icon

Očkovanie na Covid-19 - výklad zákona

niza
19. nov 2020

Maminky, zenusky....je tu nejaká z vas,ktorú záujma tato problematika?osobne sa dat zaočkovať nechcem. Mam dve deti a cakam tretie.no rada by som sa tu podelila s vašimi názormi,postrehmi, obavami alebo naopak s pozitívnym prístupom.mna zarazilo to ze tvrdili ze to povinne nebude a zrazu prijali nový zakon

Zákon č. 355/2007 Z. z., a jeho aktuálne znenie od 14.11.2020, § 51, (1) Fyzické osoby sú povinné: d) podrobiť sa v súvislosti s predchádzaním prenosným ochoreniam lekárskym vyšetreniam a diagnostickým skúškam, ktoré nie sú spojené s nebezpečenstvom pre zdravie, preventívnemu podávaniu protilátok a iných prípravkov, povinnému očkovaniu, liečeniu prenosných ochorení, izolácii a karanténnym opatreniam.

marseillefan
19. nov 2020

Toto sa tu už zvrháva... tá vakcína absolvuje celý schvaľovací proces tak ako má. Ešte raz zopakujem, tie vakcíny sa teraz testujú na tisícoch dobrovoľníkov, ktorí su a budú monitorovaní. Testy bezpečnosti sa urobili už dávno pradávno pred mesiacmi. Tu sa nič nepodceňuje, tak prosím, neklamte a nevypisujte sprostosti... ak sa nechcete dať zaočkovať, to je váš problém, ale ak sa chcete vyjadrovať, tak si naštudujte fakty zo serióznych zdrojov.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
19. nov 2020

@marseillefan mam velke pochybnosti, ale ktore zdroje su tie seriozne, rada si ich precitam

panelacikova
19. nov 2020

@mamickadusicka mňa by veľmi zaujímalo, čo je účelom tej vakcíny? Smiem poprosiť vysvetlenie? A zdroje? Ďakujem.

marseillefan
19. nov 2020

@danusiatko no pravdepodobne iné ako ten hnoj, čo čítaš ty... moje zdroje sú tie, ktoré čerpajú informácie od vedcov (takých, za ktorými stojí vedecký konsenzus). Napríklad WHO v tomto smere robí dobrú prácu. A čo sa týka vakcín pre COVID, sledujem už niekoľko mesiacov progres na tejto stránke: https://www.nytimes.com/interactive/2020/scienc...

danusiatko
19. nov 2020

@marseillefan pozriem dik

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
19. nov 2020

Mimochodom, ak by vás dámy skutočne zaujímali fakty, tak sa dočítate, že na malých bábätkách vakcína na COVID nie je testovaná, takže určite sa vakcína nebude zo začiatku podávať deťom. Najmladšie sa testujú 12+ ročné deti (Pfizer-Biontech), čo ale neznamená, že vakcína bude spočiatku pre nich vôbec schválená. Ak sa vakcína neotestuje na dostatočnom počte detí v danej vekovej kategórii, tak to zrejme pustia len od 15 alebo 18 rokov vyššie.

marseillefan
19. nov 2020

@mamickadusicka prepáč, ale ty nemáš informácie... to, čo si myslíš, že sú informácie, sú obyčajné nevedecké bludy.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
19. nov 2020

@mamickadusicka prečo mi neodpovedáš? poprosila som o zdroje o 22:26, rada by som si prečítala seriózne výskumy o škodlivosti vakcín. Aby som sa vyhla problémom, lebo som sa plánovala dať zaočkovať. Ďakujem

marseillefan
19. nov 2020

@mamickadusicka ja som mimo, lebo sa snažím získavať informácie z vedeckých zdrojov... no jasné. A ty, expertka z modrého koníka, čo číta bádateľa a podobné bludy, vieš o vírusoch a veciach s tým spojenými viac, ako ľudia, ktorí výskumom týchto vecí strávili celý svoj život.
PS: Tebe sa neotvorili oči, ale zatemnil mozog. Úprmne ľutujem ľudí, ktorí veria bludom, ktorým veríš ty.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
pseudomonas87
19. nov 2020

@nevenka my bohužiaľ mame akurát môjho uja na ARE, hneď na ventilácii, dúfame, že to vybojuje.... Maminina teta pár týždňov dozadu na covid podľahla :(. No u mňa to bude ale ešte trošku zložitejšie s vakcínou, to moje chronické ochorenie je autoimunitne, ale určite to budem konzultovať ci už s mojim Dr, imunologom atď atď. Ale pravdu povediac, bola by som rada, keby to vyšlo, a mala by som akú takú ochranu. Muž sa chce dať zaočkovať kvôli mne. Ale tu

marseillefan
19. nov 2020

@mamickadusicka tisíce hodín :D :D :D a žiaden argument :D :D :D jasné a svišť ju potom balil do fólie...

marseillefan
19. nov 2020

@pseudomonas87 kvôli ľuďom ako si ty by sa práveže mali zaočkovať všetci zdraví ľudia, práve aby si ty nemusela a vznikla kolektívna imunita, ktorá ochráni aj tých zraniteľnejších, ktorých očkovať nebude možné... bohužiaľ, ľudská hlúposť je nekonečná

pseudomonas87
19. nov 2020

@mamickadusicka aká môžete byť doslova taka hnusná a zla, keď prajete ľudom následky /problémy a zdravotné obtiaze po očkovaní??

pseudomonas87
19. nov 2020

@marseillefan no to je pravda, ale bohužiaľ,ta posledná veta je čistá pravda

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
19. nov 2020

@mamickadusicka môžeš prebehnúť celého koníka za celé roky. Po prvýkrát kladiem akúkoľvek otázku ohľadom očkovania. Namiesto slušnej odpovede reaguješ ako trafeny sršeň...

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mmoni89
19. nov 2020

@niza moja deti majú všetky očkovania ale na covid sa určite očkovať nedáme

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
sidon
19. nov 2020

@mamickadusicka @panelacikova link na Štátny ústav pre kontrolu lieciv: v skratke, pozrite si dokument, strana 6-7 hovorí o type vakcín. Všetky oteraz avizované vakciny na Covid su Geneticky modifikované= GMO( cize typ 1 a 2 podľa kategorizácie Sukl)
https://www.sukl.sk/buxus/docs/Bezpecnost_lieko...
plus, Eu v lete schválila "docasne" použitie GMO ( genet. modifikovaných vakcin, doteraz neboli povolene) https://www.consilium.europa.eu/sk/press/press-...
a takto môžete hľadať zdroj po zdroji, je toho plný internet

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
19. nov 2020

@mamickadusicka Prečo by som potreboval vedieť zloženie vakcín, keď viem, že prešli tvrdým schvaľovacím procesom? A ty čo vieš o tých látkach, na ktoré sa odvolávaš? Čo máš vyštudované? Aké štúdie si urobila? Alebo si ich aspoň prečítala, že vieš, že vakcíny sú škodlivé?
A tie bludy o tom, že chorobnosť klesla pred očkovaním? To si snáď robíš srandu... pozri si osýpky. V roku 1980 zomrelo na túto chorobu 2,6 milióna ľudí. V roku 2014 sa ich počet znížil na 73 tisíc. Neskôr začal znova stúpať, kvôli ľuďom ako si ty:

The measles vaccine is effective at preventing the disease, is exceptionally safe, and is often delivered in combination with other vaccines.[7][15] Vaccination resulted in an 80% decrease in deaths from measles between 2000 and 2017, with about 85% of children worldwide having received their first dose as of 2017.[13] Measles affects about 20 million people a year,[3] primarily in the developing areas of Africa and Asia.[7] It is one of the leading vaccine-preventable disease causes of death.[16][17] In 1980, 2.6 million people died of it,[7] and in 1990, 545,000 died; by 2014, global vaccination programs had reduced the number of deaths from measles to 73,000.[18][19] Despite these trends, rates of disease and deaths increased from 2017 to 2019 due to a decrease in immunization.[20][21][22]

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená