icon

Peňaženka zdravia VšZP

onedaynick
9. feb 2021

Ahojte. Mate, vyuzili ste? mna odradza to mnozstvo "small print", podmienky, vynimky atd.. Aj ked napriklad minuly tyzden som dala za synove plomby 90 eur, a rada by som si to dala preplatit.
Boli by sme styria, ja, dve deti a asi jeden moj rodic, ci obaja. Dlhy v poistovni nemame.

Strana
z2
evalin88
9. feb 2021

Ja som uplatnovala teraz tiez zubara, sme 3 dospely 1 dieta.

simsalabim
9. feb 2021

@evalin88 ako tov lastne funguje? Zubar musi byt statny, resp. mat zmluvu s poistovnou?

usla35
9. feb 2021

tiez ma zaujima ako to je, vcera som bola na dentalnej a mi povedala ze uz to preplaca aj vseobecna tak som zvedava co k tomu treba okrem bloku

tusticka26
9. feb 2021

aj mna to zaujima, mali by sa tym dat preplatiit napr aj okuliare a dioptricke skla vsak? ako sa to vlastne vybavuje, tu penazenku v moile mame mazel to spravil sme tam spolu 5, my 2 a 3 deti, vdaka za info

evalin88
9. feb 2021

@simsalabim zrejme ano, aspon tak som pochopila, moja zubarka ma zmluvy so vsetkymi, pri uplatnovani cez aplikaciu v mobile sa zadava ičo lekara, cez tu aplikaciu vidno vseky napr lekarske vysetrenia, prehliadky ale aj vypisane e-recepty. Na uplatnenie mate 30 dni ale vyplacat budu az ktovie kedy.. myslim v sepremri

simsalabim
9. feb 2021

@evalin88 aha, skoda. Nas zubar je sukromny, rovnako aj ocna a to ma dost hneva, ze to nejde preplatit ako v inych krajinach, kde takyto lekar vystavi ucet, ja ho odoslem poistovnu a oni to preplatia (samozrejme, len to, na co ma clovek opravnenie). Nas zubar pre problemy zrusil zmluvu s poistovnou, ocna bola jedina v okoli, co nas chcela vziat, tak co ma clovek robit? Uplne Kocurkovo. Aplikaciu v mobile mam, akura t netusim, na co mi teda ta ich e-penazenka je dobra. Nebolo by jednoduchsie proste preplacat ucty?

evalin88
9. feb 2021

@usla35 no musite mat mobil s internetom, musite byt minimalne 4 clenovia. 1 je spravca skupiny, pozve do skupiny dalsich , aby boli 4 ( rataju sa aj deti) . Kazdy dospely musi ist do lekarne a cez tu aplikaciu ho "overia".. dieta sa tam da pridat zadanim rodneho cisla. Nasledne ten spravca zadava ico lekara, ci musel fotit aj blok neviem. Pride mi to strasne zlozite a dyskriminacne pre napr. 3-clenne rodiny ale aj starsich ludi. Neviem si predstavit napr. mojich starych rodicov ako si instaluju neaku aplikaciu alebo sa prihlasuju cez web stranku. Podla mna je V VŠZP vela staršich ludi ktory realne nemaju sancu si nic uplatnit.

evalin88
9. feb 2021

@simsalabim ved sa opytajte, ja som sa mojej pytaka, ci ma zmluvu a ona, ze nieco mi vratia.. ale nevuem ci to od toho zalezi. Tiez som platila 90.. a vratit by mali 30 za 1 osetrenie

simsalabim
9. feb 2021

@evalin88 presne ako hovoris s tou diskriminaciou.Omnoho jednoduchsie by bolo ucet proste preplatit do urcitej vysky. Nas zubar ani ocna zmluvu nemaju. Zubar mal a zrusil, ocna je ciste sukromna.

evalin88
9. feb 2021

@simsalabim ano, bolo by to lahsie , ale podla mna to takto sťazili naschval. Vacsina poistencov su podla mna dochodci. Viete si predstavit 70 plus osobu ze ma tu aplikaciu, vobec mobil do ktoreho ju mozno stiahnut.. alebo internet? Moja babka ma 84, otec 60 a ani jeden by to nezvladol a internet vobec neovlada... cize si neuplatnia nic, hoci su tam poisteny.

tusticka26
9. feb 2021

@simsalabim prosim ta ja som bola u ocnej ona mi zmerala diprotrie chcem si dat konecne po 5 rokov spravit novy ram a chcela som to presne si nechat preplatiti. Len ona mi nedala nic ze poistovna uz nic nepreplaca, len mi na listok napisala velkost dipptrii s tym, ze mam ist do optiky, Tak ako si to mozem pootm ked si vyberiem ram a skla nechat uplatnit, ked to budem platiti vsetko v optike nie u lekara? ☹

evalin88
9. feb 2021

@simsalabim ja mam aj zubarku aj obvodnu aj pediatra co maju zmluvy.. napr za rotarix mi bratili automaticky a nemusela som ziadat.. ale to bolo 2 roky do zadu pred vynalezom neakej aplikacie.

onedaynick
autor
9. feb 2021

ano, je to nefer voci dochodcom, ale v tej skupine moze byt viac ludi, cize si tam deti daju svojich starsich rodicov
Moja zubarka je sukromna, ale tvrdila, ze to pojde. Hm.

adriannasvk
9. feb 2021

Da sa vyuzit,aj lieky na tecept vo doplacate uplatnit. Ja som zakladala kvoli okuliarom co syn nosi,a iba ma nas*ali lebo ked som za ne zaplatila 360€ a isla som si uplatnit narok,ze mi aspon nieco vratia tak som zistila,ze nie v kazdej optike sa to da 🤦‍♀️🤣nuz aj moja chyba ale ten zoznam odkial si mozes uplatnit by mal byt viac zvyrazneny 😤mohla som dostat aspon v optike nejaku zlavu 🤦‍♀️nevadi,co uz

tusticka26
9. feb 2021

@adriannasvk prosim ta toto ma zaujima, lebo aj si cchem tiez tak okuliare dat spravit, tebe tiez ocna pre maleho napisala len an papier, ze ake dioptrie a nedala nic ine? a potom teda co amm sa priamo v optike spytat ci si mozme cez nich uplatnit tu zlaavu? da sa niekde najst zozonam tych optik, nevies prosim ta? dakujem

adriannasvk
9. feb 2021

@tusticka26 ocna dala normalne papiere na nove okuliare vzala som do optiky a dala spravit,ked mas blocek zadas si udaje z neho ako je ICO,cena,datum atd lenze mne vyhodilo pri ico,ze optika nie je zmluvny partner🤦‍♀️hoci to oni vybavovali aby to mali,zistili az pri mne,ze im to neurobili,takze musia znovu....zial ja uz mam z toho prd 😤🤣na stranke vseobecnej najdes ten zoznam,zadas si mesto a co konkretne hladas a vyhodi ti zmluvnych partnerov

1andrea111
9. feb 2021

@onedaynick pozerala som že podmienkou je mať absolvovane všetky preventívne prehliadky v r 2020 aby sa to mohlo v r 2021 použiť?

tusticka26
9. feb 2021

@adriannasvk prosim ta me ona nedala ziaden recept, povedala mi , ze sa to uz nedava, ze poistovna neprepalca, tak neviem ci u deti a u dospeleho je to inak ☹ ach to je strach cele...

tusticka26
9. feb 2021

dievcata a napr teraz v marci pojdem na preventivku na gynekologiu, ja si davam vzdy robyt tu cytologiu paltenu do tej tekutiny, myslim 25e za to bdue paltiti, cize toto by som si tam amal vediet nechat preplatiti hej? vdaka

adriannasvk
9. feb 2021

@tusticka26 a to chces pre seba ci pre dieta? No ja som od ocnej nikde bez receptu nesla,vsak ako maju vediet v optike co mi maju urobit🤦‍♀️

tusticka26
9. feb 2021

@adriannasvk pre seba, pre dospeleho, ona mi len na papier napisala velksoti dioptrii a cilindre co mi pomerala, nic ine mi nedala to len na obycajny papier napisala ziadny formular / recept a dala na ten papier svoje razitko to je vsetko

adriannasvk
9. feb 2021

@tusticka26 aha tak ale to by nemalo vadit,dolezity je blok z optiky. Hlavne si ale pozri ci sa to vztahuje aj na dospeleho lebo ja viem o detoch iba a aj to iba od urcitych dioptrii

petkasaurus
10. feb 2021

Cisty odr.b toto od poistovne, naschval to skomplikovali, aby to mohlo vyuzit co najmenej ludi.. Ja si tam nemám tiez ako dat aby sme boli 4, tak mozem na nejake preplacanie zabudnut.. Aj som im to napísala, ale samozrejme reagovali neutralne, vela ludi prestupi..

martizv
15. apr 2021

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť? Stiahla som si aplikaciu od VsZP prihlásila som sa a chcem si dať ďalších členov do skupiny aby sme mohli čerpat peniaze. Len v ePenazenke som ich zaevidovala prišiel im mail a neviem ako ich potvrdíme že súhlasia s tým. Ďakujem

mary_enka
21. apr 2021

@tusticka26 áno, toto sa dá preplatiť cez peňaženku zdravia

simsalabim
21. apr 2021

@martizv myslim, ze to oni museli potvrdit vo svojich appkach.

martizv
21. apr 2021

@simsalabim tomu rozumiem ale svokra apky nemá a ani internet. Bola som na VšZP a dostala som informáciu že sa musia zaregistrovať aspoň na ich stránke a požiadať o Grid kartu potom sa im to bude dať schváliť. Grid karta príde do týždňa a v prípade že Vám bol aj vystavený doklad ktorý chcete preplatiť tak môžete žiadať spätné 1 mesiac. Tak uvidíme či príde tá karta či nie ako sľubovali.

simsalabim
21. apr 2021

@martizv no na tvojom priklade je vidno, aku chobotinu to vymysleli. Nie, oni neprispeju kazdemu poistencovi - napr. raz za 2 roky na okuliare. Oni musia robit taketo okluky, aby nedajboze nemuseli niekomu nieco preplatit.

1andrea111
21. apr 2021

@martizv preplácajú len určité dioptrie nie všetko

tusticka26
21. apr 2021

@1andrea111 prosim ta a kde si viem pozriet ake dioptrie teda preplacaju? dakujem

Strana
z2