icon

PN a práca

23. aug 2023

Ahojte mám taký problém. Robím v jednej firme už niekoľko rokov vždy som mala veľmi dobrú dochádzku. No teraz som bohužiaľ ochorela a musela som ísť na PN(okrem 2 covidov som tam žiadnu PN nikdy nemala) . Dala som vedieť dopredu že neprídem a reakcia z vedenia prišla že výborne a kto bude robiť.. popravde mi ostalo po tomto ešte horšie keďže stres pri chorobe nezvládam dobre a teraz sa bojím že ešte budem mať zo života peklo. Dá sa v tejto situácii vôbec na niekoho obrátiť aby sa prístup z vedenia zmenil? Niesom prvá a určite ani posledná na koho sa reagovalo takto

polovnicka92
•
23. aug 2023

ahoj, najdolezitejsie je zdravie, dala si vediet dopredu, pokial sa jedná o dlhodobejsiu PN, mozu si najst niekoho na zastup, nezatazuj sa tym .. druha vec je, co bude ked PN ukoncis,ako sa postavi zamestnavatel voci Tebe :/ .. ale tym sa netrap teraz, hlavne sa vyliec, bude tak, ako ma byt, najdes druhu robotu prinajhorsom.. popripade ak by sa dalo skrz zdravia a charakteru roboty navrhnut home ofice, napriklad 🙂

alenah31
•
23. aug 2023

nechápem prečo sa stresuješ dopredu a vytváraš si v hlave scenáre aké tam budeš mať po návrate peklo. Že to povedali...no však ok, možno nestíhajú, trepla v strese prvé čo ju napadlo. Vrátiš sa a uvidíš. PN či OČR počas trv. PP nie je dôvod na výpoveď či iné - horšie zaobchádzanie so zamestnancom.

autor
•
23. aug 2023

@alenah31 no to horšie zaobchádzanie už trvá dlhšie a mám preto odôvodnené obavy že sa to ešte zhorší. Bohužiaľ sa poznáme a vieme že toto nieje len stresová reakcia ale bežná prax.

autor
•
23. aug 2023

@polovnicka92 ďakujem pekne..ja viem že to môže vyzerať že zbytočne stresujem ale bohužiaľ toto je len zlomok oproti tomu aká je realita

alenah31
•
23. aug 2023

V tom prípade nebude problém v PN, ale celkovo v chovaní sa k zamestnancom - asi by som uvažovala o zmene zamestnania pokiaľ je to čo len trošku možné. Však nervy máš len jedny.

autor
•
23. aug 2023

@alenah31 áno a aj odídem. Snáď inde to bude lepšie

janinah
•
23. aug 2023

Ozaj ti záleží na firme.kdw ti vedenie nezazela skóre uzdravenie ale ofrfle.ze nemá kto robiť? A ešte máš výčitky.ze si si dovolila ochorieť...kašli na nich a liec dá
Máš plné právo na PN ako dlho bude treba.

autor
•
23. aug 2023

@janinah mňa to len tak zamrzelo nakoľko som teda v práci bolo koľkokrát aj v horuckach ale to neocenil nikto a keď je fakt veľmi zle tak pri prvej peenke je zle

majka99999
•
23. aug 2023

Mozes sa obratit na profesia.sk, ked taketo reakcie boli aj predtym, nech si riesia nielen kto bude pracovat pocas PN, ale aj o 2 mesiace, lebo tam nebudes.