icon

PN a chodenie pre deti do škôlky

30ericka
1. dec 2021

Ahojte, ostala som na PN, este nemam ziadne vychádzky, tie sa daju až po tyzdni, ci dvoch. Otazka je, či môžem zaniesť deti do škôlky a zo škôlky a hneď domov?
Ďakujem.

martinkatinka
1. dec 2021

Bohuzial, ked ti pride kontrola, toto ti neprejde.

pinkgirl
1. dec 2021

Nie, musíš si to nejako inak zariadiť - požiadaj susedu, kamarátku, ak nemôže partner.

anjelicek26
1. dec 2021

Ked si PN, nemas nikam chodit a hotovo... si doma zo zdravotnych dovodov (akychkolvek) a mas oddychovat, setrit sa a dodrziavat liecebny rezim. Lekarka ti vychadzky nedala s dobreho dovodu. Takze dieta bude vodit muz alebo budu s tebou doma.

simsalabim
1. dec 2021

@30ericka vzdy som poprosila maminu nejakej kamaratky zo skolky, aby mi moju k brane priniesla, ked bude brat svoje dieta.

makova333
1. dec 2021

@30ericka vychadzky sa daju dat hned od prveho dna, ak to lekar uzna za vhodne (samozrejme, ze npr. matke samozivitelke s prvakom ich normalny doktor da v case vodenia a vyberania zo skoly, alebo osamelej matke s malym dietatom ich tiez da, lebo dieta na vzduch chodit musi a nie kazdy ma pomoc rodiny, susedov, kamaratov atd.). Ale, musi vediet aka je tvoja situacia a ci to zdravotny stav dovoluje. Cize bolo treba komunikovat s dr. Navyse, v tejto situacii mozes nechat deti aj doma a vyvenci ich muz (ak mas) ked pride z prace. Ale k otazke: Nie, nemozes ich vybrat/odniest bez toho, aby ti hrozila kontrola/postih od SP.