icon

Opatrovateľský príspevok a práca

flakulka
3. nov 2021

Dobry den vie mi niekto napisat ci pri poberani opatrovatelskeho mozem si aj privyrobit dakujem

vierka82
3. nov 2021

V zákone je napísané že je dovolené pracovať.avsak závisí ako sa k tomu postaví konkrétny úrad.ja pracujem len na 25perc úväzok. Z mesiaca som preč tri dni cca (pracujem ako zdravotná sestra) a už druhý krát mi to zamietli . Podľa nich sa malo starám😃 no na smiech.

natali03
3. nov 2021

@flakulka môžete, príjem ale nesmie presiahnuť 2násobok životného minima

vierka82
3. nov 2021

@natali03 ja zarobím mesačne do 300€a problém majú stále. A to ako som spomínala vyššie som z domu cca tri krát do mesiaca.

deti95060810
3. nov 2021

asi to závisí od úradníka... poznám maminky čo robia stáále a poberajú aj opatrovateľský na dieťa ktoré je celý deň v zariadení...
je to podľa mňa nespravodlivé , pretože niekto nemôže do práce vôbec a má post. dieťa na krku 24/7....

andrejka1974
3. nov 2021

Mozes pracovat ale tvoj zarobok len do vysky 436 eur v cistom a to musis byt len na 4 hodiny denne a to len v case ak mas dieta niekde umiestnene ja som dnes nastupila do mcdonaldu a robim len od 10.00 do 14.00 amusis kazdy mesiac nosit vyplatnu pasku a hned prides o 100 eur, ktory mas za to ze nepracujes takze nie vzdy sa to vyplati

9lf9
3. nov 2021

@flakulka zalezi na stupni odkazanosti napr. pri V je potrebne zabezpecit staroslivost 8-12hod za den + spanok napr.8hod takze mozes pracovat max. 4hod denne za predpokladu ze nepresiahnes stanoveny prijem. Pokial je tam odkazanost stupen VI tak je potrebny pocet hodin opatery vyssi.