icon

Odkedy je OČR len do 11 rokov?

1. jún 2026

Ahojte to je nejaká novinka? Nechodievam s deťmi na Očr ale zarazilo ma ze je to ohraničené takýmto vekom? Dcéra bude mať 12 to ma ostať doma sama? Či ako si to predstavujú? Ďakujem za info

doriiis
1. jún 2026

Len keď si uplatňujes ,, pandemicku" ocr pri zatvorených inštitúciách. Normálna OCR nemá ohraničený vek

lenka.25
1. jún 2026

Nie , pokial si to jej zdravotný stav vyžaduje , tak žiadne vekové obmedzenie nie je . Ale samozrejme pokial ma nádchu a ty nechceš aby išla do školy , lekár ti pravdepodobne OCR nedá .
OČR = ošetrovanie člena rodiny , to môžeš byt aj so svojim mužom

viestta
1. jún 2026

Na chorobu nie je obmedzenie veku, OCR mozes mat aj na staru mamu. 11 rocna hranica platila na pandemicku a este stale plati pre zavretu skolu, skolku. Aj ked vyhlasia riadielske volno, da sa pre dieta do dovrsenia 12. roku cerpat OCR

anonym_546908
1. jún 2026
@lenka.25

Nie , pokial si to jej zdravotný stav vyžaduje , tak žiadne vekové obmedzenie nie je . Ale samozrejme pokial ma nádchu a ty nechceš aby išla do školy , lekár ti pravdepodobne OCR nedá .
OČR = ošetrovanie člena rodiny , to môžeš byt aj so svojim mužom

@lenka.25 môj otec bol niekoľkokrát na očr so svojou svokrou,čize mojou babkou.....babka mala viac ako 11r

lenka.25
1. jún 2026
@anonym_546908

@lenka.25 môj otec bol niekoľkokrát na očr so svojou svokrou,čize mojou babkou.....babka mala viac ako 11r

@anonym_546908 a prečo by nebol . Veď píšem že to nie je ohranicene vekom .

abbey1
1. jún 2026

@anonym_autor Kde si prišla na túto info?

jaskolka
2. jún 2026

Ocr môžeš mať aj na dospelého,tam nie je žiadne obmedzenie veku. Kolegyňa bola na ocr so svojou 64 ročnou mamou, ktorá bola po uraze,lebo potrebovala pomoc pri sebobsluhe.

anonym_97bc5f
2. jún 2026

@anonym_autor na očr je neobmedzene, ale vek 11 rokov sa vzťahuje, keď máš zavretú školu

anonym_5714f6
2. jún 2026

Od... nikdy?

lilinka88
2. jún 2026
@viestta

Na chorobu nie je obmedzenie veku, OCR mozes mat aj na staru mamu. 11 rocna hranica platila na pandemicku a este stale plati pre zavretu skolu, skolku. Aj ked vyhlasia riadielske volno, da sa pre dieta do dovrsenia 12. roku cerpat OCR

@viestta dieťa do 11 rokov, čiže 10 rokov a 364 dní

louise
2. jún 2026

Nárok na ošetrovanie vzniká pri celodennej starostlivosti o dieťa do 11 rokov (alebo do 18 rokov pri vážnych zdravotných problémoch). Dcéra mala v 13 rokoch mononukleózu, tak som s ňou mohla ostať 2 týždne. Ale pediatrička ma upozornila, že kontroly má prísnejšie a rodič zostáva doma s dieťaťom len pri závažnejších diagnózach, či stave, ktorý si vyžaduje celodenné ošetrovanie.

anonym_509b1e
Dnes o 15:54
@louise

Nárok na ošetrovanie vzniká pri celodennej starostlivosti o dieťa do 11 rokov (alebo do 18 rokov pri vážnych zdravotných problémoch). Dcéra mala v 13 rokoch mononukleózu, tak som s ňou mohla ostať 2 týždne. Ale pediatrička ma upozornila, že kontroly má prísnejšie a rodič zostáva doma s dieťaťom len pri závažnejších diagnózach, či stave, ktorý si vyžaduje celodenné ošetrovanie.

@louise ja som nikdy nebyvala s dcérou na OCR, keď bola malá. Keď mala 12 diagnostikovali jej tetaniu a úzkosť ,bola v nemocnici. Po prepustení naša pediatricka, že veď ona má už 12, nemôžem Vám dať OCR? Ja, že prosím, to mám 12 ročne dieťa s úzkosťou nechať doma samé? Normálne som si musela zobrať dovolenku. Potom to na mňa skúšala zas, tak som jej vynadala, ako si to predstavuje a vypísala mi OCR. Oháňala sa posudkovou, tak som jej povedala, že posudková môže kontaktovať mňa, že jej to vysvetlím, keď ona jej to nedokáže vysvetliť...