OČR 0,50 centov na deň
Ahojte chcela by som sa vás spýtať ci ma niekto s tým skúsenosť minuly mesiac som bola na OČR 5 dni , dneska som dostala sek vo výške 2,50 ta zhruba to vychádza na 0,50 centov na den ke toto vobec možné rozhodnutie som nedostala žiadne mam tam volať ci zo nechat tak prosím poraďte my dakujem
tak napíš tie spomínané dátumy aspoň
@ciernabrigita nechápem ake dátumy ?od kedy som bola na OČR do kedy ? Ci ale dátumy ?
Ake dátumy ?
Napis odkedy pracuješ na HPP, odkedy-dokedy bola dohoda v 2019.
A napis teraz dátumy OČR
dátumy kedy presne si pracovala 2019, 2020, 2021, kedy začal PP / dohoda a kedy všetko skončilo, prípadne, ktoré ešte pokračujú. plus kedy si bola od od na očr
@ciernabrigita na dohodu som pracovala od 8.3.2019 do 9.9.2019 ….a na zmluvu kde teraz robím som začala od 6.11.2019 do 30.8.2022 to my uz predĺžili na 3 krat
Neviem ci som to napísala dobre .. rozhodnutie stále neprišlo každý den čakám a nic
A este ta OČR od 18.8.2021 do 22.8.2021
podľa tohto ti mali dať rozhodujúce obdobie rok 2020. To si mala stálu tú istú zmluvu? Len predĺženú alebo to bola nová zmluva? Lebo predĺžiť sa dá zmluva najviac dvakrát za dva roky, nie trikrát.
na rozhodnutie majú 60 dní, takže sú v norme ešte. Mne prišlo rozhodnutie za august len včera, napríklad.
Autorka ale pisala si, ze aj v roku 2020 si bola 10 dni na OCR - vtedy to bola pandemicka OCR? Nemohlo sa stat, ze si teraz v auguste akoby len "pokracovala" v pandemickej (aj ked pises ze dieta bolo chore, ale neviem ako si si poslala ziadost) a preto mas stale vypocet z roku 2019?
@ciernabrigita Je to mozne tak ako pisem, ze tam sa stala chyba?
@nafka0483 písala, že teraz bola kvôli chorobe dieťaťa, nie na pandemickej očr. Pretože to by zmenilo situáciu. Snáď vie aspoň, o akú očr žiadala. Už som to tu niekoľkokrát podotkla. Takto sa tu môžeme len dohadovať.
Je to možné je to kvôli covidu všetko sa prehodnocuje za rok 2019
@ciernabrigita Hej pisala ze kvoli chorobe, ale vidis ako odpoveda... mozno dieta bolo chore, ale ona si ziadost podala zle a pokracovala akoby v pandemickej.
Ako pises, z takych odpovedi su to vsetko len dohady:-/
@nafka0483 už som tu raz na to upozornila. Ľudia sa musia naučiť čítať s porozumením a sledovať si niektoré veci aj sami, pokiaľ sú svojprávni.
@ciernabrigita vtedy v roku 2020 som bola tiez na OČR tiez my tak isto schválili 0,50 centov na den teraz tak isto neviem ci som pokračovala v tom co pni vtedy spravili zo rozhodnutie ci ako ja uz sama neviem , volám tam aj vcera ak dneska a ta pani my povedala ze ona len to spravila co jej ta druha pani posielala tak ze mam volať tej pani ,som jej vysvetlila vsetko ze ako to ze za rok 2019 ked uz 2020 rok robím cely na zmluve ,ona my povedala ze mam volať tej pani dala my cislo volám a nedvíha tak neviem co si o tom mam myslieť
len to, že na SP (a aj inde) je niekedy ťažké sa dovolať. No ale snáď vieš či si bola na pandemickej očr alebo na očr kvôli chorobe. Ak pandemická - podávaš si všetko ty a zamestnávateľovi len oznámiš, od-do očr. Ak klasická očr - papiere idú od doktora cez zamestnávateľa do SP. Tak ako si ich kam dávala / posielala? A hlavne: MI nie my!!!!!!! bije to neskutočne do očí.
@ciernabrigita tak papiere som dávala zamestnávateľovi tak som bola na klasickej OČR ,neviem ako to vybavím ked sa tam neodvolám ani zajtra ,asi to uz nechám tak lebo mi to uz lezie na nervy
@ciernabrigita počas corony, bola možnosť predĺžiť 3x zmluvu
@ciernabrigita https://www.ip.gov.sk/pracovny-pomer-na-urcitu-...
Určite mal byť VZ rok 2020. Takze,
A) buď bola zle podaná žiadosť o OČR - lekár/autorka zle vypísala
B) SP žiadosť zle spracovala
.. prikláňam sa k možnosti A
Nemá zamestnávateľ kópiu žiadosti ? Predtým ako ju odovzdal príslušnej SP ?
@daniela1911 vidíš, na koronu zabúdam 😁
Tak už len počkať na rozhodnutie a pozrieť to. Ak bude niečo zle, odvolať sa. Ale súhlasím s @daniela1911 - nemá zamestnávateľ kópiu? My robíme kópie vždy.
@ciernabrigita ja tiež, ale nie je to povinnosť…
@daniela1911 my robíme veru vždy. nie raz sa nám to hodilo, keď nebolo priznané materské, lebo oni papier nemali (stratili zrejme).
@ciernabrigita no dneska som tam volala zase a vraj si mam na internete hľadať ich stránku a poslat žiadosť este raz dúfam ze to do te dopadne neviem a dakujem vam všetkým ze ste my pomohli a poradili veľmi pekne dakujem a este poprosim ak môžte pošlite my niekto link na tu online žiadosť dakujem
no ale podľa tohto si máš poslať žiadosť na pandemickú OČR a nie klasickú... takže sme zas na začiatku... 🙈
pokiaľ si bola kvôli CHOROBE DIEŤAŤA A NIE KVOLI ZATVORENEJ ŠKOLKE (PANDEMICKÁ OČR) tak tlačivo potvrdzuje LEKÁR - odovzdáva sa na potvrdenie a podpis ZAMESTNÁVATEĽOVI a následne ho zamestnávateľ alebo zamestnanec (podľa dohody) zanesie do SP.
jedine ak si bola na PANDEMICKEJ OČR tak si podáva ŽIADOSŤ SÁM ZAMESTNANEC BEZ ZÁSAHU ZAMESTNÁVATEĽA - to je to, čo ti dnes na SP povedali, že si máš ešte raz poslať, ale to podľa tvojich predošlých príspevkov NIE JE tvoj prípad.
Takže to rieš so zamestnávateľom či nemajú náhodou KÓPIU podanej OČR do SP, inak len čakať na rozhodnutie.
A nebolo dieťa choré = pozitívne na covid ?
Lebo mám pocit, že sa tu stále len točime dokola
@daniela1911 nie nebolo pozitívne nic bolo len choré isla som s ním k doktorovi kde som si aj požiadala o tu OČR no neviem volala som tam zase ze o co si mam požiadať vlastne a ona my povedala ze tam si mam požiadať aby my prišlo rozhodnutie takze oni stoja na svojom ze asi je to dobre hmm

@ciernabrigita rada by som vam ho poslala ale rozhodnutie my žiadne neprišlo akurát ten šek