OČR - rady

31. mar 2022

Dievčatá, prosím poraďte mi..
Som od pondelka na OČR - dcéra mala teplotu, ale odvtedy jej už nič nie je. Rozmýšľam, že by som ukončila OČR dnes s tým, že zajtra pôjdem do práce (víkendy nepracujem).
Je to takto výhodnejšie alebo si mám OČR potiahnuť do nedele?
(na očr som druhýkrát a neviem sa nikde dočítať, čo je lepšie). Ďakujem Vám 🙂

alenah31
31. mar 2022

určite potiahni cez víkend ak máš možnosť - budeš ho mať zaplatený a nebudeš taká stratová na mzde.

autor
31. mar 2022

@alenah31 aha, čiže by som tie 4 dni dosť pocítila na výplate. Ďakujem pekne za odpoveď 🙂

alenah31
31. mar 2022

nie na výplate - ošetrovné vyplatí SP - ale áno, v konečnom dôsledku dostanete zaplatené "2 dni naviac".

lucica
31. mar 2022

Určite ostať, zvýši to vymeriavací základ na deň keďže je tam zaplatený aj víkend. Aj dobudúcna ak budete na OČR aj dlhšie (teraz je tušim max. 14 dní) vždy dať aj víkendy.

marylinmary
31. mar 2022

Ak sa ti da, tak by som potiahla ocr az do nedele a nastupila do prace az v pondelok. Zvysi ti to aj vymeriavaci zaklad a ked cez vikend nepracujes, tak je to isto lepsia moznost

autor
31. mar 2022

Ďakujem Vám všetkým za rady 🙂 Zostanem teda do nedele (bude sa mi dať). Preto som sa na to pýtala, lebo ma hryzie svedomie, že dcéra je už vlastne zdravá a ja som doma. Ale ak to bude "výhodnejšie", tak si nechám poradiť 🙂

stastna17
31. mar 2022

ked boli skoly zavrete deti boli zdrave doma takze nemas mat preco vycitky.

alenah31
31. mar 2022

@lucica @marylinmary dámy vymeriavací základ jej to určite nenavýši. Vymeriavací základ pre výšku ošetrovného bude vypočítaný z príjmu dosiahnutého pred nástupom na OČR resp. s pravdep. príjmu. Akurát bude mať zaplatený aj víkend - čiže dva dni naviac s príjmom 55% DVZ z HM.

marci77
31. mar 2022

ano, OCR je platena aj cez vikendy .....takze budete mat zaplatene za 7dni (ak ste od pondelka do nedele)
v SP davku na den vypocitaju ako 55% z vasho vymeriavacieho zakladu

gucci31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gucci31
5. apr 2022

@alenah31 Prosim ta mozes mi poradit alebo niekto iný🙏🏼🙏🏼🙏🏼Moja mama je od dnes s mojim synom na očr. Dnes do prace po jej kolegyni posala papier. Len teraz som zistila ze na tej zadnej strane co su tie prehlasenia ktore sa krizikuju napr.ze prehlasujem ze som neni cakatelom na invalidny, starobny dochodoch....atď...tak to som zabudla zakrizikovat. Myslim ze su tam az 3 body... Co teraz? 🙈

alenah31
5. apr 2022

@gucci31 no nič - buď to vrátia poštou na doplnenie alebo iba zavolajú a odkrížikujú si to sami priamo v SP (u teba si iba telefonicky overia správnosť). Toto záleží na pobočke a samotnej pracovníčke. Ona si to vie koniec koncov zistiť aj sama - či tam nie je takáto žiadosť podaná (všetky tieto "veci" sú vyplácané zo SP). Ale jej povinnosť to nie je. Však tam skús zavolať a opýtať sa - neboj, hlavu ti neutrhnú😀😀