Ošetrovanie člena rodiny a vychádzky
Ahojte ... chcem vedieť ako je to s vychádzkami počas OČR ... manžel potrebuje ísť na OČR pretože maródka je veľmi nevýhodná .... no nevieme ako je to s vychádzkami ... či sa vzťahujú aj na OČR alebo je to bez vychádzok .... preda len idú dušičky a chcem ísť aj na cintorín .... OČR by manžel vzal na mňa, keďže som momentálne príšerne chorá .... ďakujem za všetky rady
TCo nasedis doma na zadku ked si priserne chora? Nemozem si pomoct ale musim to napisa takto polopatet: Ti na cintorine uz neujdu. Dolezite je ci si na nich spomenies aj inokedy nielen na Dusicky. Ked ich mas v spomienkach nemusis ist verejne deklarovat svoju spomienku na na cintorin v tomto termine. Mozes ist aj o tri tyzdne neskor, ver mi budu radsej ked pojedes neskor zapalit sviecku akoby si si k nim lahla priskoro..
nepochopila som,prečo manžel potrebuje byť doma,aj on je chorý a namiesto PN chce očr,lebo peniaze?...dá sa aj tak,ale to by si musela ty k tvojej lekárke,že si strašne chorá a teda pochybujem,že máš dg na to,aby ťa manžel musel obskakovať, ja som bola na očr s manželom,ale bol po úraze a op. chrbtice a ozaj ma potreboval...a kvôli kontrole by ste museli obaja trčať doma..a očr je len 10 dní vrátane víkendových
@milka1978 neviem ci je tvoj stav taky ze manzelovi priznaju osetrovne na teba .... lebo to musi byt stav kedy ty vyzadujes celodennu a osobnu starostlivost ...
skor je to ako po operacii, pri chemoskach, alebo vaznych urazoch ... a tak ... ved tvoj obvodak ti povie ...
a takuto OCR kontroluje posudkovy lekar socialnej poistovne ...ze ci ta diagnoza co tam je taka ze vyzaduje celodennu a osobnu starostlivost tvojho manzela...
vidim v pase, ze mate male deti, tam by som videla moznost, ak si na rodicovskej, aby manzel isiel na OCR s tym, ze sa musi starat o dieta, lebo Ty si chora........vtedy detska vypise OCR a tym to hasne
@maznacik007 Prosím ťa, kto vydá manželovi doklad OČR? Som na rodičovskej dovolenke a za týždeň idem do nemocnice na operáciu. Manžel chce zostať doma pri deťoch, zatiaľ čo ja budem preč a tiež po návrate z nemocnice. S manželom rozmýšľame koho máme požiadať o doklad. Môjho lekára alebo jeho či pediatra?
@cerez v tomto pripade je to pediater.... tvojho dietata
tam to neni o com lebo ty si v ustavnej starostlivosti ... takze narok na OCR manzel ma... lebo sa realne nemozes starat o dieta...
@cerez ako je to s OCR neviem,ale my sme boli teraz so synom obaja chori a manzel bol nuteny dat sa k nam vypisat na PNku,no a vypisovala mu ju pediatricka,ale musela byt na PNke aj peciatka mojej obvodnej,ze som chora,kedze som na materskej....
Ahojte, skusim poprosit o radu v tejto starsej teme, aj ked moja otazka nebude prave o vychadzkach. Mamina je po dost narocnej operacii, moze sa sice pohybovat, ale predsa len je oslabena, takze chodit na nakupy teraz v zime, varit, a pod. je na nu zatial vela. Takze by som s nou chcela zostat doma tak 2-3 tyzdne, kym bude v lepsej forme. OCRku mi jej obvodna lekarka vypisala, ale len tak-tak (objektivne to vyzera, ze ked pacient pride odovzdat pooperacnu spravu na vlastnych nohach, tak je asi schopny sa o seba aj sam starat 😖 ) Kedze platene OCR trva len 10 dni, chcem si zobrat dalej neplatene volno - v praci mi problemy robit nebudu, ale aj tak to musi byt niecim podlozene. No a teda netusim, koho a o co mam vlastne poziadat - ta obvodna lekarka vravela, ze by bolo dobre mat odporucanie z chirurgie, kde lezala, lekari tam zas na mna pozerali, ze oni nieco take nezvyknu robit. Pritom by malo existovat nieco ako Vystavenie potvrdenia o potrebe celodennej starostlivosti o pacienta. Ale kto to vlastne ma vystavit? (Dovolenku uz cerpat nechcem, mala som 9 dni pred operaciou a pocas hospitalizacie).
Ak mate podobne skusenosti, budem velmi vdacna za rady.
Ahoj, našla som na stránke sociálnej poisťovne
http://www.socpoist.sk/osetrovanie-choreho-clen...
Možno pomôže. Je tam napísané:
- Ošetrovné sa poskytuje za kalendárne dni – od 1. do 10. dňa potreby ošetrovania.
- Potreba ošetrovania môže trvať aj viac ako desať dní, po desiatom dni však už bez nároku na výplatu dávky ošetrovné.
Tiež je tam vysvetlený "príspevok na opatrovanie".
Držím palce a mamke rýchle uzdravenie.
@vitajana Dakujem za odpoved 🌷 ja som to tiez preluskavala a tiez som tieto informacie nasla aj ukazala lekarke... Ved nakoniec po 10dnoch by to bola len moja strata na zarobku, takze ked som s tym bola zmierena ja, tak preco by to nemohla vypisat... A myslela som, ze dlhodobejsia OCR nie je az taka rarita - ale to som sa mylila, dr. bola velmi opatrna, tak som sa s tym uz nechcela natahovat - nakoniec som to uhrala este nejakymi par dnami dovolenky, co uz... Ale nastastie je mamina uz vcelku OK, co je hlavne. A ja som trochu vytriezvela z ocakavani, co vsetko je mozne - na papieri ano, ale realne to vobec nemusi byt take jednoduche 😕
Prosím vas ..bola som na očr so synom mal kiahne..ale musela som si odakočit do prace..co teraz mam volat socialke alebo ako .?da sa byt n očr aj prerusovane? Tie dni? Dakujem
Dobry den je uplne Jedno ci je Zena na materskej Doma a nepracuje muz Moze ist na ocerku na dieta nikde nie je napisane ze sa musi o dieta starat zena zato ze poberá materska, zakone je to jasne napisane..,,!!!!!

@milka1978 na očr môžeš chodiť kam chceš,to nieje kontrolované .Je len limitovaná 10 dňami.Ja skoro všetky očr vždy idem k babičke do medera 🙂.