icon

Očkovanie na Covid-19 - výklad zákona

niza
19. nov 2020

Maminky, zenusky....je tu nejaká z vas,ktorú záujma tato problematika?osobne sa dat zaočkovať nechcem. Mam dve deti a cakam tretie.no rada by som sa tu podelila s vašimi názormi,postrehmi, obavami alebo naopak s pozitívnym prístupom.mna zarazilo to ze tvrdili ze to povinne nebude a zrazu prijali nový zakon

Zákon č. 355/2007 Z. z., a jeho aktuálne znenie od 14.11.2020, § 51, (1) Fyzické osoby sú povinné: d) podrobiť sa v súvislosti s predchádzaním prenosným ochoreniam lekárskym vyšetreniam a diagnostickým skúškam, ktoré nie sú spojené s nebezpečenstvom pre zdravie, preventívnemu podávaniu protilátok a iných prípravkov, povinnému očkovaniu, liečeniu prenosných ochorení, izolácii a karanténnym opatreniam.

Strana
z4
marseillefan
19. nov 2020

@sidon a ty vieš vôbec, čo je GMO? čivava je prakticky výsledok GMO... mičurin robil genetické modifikácie... že je niečo GMO neznamená, že je to škodlivé.

marseillefan
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
19. nov 2020
https://www.youtube.com/watch?v=8GRwfTkrAnw

Mimo covid, ct2( snad to nie je konspiracne medium)
Len na zamyslenie, kto nechce nech nepozera

danusiatko
19. nov 2020

Nehadajme sa, cas ukaze, kde je pravda, pocuvajme sa, diskutujme, zaujimajme sa, budme k sebe ohladuplni, mozno ja nemam spravne informacie, alebo ich vyhladavam privela, ale uz mam co to za sebou a niet nad vlastnu skusenost a preto mam strach, ak je nieco prirychle, ale to neznarna, ze si vas nazor na vec neprecitam a nebudem o nom rozmyslat, to tiez neznamena, ze svoj nazor zmenim, ale clovek nikdy nevie.

hrasocek12
20. nov 2020

Ja sa ockovat nedam a ani svoju dceru a ani muz sa neda, povinne ockovania mame ale nakolko nechodime sa ockovat ani proti chripke tak sa nepojdem zaockovat covidom len tak lebo sa nudim... Nech sa ockuje kto chce je to na kazdom a kazdy ma pravo sa rozhodnut ci ano alebo nie.. Ja som proti a ockovat sa nebudeme 😔

meluela
20. nov 2020

Ludia kebyze nie ste vytreti antivax propagandou, tak stojite prvi v rade na ockovanie a budete podplacat a rodinkarcit, aby sa vas dostalo cim skor, este pred rizikovymi pacientami. Nebojte, vakcin spociatku nebude dost, nikto vam ich nebude davat nasilu. Zial, vdaka hluposti ludi sa moze stat, ze ockovanie nebude kvoli nizkej preockovanosti dostatocne ucinne a namiesto toho aby sa konecne znormalnila situacia to budeme tahat s koronou dalej.

panelacikova
20. nov 2020

@marseillefan zvyčajne by som zareagovala na slová: "ty si typická ovca" slovami: "ty si typická krava" 🙂

1katus1
20. nov 2020

@marseillefan skús si prečítať niečo aj mimo bežných médií prípadne aj zahraničné a preložiť si nie len reklamu eú snáď sa to divadlo čoskoro končí

sara07
20. nov 2020

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2412412-span...
tu je zaujímavy článok taký suhrn chrípok

ak by to neotvorilo , inak trvajú pozrite kolko rokov , možno bude stačit aj to čo sa da zaočkovat a nebala by som sa že by ich bolo málo ved si pozrite ako vždy expirovali teraz vykupene , a su dobrovolne čo je super ,skôr by som šla cestou aby boli bezplatne

Přehled pandemií chřipky od konce 19. století:

Ruská chřipka (1889 až 1892; asi kmen H2N2; kolem milionu obětí): Začala v květnu 1889 v Buchaře v dnešním Uzbekistánu, přešla do evropské části Ruska a přes Sibiř do střední a západní Evropy. V roce 1890 postihla jižní Afriku, Ameriku a zbytek světa. V roce 1891 se vrátila do jižní a západní Evropy, od podzimu 1891 do jara roku 1892 prošla celou Evropou. Dohasínala v letech 1893 až 1894.
Španělská chřipka (1918 až 1920; kmen H1N1; až 40 milionů obětí): Chřipka obešla v několika vlnách svět. Místem vzniku byla Francie, kde se za války promísily americké a evropské chřipkové kmeny. Podle některých expertů mohlo k mutaci viru přispět i použití bojového dusíkatého plynu yperitu. Z Francie přeskočila chřipková vlna do Španělska. Zde si vyžádala mnoho obětí – proto byla chřipka označena jako španělská. Ve světě umírali hlavně starší lidé a děti, vysílení dlouhou válkou.
Asijská chřipka (1957 až 1958; kmen H2N2; až dva miliony obětí): Nemoc se objevila ve střední Číně, proběhla Hongkongem a s přispěním letecké dopravy se rychle rozšířila do celého světa. Nejvyšší nemocnost byla ve věkových skupinách mladých dospělých lidí, kteří rychle ztráceli imunitu vůči viru. Nemoc oběhla svět ve dvou vlnách, první postihovala děti, druhá zejména starší lidi. Celkový počet obětí se odhaduje na jeden až dva miliony.
Hongkongská chřipka (1968 až 1969; kmen H3N2; asi milion obětí): Nejmírnější pandemie ve 20. století. Poprvé byla identifikována v Hongkongu, během následujících let se rozšířila do světa, kde postihla nejčastěji starší lidi. Počet obětí se odhaduje na 700 tisíc až jeden milion.
Prasečí chřipka (mexická či chřipka nového typu; 2009; kmen H1N1; přes 140 mrtvých): Chřipka se poprvé objevila v dubnu 2009 v Mexiku, poté se rozšířila do USA, Evropy, Asie, Jižní Ameriky či Austrálie (v ČR byly dosud zaznamenány čtyři případy).

mogaa
20. nov 2020

@mamickadusicka neznížim sa na tvoju úroveň aby som ťa tu urážala ako robíš ty......ale nemá mi nenapísať že len hlúpy človek hodnotí niekoho koho absolutne nepozná a napíše o ňom že je hlúpy len preto že má iný názor...ale už len to hovorí o tvojej inteligencii.....

sandria
20. nov 2020

@niza nenašla som novelizáciu paragrafu 51. Z dátumu 14.11.2020 sú len tieto zmeny
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2020-319

sara07
20. nov 2020

@sandria ale tá novelizácia sa riešila , len sa postavili sas a za ludi proti že to ako nie a potom mikas vysvetloval že však to len slovo sa riešilo , že to bude ako pri osypkach ked sme tu mali na vychode, že môže byt v rámci určitých opatrení prikazané očkovanie aj ked je v dobrovolnych

Strana
z4