Parkovanie na chodníku
Dobrý deň,ako je väčšine ľuďom známe,od 1.10. je zákaz parkovania na chodníku a u nás sa to už začalo vo veľkom aj pokutovať(130€). Ľudia sú z toho pobúrený a ohradzujú sa,že nemajú kde parkovať a mesto má vybudovať parkovacie miesta a štát mal najskôr vytvoriť podmienky a neviem čo ešte. To že vlastnia aj tri autá v rodine,to už nevadí. Sami vodiči osobákov majú plnú hubu ako zákony treba dodržiavať a priestupky tvrdo pokutovať,keď sa jedná napr o predchádzanie kamiónov(len ako príklad). Pritom sa to vedelo už dosť dlho,že sa takýto zákaz plánuje. Či to som len ja iná a vopred som sa na to pripravila?či prečo má stále niekto pocit,že sa má niekto iný o neho postarať a zabezpečiť mu pohodlný a bezstarostný život? Aký máte na to názor?
@elanor pane bože... tak si predstav že ti zakážu sušičku v byte lebo to robí hluk, vešať na balkóne lebo to je šakredé, vešať v dome lebo vytváraš vlhkosť a nemáš žiadnu sušiareň lebo tvoj bytový dom bol postaný x rokov dozadu ale tie nové tento priestor už majú... ako zareaguješ? myslela si na tento scenár?
absolútne nechápeš pointu
@elanor treba ti iný príklad, aby si pochopila? Chápeš, čo je to príklad? Ze je to niečo konkrétne z mnohých možnosti, aby sa ukázalo na POINTU?
POINTA =podstata, to, že o 30 rokov ti môžu zakzazt čokoľvek, na čo teraz nie si pripravená.
Ach, hlavne ze Teba sa to nedotkne, ale myslieť na iných ludi, na matky s deťmi, zdravotné z nevýhodné ných, starších... Načo, však hlavne ze ja ja ja s tým problém nemam
@tatiana1329 o 30 rokov budem pravdepodobne v domove dochodcov a susenie pradla bude tej najmensi problem 😉
@elanor ty si komplet stratený prípad... napísala so tam snáď niečo o 30tich rokoch? čo keď ti to zakážu budúci rok?
@any_soj ved jasne...mala si s parkovanim ratat na balkone🤣🤣...ty si tak neurobila?...boooze, aka nepredvidavost🤣🤣...samozrejme, ze je to blbost...na to sa nijako na sidlisku neda pripravit....by ma zaujimalo, ci sa dotycna pripravuje na udalosti, kt.sa udeju (hoci nik ani netusi ake budu) v roku 2070
@tatiana1329 este ste nepochopili, ze sa na vas iba zabavam 😀 ste neskutocne smiesne, ako sa snazite za kazdu cenu moralizovat a virtualne sa chytate za hlavu.
Ano, nudim sa a naramne sa bavim 😉
Ze auto je častokrát v obci jedinym prostriedkom, ako sa dostať do prace, a tak ho potrebujú obaja manželia, že je to nutnosť k prežitiu, lebo spoje nejdu..to asi je ťažké pochopiť pre tých, čo píšu, že načo im AZ dve auta. A keď si aj urobia z predzahradky parkovisko, niekedy je predzahradky tak mala, že tretie nevojde a papa návštevy, ani ku nám nechoďte, keď nemáte na pokutu za parkovanie
@renka30
@natalia_r Treba sa na to pozriet aj z opacnej strany, keby sa polovica tych co sa vozi autom presunula do MHD, tak by neboli take zapchy a busy by stihali chodi podla rozpisu, potom by sa vsetci v pohode pomestili. Ja som cestovala cele roky do prace z konca Petrzalky na Patronku, podla grafikonu 20 minut, cez vikend to sedelo, cez tyzden sme sa plazili v narvanom buse hodinu. Bez zapchy by sa stihol otocit trikrat.
@elanor len, aby sa ti nestalo, ze ti tu polikliniku zrusia a budes sa musiet doplazit na druhy koniec mesta
@natalia_r keď čítam takýto príspevok, tak premýšľam, ako sme sa za socíku do tých busov pomestili 🤔 V našom meste vtedy dokonca žilo o cca 10000 viac obyvateľov, ako teraz, všetci museli chodiť do práce, čiže žiadne nepracujuce osoby, ani HO a dokonca sa vsade začínala či škola, či praca v rovnaký čas. ( teraz napríklad školy začínajú+/- 40 minút, takže ten nápor nie je v jednom case. Tak skús mi vysvetliť, ako sme vtedy asi existovali s tou MHD.
@natalka13
@natalia_r Tak samozrejme to nejde lusknutim prsta ze odzajtra vsetci hura na bus. Postupne treba dobudovat vozovy park, upravit grafikony.... len z pohladu dopravneho podniku zase na co, ked sa ja tak ludia ostanu vozit autami lebo mhd je fuj a pod ich uroven. Navyse su aj ine finty ako tych ludi rozdelit rovnomernejsie. Konkretny priklad - ked som zila v Mnichove, mala som o polovicu lacnejsiu elektricenku, ale nemohla som ju pouzit v case rannej a poobednej spicky. Ako Au-pair mi to vyhovovalo. Urcite by sa aj tu nasli urcite skupiny ktore by mohli cestovat inokedy. Napriklad aj taki dochodcovia, pol osmej, plny bus skolopovinnych deti a babka aj s karickou sa musi trepat do Kauflandu.
@natalia_r A to je len jedna vec. Druhá je, koľko také spojenie MHD trvá a prečo. Príklad: okrajom Bratislavy-Ružinova (pri Hornbachu) vedú dve železničné trate (vyzerá to tam ako jedna, ale formálne je to jedna dvojkoľajná a druhá jednokoľajná, do rôznych smerov). Ale zastávka tam za desaťročia nebola vybudovaná. Tak keď niekto z tej časti Ružinova ide okolo vlakom trebárs zo smeru od Komárna, musí sa rôzne terigať z iných staníc rôznymi obskurnými spojmi (električka z hlavnej stanice je pol hodina cesty, ale možno odniekiaľ z Podunajských to ide aj rýchlejšie, čo ja viem). Alebo v Devínskej je stanica mimo tej časti, kde býva väčšina obyvateľov, na to sa tiež dlhodobo prdí.
@natalia_r toto je presne o čom píšem. Nebola by si ochotná presadnut, ani keby to malo byť pre teba lacnejšie a rýchlejšie. Neodsudzujem nikoho, len je to pre mňa nepochopiteľné.
Často sa rozhodujem, či pôjdem autom (mám veľké, luxusne vybavené auto vyššej kategórie) pešo alebo MHD.
Napr do centra (kde mám kaderníčku, kozmeticku, depilku a nechtarku) nechodím nikdy autom, lebo sa mi nechce krúžiť a parkovať, plus bus má svoj buspruh, v aute by som išla ako slimák. Ty by si išla autom aj za tú cenu. Neviem, kedy si išla naposledy MHD, ale vôbec nie sú špinavé alebo hnusné tie dopravné prostriedky. A ľudia kašlú aj v potravinách, kinách apod, tam tiež nechodíš?
V byte muž, žena, dospelé dieťa. Každý svoje auto + firemné. Na začiatok by možno stačilo keby firemné autá parkovali vo firmách. Nie je to úplne riešenie ale každé jedno voľné miesto pomôže.
@masinka ano, tak to v mnichove je...ja som tam zila, nebola som tam ako au-pair, ale viem, ze v case spicky mali dochodcovia plny listok, mimo spicky mali za polovicu
@andymajdy mas trochu pomylene vnimanie. pocet parkovacich miest na zaklade stupna automobilizacie ma regulovat prislusny stavebny urad. Taky SU by ani nemal povolit vystavbu bez naplanovaneho dostatocneho poctu parkovacich a garazovych miest, ale vieme, ze to developerom veselo prechadzalo, cim usetrili nemale peniaze. Parkovacie miesto ma svoje parametre a rovnako aj prijazdova cesta k nemu, neda sa to len tak vybudovat tu a tam namiesto travnika (hoci je pozemok sukromny), malo to tak byt uz naplanovane (nepisem o rodinnych domoch). Ten stavebny urad by mal strazit aj pomer zastavanej plochy a zelene, pretoze zabratim zelene vzniknu betonove plochy, ktore zas nepriaznivo vplyvaju na klimu na sidliskach. nedostatok parkovacich ploch je medzi starymi domami, ale toto mali samospravy riesit uz davno. V BA sa o parkovacich domoch rozprava uz strasne dlho, ale skutek utek... v mestach, kam mnozstvo ludi z okolia prichadza denne za pracou je toto nevyhnutnost.

@elanor ten priklad nebol sity pre teba na mieru 🤦🏼♀️