OČR pre škôlkarov od 2.9.2020
Ahojte,neviete niekto,ci zostava pandemicka OCR pre skolkarov aj po otvoreni skol/skolok v septembri? Ze ak ju do skolky nedam,ci mi narok zostane alebo nie?
Mimoriadna situacia stale trva a pocet pripadov narasta,takze mimoriadnu situaciu asi ani rusit nebudu a na stranke socialky pisu toto: "Nárok na pandemickú OČR majú rodičia detí predškolského veku, ktorých deti nenavštevujú v mimoriadnej situácii detské jasle alebo materskú školu, pričom dôvod, prečo zariadenie nenavštevujú (uzatvorenie, choroba, strach z ohrozenia COVID-19), nie je dôležitý."
@stela01 Dcéra chodí už do školy teraz ide do 2 triedy. Výživné mám 200 euro. Však hovorím, že práca iba ráno u nás nikde nie je a v obchode sa robí na smeny školu máme od 6,30-16,30 hod. Takže nájsť si prácu od pon-pia od 7-16 hod. je nemožné.
S malou mi nemá kto pomôcť okrem chorého otca. Mám 2 sestry jedna býva mimo SR a druhá cca 100 km odo mňa.
@stela01 no hej ,ale ako potom taká matka vyzerá.. Bez energie, nevyspata .. A tu je presne tá diskriminácia pracujúcich rodičov..Cigana čo od 14 rodí rok čo rok má kráľovské dávky a ani rok odpracovaný, a žena čo sa ide roztrhať ostane s holým zadkom a bez pomoci od štátu..to má za to ,že 21 rokov robila ako kobyla..
@stela01 áno tak klobúk dole ... nebol by to problém keby som mala mamu, svokru,svokra,švagrinu,švagra,sestry,brata, susedu ... ale pokiaľ toto nemám tak je problém. Tak mi poraď ako si to zvládla ty ?
@marianeta ďakujem .... robila som skoro 24 rokov v 2 robotách, presne od sep. 1996 do 31.5.2020 a čo z toho ? Prd
@77katarina ťažko , to mi ver .... ja pracujem a zároveň som momentálne na rodicaku , ale mám partnera .... učenie bola katastrofa veľa sĺz . Aj mojich .
Nie vždy som mala chlapa pri sebe . Druhé dieťa mám od iného muža .
Ja som odložila hrdosť a začala som keď mal syn 2 a pól roka upratovať domácnosti . Syn chodil somnou nemala som 1€ a čas kde ho nechať . Chodieval somnou . Neskôr išiel do škôlky a pracovala som v čase keď bol v zariadení a tak fungujem do teraz .
Ukončená OA maturita a upratujem .
@77katarina ja ťa chápem..tiež nemám mamu ani svokru.. kým mama žila a starší bol chorý tak varovala, ale tak ,že si ho často brala do práce a keď bol viac ako týždeň chorý tak ten ďalší týždeň ho mal svokor.. Mladšieho už nemá kto..svokor už má.zdravie tiež podlomené a mám len sestru ktorú nemôžem žiadať ,aby si brala dovolenku lebo ja mám choré dieťa..S mužom to lepime ako sa dá a aj tak je to o hubu..
@77katarina ja by som isla teraz na podporu a potom trebars robiť do menšieho obchodu v meste. U nás v malomeste v obchodoch robia od 8:00 do 17:00. Takze ráno si dieťa do školy Maminy pošlú v pohode. Popoludní to hádam hodinku s dedkom zvládnu, kým prídeš.
Neupinaj sa tak na pracovnú dobu, dieťa rastie, o 1-2 roky v pohode zvládne chodiť do školy sama a aj Du di už druhaci robia väčšinou sami.
@77katarina a otec dieťaťa nie je ochotný pomôcť? aspoň voziť ráno alebo vyzdvihnúť popoludní aby si mohla pracovať?
@stela01 Aj ja mám ekonomickú školu : Obchod a podnikanie s maturitou. Ja nemám problém upratovať, ale aj tam chcú poobede, čo som pozerala inzeráty. A súkromne-na čierno chodiť do bytov je o ničom aspoň u nás. Cca 9 rokov dozadu som chodila nášmu susedovi z paneláku upratovať na 4 hodiny 1x do týždňa 3 izbový byt za 12 euro. Takže 0 bodov zárobok 12x4 spolu 48 euro za mesiac ... a narobila som sa dosť preto som to po 1 roku zdala ešte aj čistiace prostriedky som míňala svoje, robila som to len preto, že som do mala hneď v mojom baráku.
@petra2111 zavolaj na pobočku sociálnej poisťovne a je to vybavene
@lucka_ke on býva mimo môjho mesta
@77katarina a v Jaguari neberú? Veď aj vo fabrikách sú aj kancelárske pozície, kde sa nerobí na zmeny.
@hettinka skúšala som, ale bez známostí asi ťažko
A ešte dievčatá nemám auto, takže aj to je problém.
@medulienka81 A čo tam ?
@hettinka u nás v Nitre sú len samé nákupné centrá. Mám tu len Nitrazdroj kde robia od ráno cca od 5,30 a poobede do 19,30 hod. aj tam teraz neberú
Ďakujem dievčatá za rady. Možno motyka vystrelí a do 30.11. si niečo nájdem aspoň s prac. dobou od 7-17 hod. 😉
@77katarina drž sa je mi z toho ťažko si silná žena.Do Centra nehľadajú predavačky na pol uvazok? asi niečo zatiaľ...
@stela01 u nás v satelitnej dedine sú upratovania dobre zaplatene 50 eur pýtajú za bungalov kamarátka platí 35 e je rada, že taká suma.Je to smutne, že za upratovanie a pár rodín človek zarobí viac ako v kancelarii
@77katarina a upratovať niekde do školy alebo tak?
@danik1505 to som tiež skúšala 0 bodov aj do kuchyne 0 bodov.... jednoducho Nitra je v tomto smere protekčná ☹
@eliska13 aj na 1/2 úväzok som chcela, ale tiež musím robiť poobede aj medzismeny, keby sa mal kto s dcérou učiť, tak by som to skúšobne vyskúšala
Dievčatá len tak na odľahčenie témy : už mi nič z tohto nevychádza robiť len prostitútku 😉
@77katarina aj to je možnosti
@77katarina alebo nájsť bohatého chlapa😆
@77katarina
@stela01 pravdepodobne to bolo kvoli tomu, ze niekoho prepustit potrebovali, a navratilcov po pandemickej OCR podla noveho zakona pocas pandemickej OCR ani 2 mesiace po navrate z nej do prace nesmu prepustit. Uz som to tu citala viac krat, ze vo viacerych firmach po prvej corone prepustali prave tych co makali a tahali za ostatnych co boli doma. A ked sa ti vratili, makaci leteli ako spinave pradlo...

@77katarina aj ja som mala prváčika . A mám dcéru 10 mesačnú a nebola to až taká katastrofa keď sa pozriem späť .