icon

OČR pre škôlkarov od 2.9.2020

petra2111
22. aug 2020

Ahojte,neviete niekto,ci zostava pandemicka OCR pre skolkarov aj po otvoreni skol/skolok v septembri? Ze ak ju do skolky nedam,ci mi narok zostane alebo nie?

Mimoriadna situacia stale trva a pocet pripadov narasta,takze mimoriadnu situaciu asi ani rusit nebudu a na stranke socialky pisu toto: "Nárok na pandemickú OČR majú rodičia detí predškolského veku, ktorých deti nenavštevujú v mimoriadnej situácii detské jasle alebo materskú školu, pričom dôvod, prečo zariadenie nenavštevujú (uzatvorenie, choroba, strach z ohrozenia COVID-19), nie je dôležitý."

marianeta
22. aug 2020

@susily no nedá..jediné do práce. Ak si nezamestnaná na Up tak štát ti platí iba zdravotné poistenie ,nie odvody do sociálneho poistenia,čiže OCR ti nemajú z čoho vyplácať..

mmoonna
22. aug 2020

@77katarina ahoj, čítala som tu tvoje príspevky a napadlo ma,že niekedy beru aj do Lidla na pol úväzku. Alebo čo viem,sesternica robila v nákupnom centre v CCC a hovorila,že sa s nimi dalo dohodnúť, na aký úväzok a na akú smenu.

77katarina
22. aug 2020

@mmoonna do CCC teraz momentálne neberú a do Lidla berú na 1/2 úväzok ale musím mať aj poobedné aj medzismeny

77katarina
22. aug 2020

@hettinka áno viem o tom, že takto pracujú upratovačky v MŠ, mne tak robila suseda pred 4 rokmi, ale jej to bolo jedno, lebo oproti cez cestu mala škôlku a mala už deti ktoré mali vyše 20 rokov, Ráno o 6 otvárala škôlku a o po 17 hod. zatvárala škôlku.

77katarina
22. aug 2020

Vraj kedysi brávali ženy do nákupných centier, aj do Lidla iba na 1/2 úväzok a žena mohla robiť iba ranné smeny, ale teraz cca 2-3 roky u nás sa tak nedá robiť, lebo ostatné predavačky museli robiť viac poobedných smien.

lesanka845
22. aug 2020

@77katarina a nechceš soudit doručovatelka,to je na jednu smemu

susily
Odpoveď bola odstránená
77katarina
22. aug 2020

@lesanka845 a to je aká práca ?

lesanka845
22. aug 2020

@77katarina doručování posty

77katarina
22. aug 2020

@lesanka845 ale taký inzerát som nikde nevidela ... určite nerobia od 7 ráno

elanor
22. aug 2020

@susily nemyslim, ze sa na pandemicku OCR dali iba ti, co by ich inak prepustili. Aspon urcite nie ti na zaciatku, dokym neotvorili skolky. Lebo zase, ak aspon jeden z rodicov pracoval, starych rodicov nemaju, alebo ich maju v rizikovom veku, pripadne s diagnozami, tak sa urcite drzali od nich, aby ich neohrozili,a kedze skolky boli zatvorene, aj vsetky ine detske kluby, kutiky atd. jeden z rodicov musel byt s detmi doma, ak mu jeho praca, alebo charakter prace neumoznoval robit z domu.
Nazvy firiem neviem, to ani zeny nepisali, resp. nekonkretizovali o ake firmy ide, len ze takych pripadov sa v diskusiach na MK spominalo viac, co sa stazovali, ze celu koronu makali, a ked sa kolegyne vratili po OCR, tak tie co makali dostali vypoved.

kozarovab
22. aug 2020

@petra2111 stačí zavolať na infolinku sociálnej poisťovne a tam vám presne povedia, a keď dáte rodné číslo tak presne posúdia aj váš prípad....

nikaeli
22. aug 2020

vieš čo mi pri čítaní toho všetkého napadlo? aby všetky mamičky, ktoré z rôznych (špekulantských) dôvodov naďalej ostávajú na pandemickej OČR, vybrali deti zo škôlky a boli s nimi doma koľko len chcú - uvoľnite miesto deťom pracujúcich rodičov, ktorí svoje dieťa nemajú kam umiestniť kvôli naplnenej kapacite škôlok 😡🤐 na tie vaše OČR musí niekto pracovať..

nikaeli
22. aug 2020

a este iny pohlad na vec - zatial co poniektori sedia uz od marca na OCR a vyletuju kade tade, ini sedia cely cas v praci a nedostanu ani cez leto dovolenku, lebo by nemal kto robit - priklad - moj muz - su v kancli piati - traja z nich su uz 5 mesiacov vkuse na OCR a zvysni dvaja makaju aj za nich.. cez cele leto sme nikde neboli, len vikendove vyletiky do lesa - jednoducho nedostane dovolenku, kym sa niektory z tych troch nevrati - a kolegovia veselo postuju na FB fotky z kupalisk, jeden sa stihol dobudovat.. je to podla vas fer? a potom sa cudujete, ze vam po navrate chcu dat vypoved? ty ako zamestavatel by si takeho zamestnanca podporovala? samozrejme do juna to bolo ine, skolky boli zatvorene, podla mna bolo super, ze dal stat rodicom takuto moznost.. ale od jula to uz povazujem za zneuzivanie systemu 🙄 sorry

petruska19
22. aug 2020

@77katarina zle sa to číta, čo sa ti stalo. Ale o pár mesiacov (som o tom presvedčená) budeš ďakovať ❤️ ver tomu.😉 Zatiaľ si oddychni a načerpaj energiu. Veľa šťastia prajem😉

77katarina
22. aug 2020

@petruska19 ďakujem veľmi pekne za povzbudzujúce slová 🍀

natalienka12
22. aug 2020

@petra2111 keby si moja zamestnankyňa tiež ťa okamžite vyhodím

lesanka845
22. aug 2020

@77katarina chod se optat na poštu,doručovatelek je stále malo

bakita24
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
23. aug 2020

@bakita24 teba to este nepreslo? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

stela01
23. aug 2020

@veronikaszabova preboha hneď po ránu ?
@bakita24

veronikaszabova
23. aug 2020

@stela01 akoze furt si neda povedat - uz 4 dni tu spamuje MK. Admini jej to mazu, ale ona to bude furt pridavat 🤦‍♀️

natalienka12
23. aug 2020

to co sem pridava?

emanuel12365
25. aug 2020

neuveritelne vela zavistlivych ludi 🙂to ked clovek odrobi 20 rokov a kazdy mesiac odvadza statu 550 eur .za 20 rokov to je cca 130 000 eur.teraz mu ma stat pol roka platit ocerku a uz vypisujete ze vyciciava stat.vsetko si platim sam nic mi stat neda zadarmo.drzim palce a poriadne makajte v praci 🙂

susily
Odpoveď bola odstránená
lesanka845
25. aug 2020

@emanuel12365 To nie je o závisti.Ale o tom,ze vela ludi OCR zneužívali.Znytocne ostávali doma obaja rodičia,aj keď to nebolo treba,len preto,že mohli.A hlavne keď už skoly a škôlky otvorili,maminy do práce nešli,ved prečo aj,keď mohli sedieť doma a čerpať OCR.
@emanuel12365

mogaa
25. aug 2020

@emanuel12365 a koľko by podľa teba mala trvať pandemická OČR? lebo vírus tu s nami bude ešte minimálne pol roka....to nie je o závisti, ale o tom že vďaka ľuďom čo im vyhovuje takto ostáva na OČR do "alejuja", o chvíľu nebude na nič....potom v septe,bri tu bude kopa príspevkov, vrátila som sa z OČR a dostala som výpoveď.....no ja ako zamestnávateľ by som si takéto mamičky veru nenechala......potom sa ľudia čudujú že ak na pohovore žena povie že má deti tak ju nezoberú.....

lucka_ke
25. aug 2020

@emanuel12365 to mi chceš povedať, že za 20 rokov využije 1x OČR a už nič?

nikaeli
25. aug 2020

a čo akože závidíme??
ja mám dve deti a na OČR som nebola ani ja, ani môj muž a ako som písala vyššie, vďaka prázdninovým OČR lenivcom môj muž nedostal ani dovolenku 🥺

77katarina
25. aug 2020

@nikaeli A mňa zas po vyše 21 rokoch prepustili ... však OČR a slávna Corona ☹