PN a chodenie pre deti do škôlky
Ahojte, ostala som na PN, este nemam ziadne vychádzky, tie sa daju až po tyzdni, ci dvoch. Otazka je, či môžem zaniesť deti do škôlky a zo škôlky a hneď domov?
Ďakujem.
Nie, musíš si to nejako inak zariadiť - požiadaj susedu, kamarátku, ak nemôže partner.
Ked si PN, nemas nikam chodit a hotovo... si doma zo zdravotnych dovodov (akychkolvek) a mas oddychovat, setrit sa a dodrziavat liecebny rezim. Lekarka ti vychadzky nedala s dobreho dovodu. Takze dieta bude vodit muz alebo budu s tebou doma.
@30ericka vzdy som poprosila maminu nejakej kamaratky zo skolky, aby mi moju k brane priniesla, ked bude brat svoje dieta.
@30ericka vychadzky sa daju dat hned od prveho dna, ak to lekar uzna za vhodne (samozrejme, ze npr. matke samozivitelke s prvakom ich normalny doktor da v case vodenia a vyberania zo skoly, alebo osamelej matke s malym dietatom ich tiez da, lebo dieta na vzduch chodit musi a nie kazdy ma pomoc rodiny, susedov, kamaratov atd.). Ale, musi vediet aka je tvoja situacia a ci to zdravotny stav dovoluje. Cize bolo treba komunikovat s dr. Navyse, v tejto situacii mozes nechat deti aj doma a vyvenci ich muz (ak mas) ked pride z prace. Ale k otazke: Nie, nemozes ich vybrat/odniest bez toho, aby ti hrozila kontrola/postih od SP.

Bohuzial, ked ti pride kontrola, toto ti neprejde.