Pleseň v byte a výpoveď z podnájmu
Zdravím. Možno mi bude niekto z vás vedieť poradiť. S mužom, 2 ročným synom a psom byvame od marca tohto roka v podnájme. Platíme skoro 500 eur za byt na východe (co je podla mňa na východ dosť). No a teraz k bytu : od kedy sme sa nasťahovali sú tu len problémy. Najprv vychádzal smrad zo zásuviek, zavolali sme elektrikára a ten nám oznámil, že je tu ešte stqra elektrina a je to dosť nebezpečné. Tak sme zavolali majiteľovi a povedali mu to. Povedal, že ak sa nám nepáči mame ísť preč. Tak ja , že dobre. Tak potom asi zistil, že s nami nebude točiť ako s tými, ktorí tu bývali pred nami a dal urobiť elektrinu. Ďalší problém je, xe keď sú silné dažde vytápa nám pivnice. Buchne tam jednoducho voda z kanála a plávajú tam s prepáčením aj ho*na ... nechce to riešiť a ja mam vážne iné veci na starosti ako stále keď prší vylievat po vedrach tento humus z pivnice. Mam male dieťa, muž je poväčšine v práci a ja na toto čas nemám. Teraz sme zistili , že nám plesniveje celý byt. V lete toho bolo pomenej, no teraz máme pleseň úplne všade. Na oblečení, v skriniach, pod parketami.. ja som na plesne alergická.. a poviem vám, xe od kedy sme sa tu astahivali sa budím každé ráno s upchatym nosom a mávam arytmie, ktoré som nikdy pred tým nemala. Myslím, že najvhodnejšie riešenie bud e odtiaľ odísť, lebo to nie sú povrchové plesne . Nechcem to dýchať ani ja a nechcem aby to dýchalo ani moje dieťa. Otázka znie. Môžem v takomto prípade odísť bez výpovednej lehoty .? Mam aj papier z alergologie, že som erotická na plesne. Prikladám apr foto

@bokabuka ahoj. No poviem pravdu, že čo sa dalo sme povyhadzovali. Koberce atd išli do koša ako prvé, keďže nám plesnivelo aj z dola od pivnice. Oblečenie, ktoré sme si chceli nechať som prala so sanytolom na oblečenie. A vlastne všetky veci , ktoré sme sťahovali sme očistili dezinfekčným prostriedkom. Používala som sanytol, ten je dosť silný. Ale naozaj sme prešli každú jednu hračku, topánku, vázu.., proste všetko čo v byte je. A čo sa dalo sme aj tak povyhadzovali. Pleseň sme si so sebou našťastie neodniesli.

Ahojte, viem, že je to staršia téma ale sme v podobnej situácii. Aktuálne riešime hypotéku, chceme odísť ale mám strašnú paniku, že si tú pleseň vezmeme so sebou. Všetko vyhadzujeme alebo čistíme, chceme byť veľmi prísni so všetkými vecami no ja sa aj tak bojím, že to pôjde preč s nami. Prosím podarilo sa vám úspešne odísť bez toho aby ste si tú pleseň zobrali so sebou? Ak áno ako? Prosím poraďte mi hrozne sa z toho nervujem a obávam sa, neviem si vôbec predstaviť ako sa presťahujeme, aj keď nebudeme brať nábytok, predsa len nejaké osobné veci máme.