icon

OČR na zdravotné vyšetrenia

20. nov 2025

Ahojte. Po ťažkom roku som ostala bez jediného dňa dovolenky a bez paragrafu. Žiaľ nakopilo sa toho veľa zdravotne aj mne aj deťom a nechcela som to riešiť pnkami. Situácia je aká je s malou dochádzam na kontrolu na infekčné oddelenie a žiada si to zakaždým 2 dni po sebe. Takisto mame plánovanú preventívnu prehliadku u zubára za ktorou treba cestovať a aj vyšetrenie na koznom. Keďže to nemám ako pokryť napadlo mi na tie dni vziať Očr. Dcéra bude aj tak doma a ja s nou potrebujem tie vyšetrenia absolvovať. Existuje takáto možnosť? Nechá nás detská Dr na Očr? Netuším ako to funguje a ci nás môže takto vypísať ale logicky je to čas využitý na vyšetrenia. Ďakujem za rady

anonym_d3b350
20. nov 2025

@anonym_autor skôr nie, ale záleží na ochote lekára či vypíše na niečo takéto OČR.
V takejto situácii nárok na to nie je.

anonym_deef27
20. nov 2025

V praci si mozes zobrat aj viac ako 7 priepustiek. Avsak tie uz platene nebudu, ale jednoducho to budes mat ospravedlnene.
Tak vies, mas 14 dni priepustiek, 25 dni dovolenky. To mas z roka cca 2 mesiace volno.

anonym_3dfbc9
20. nov 2025

nie, nič také neexistuje. to by musel byť ozaj dobrý známy lekár aby ti dal očr na vymyslenú diagn,

janinah
20. nov 2025

K dr.moze ist s dieťaťom aj otec deti a dokonca aj starý rodič.

anonym_282df0
20. nov 2025

@anonym_autor Určite nie,jedine ak máš známu lekárku a niekto by bol "akože "chorí. Alebo zobrať OČR na toho kto je chorí, proste počkať a vybaviť vtedy. Ak nie tak sa daj vypísať, alebo si to musíš riešiť ako my,že sje sa s mužom striedali a pomohli aj starý rodičia .Mne deti bývali často chorí tiež sme chodili aj na vyšetrenie, ale vždy sje to nejako museli riešiť. Aj starými rodičmi, keď to inak nešlo.
Všetci by veľa vymeškávali keby to kadejako neplátali.

viestta
20. nov 2025

@anonym_autor mas narok na ospravedlnenu absenciu, ale nahradu mzdy nedostanes ziadnu, alebo poslat otca, staru mamu

motylik2559
21. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, pokial nemas dieta chore, tak OCR ti lekar pravdepodobne neda. Nemas manzela/partnera, rodicov/svokrovcov, kto by mohol ist na tie vysetrenia s dietatom? Pripadne pokial chces mat ten den aj preplateny v praci, daj si na tie dni dovolenku. Ostala ti nejaka este? Lebo toto su asi 2 moznosti co mas-bud pojde niekto z rodiny alebo si das dovcu a pojdes s malou ty. Je to hop alebo trop ci ti dieta ochorie prave v tie terminy alebo niekto najblizsi z rodiny, na to by som sa nespoliehala. Skor tie dve moznosti su takou lepsou zarukou.

mimaapeto
21. nov 2025

v akom časovom horizonte máte toto všetko absolvovať? v priebehu pár dní?

autor
21. nov 2025
@mimaapeto

v akom časovom horizonte máte toto všetko absolvovať? v priebehu pár dní?

@mimaapeto 4 dní po sebe

uzivajden25h
22. nov 2025
@anonym_autor

@mimaapeto 4 dní po sebe

@anonym_autor čiže potrebuješ ísť na cca 4 dní niekde. Preventívnka zubná a kožné v jeden deň bez problémov. Ty fabulujes. Takže zober si neplatené voľno. Však keď máš na výlet peniaze tá nepolozia

fiafia
22. nov 2025

@anonym_autor ja autorke verím. Moja dcéra ma lekara pomaly každého v inom meste. Takže jedno vysetrenie pomaly celý deň. Mam dieta s rôznymi problémami a tiež lepim ako sa dá. Tiež uz mam pominane vsetko. Ja by som pediatrovi situáciu vysvetlila, bud ocr vystaví alebo nie. Posledná možnosť by bolo neplatené voľno ale s tým je veľa papierovania...

fiafia
22. nov 2025
@uzivajden25h

@anonym_autor čiže potrebuješ ísť na cca 4 dní niekde. Preventívnka zubná a kožné v jeden deň bez problémov. Ty fabulujes. Takže zober si neplatené voľno. Však keď máš na výlet peniaze tá nepolozia

@uzivajden25h ano, lebo k lekárovi sa dá objednať kedy si človek nakáže. Okrem toho nie každý má všetkých lekárov v jednej budove... cestujem po pol Slovensku s dcérou ked treba a veru jedno vysetrenie kľudne aj celý deň....

autor
23. nov 2025
@uzivajden25h

@uzivajden25h zubné mam v inom meste 😮‍💨 100km cesta tam a 100 naspäť. Takže 2 veci v jeden deň nedám

autor
23. nov 2025
@fiafia

@anonym_autor ja autorke verím. Moja dcéra ma lekara pomaly každého v inom meste. Takže jedno vysetrenie pomaly celý deň. Mam dieta s rôznymi problémami a tiež lepim ako sa dá. Tiež uz mam pominane vsetko. Ja by som pediatrovi situáciu vysvetlila, bud ocr vystaví alebo nie. Posledná možnosť by bolo neplatené voľno ale s tým je veľa papierovania...

@fiafia pôjdem sa jej opýtať asi tohto týždňa ci by sa to takto dalo už som zúfalá z toho. Všetko som minula presne kvôli zdravotným veciam a teraz mi Ina možnosť ani nenapadla. Len to ze to musím vyriešiť tento mesiac inak zas budem čakať niekolko ďalších mesiacov, ženy to vidia jednoducho mamu mam pracujúcu ona nemôže prísť a aj tak žije 60km ďaleko a to je najbližšie žijúci príbuzný. Som tu v meste sama