Peňaženka zdravia VšZP
Ahojte. Mate, vyuzili ste? mna odradza to mnozstvo "small print", podmienky, vynimky atd.. Aj ked napriklad minuly tyzden som dala za synove plomby 90 eur, a rada by som si to dala preplatit.
Boli by sme styria, ja, dve deti a asi jeden moj rodic, ci obaja. Dlhy v poistovni nemame.
mam ju no po pravde som ju este nestihla nejakosi vyuzit
@tusticka26
Oči
V Peňaženke zdravia máte možnosť čerpať bonus až do výšky 100 € na doplatky za okuliarové rámy a sklá čiastočne hradené z verejného zdravotného poistenia, ktoré vám ako nášmu poistencovi predpíše zmluvný oftalmológ:
Príspevok na rám a okuliarové šošovky pri výške dioptrie nad +4/-4 pre deti do 18 rokov vrátane
Príspevok na okuliarové šošovky pre dospelých pri výške dioptrie nad +6/-8
@simsalabim viem o Tom ale aspoň niečo
Ahojte, kto sa vyznáte v tej peňaženke zdravia, prípadne ste zamestaná /ý/ vo VŠZP, môžem sa spýtať ohľadom dentálnej hygieny a preplácania? Bola som na dentálnej hygiene u poskytovateľa, ktorý nemá zmluvu so VŠZP. Tým pádom mi nepreplatia nič? Čiže to môžem rovno prestúpiť do inej poisťovne, asi... Nahadzovala som to do tej peňaženky mini a na konci, že poskytovateľ nie je zmluvný partner. Veď to potom má aký zmysel, veď keby mi to poisťovňa normálne, alebo z časti hradila, tak od nich nepýtam smiešnych 30 Eur. Týmto pádom VŠZP len stráca klientov...
Nuz mne tato penazenka pride ako drzost najvyssieho stupna, platit ano, zisky zdravotnej poistovne ano, ale pokial clovek realne nieco potrebuje tak aby sa pustil do papierovej vojny, ci ide o nadstandardnu liecbu (beznu v zahranicic) alebo len hlupu plombu...to su vsetko veci, ktore by clovek mal dostat automaticky, nie aby musel prosit a doslova zobrat...pretoze chory clovek a hoci len s bolavym zubom nema ziadnu energiu nazvys, ani cas a ani chut, aby toto riesil, o dostojnosti pomlcim...
@maculkac nuz a nepomozem si o nic viac, zubara mame sukromneho uz 15 rokov, dentalnu takisto, poslednu preventivku v penazenke zdravia mam vedenu na rok 2006😂, pritom chodim pravidelne k sukromnemu, syn ma dioptrie 4, taaaak a tuto som zvedava ako dopadne, zmluvne optiky mam prezrete, preventivky ma v poriadku, je vsak u sukromneho ocneho takze tuto si myslim, ze to neprejde, uvidime o mesiac po kontrole, zatial rastie a dioptrie nam kazdym rokom stupaju, myslim, ze to nebude ine tento rok, ale rovnako si nerobim nadeje na nejaky doplatok z poistovne, nastavili si to vyborne, mate to k dispozicii, mozete vyuzit, ale len mizive percento to realne ma sancu vyuzit

@1andrea111 áno našla som že detské od 4 hore preplacaju