PN počas materskej, OČR otca - postup
Dobrý deň,
posledné dni ma trápia extrémne bolesti chrbta. Mám trojmesačné dieťa, ktoré vyžaduje nosenie, uspávanie na rukách. Som objednaná na masáž, ale kým ten deň príde, bojím sa, že ma sekne tak, že sa o dieťa nebudem vedieť postarať. Už teraž žijem na liekoch a je to každým dňom len horšie.
Poberám materskú z ochrannej lehoty, čiže predchádzajúce zamestnanie mi už netrvá. Muž si dovolenku nemôže zobrať, má zmluvu na dobu určitú do júna a zamestnávateľ mu minul alikvótnu časť počas odstávky pracoviska, takže dovolenku zas môže čerpať až po predĺžení zmluvy.
Ako by sme teda mali riešiť situáciu, ak nebudem schopná starať sa o dieťa? Muž si zoberie OČR na mňa, či na dieťa? Ja potrebujem byť vypísaná na PN od svojho lekára? Alebo OČR vystaví pediater? Moja PN by vôbec bola platená, ak už nie som zamestnaná?
Snažím sa teraz bábätko nosiť čo najmenej, mám aj nosič, vozím v kočiari, ale nevysvetlím mu, že teraz sa to nedá a vyrevať ho nenechám kvôli tomu, že nemôže na ruky...ďakujem za rady.
Ocr na dieta mi vypisovala detska lekarka. Je tam cast kde je uvedene, ze osoba, ktora sa o dieta stara ochorela. Tuto cast mi vyplnila detska lekarka, nebol ziadny problem s tym, ze som na materskej ani u dr ani u zamestnavatela ani nikde. Normalne ocr preplatili.
Ako je písané vyššie - OĆR manžel ano, ty PN nie - nebude platená
Kde ťa bolí chrbát?myslíš,že masáž pomôže?
@anonym_autor ako pisu vysse
Ocr na vas vypise vas obvodny lekar nemusite byt na pn(manzel po porode tak bola 14dni otcovska a potom 14dni ocr na mna kedze som nevedela fungovať plus starsiu dceru mame)
Ocr na dieta neviem ci je mozne to ma aj man zaujíma na ktote poberam matersku ci moze on poberať ocr 😇
@anonym_autor ako pisu vysse
Ocr na vas vypise vas obvodny lekar nemusite byt na pn(manzel po porode tak bola 14dni otcovska a potom 14dni ocr na mna kedze som nevedela fungovať plus starsiu dceru mame)
Ocr na dieta neviem ci je mozne to ma aj man zaujíma na ktote poberam matersku ci moze on poberať ocr 😇
@zuzkaa1991 je to mozne, je na to ta cast C. Som na retazovej materskej (resp teraz uz rodicovskej) 4 roky a manzel bol takto 2 alebo 3x. Mam problemy s platnickami, chodila som denne na infuzie, musel byt s dietatom. Detska vystavila ocr a nikto neriesil ze som na rodicovslej s tym dietatom a normalne mu ju zaplatili
@zuzkaa1991 je to mozne, je na to ta cast C. Som na retazovej materskej (resp teraz uz rodicovskej) 4 roky a manzel bol takto 2 alebo 3x. Mam problemy s platnickami, chodila som denne na infuzie, musel byt s dietatom. Detska vystavila ocr a nikto neriesil ze som na rodicovslej s tym dietatom a normalne mu ju zaplatili
@zdenkak87 dobre vediet potom 😇kedze mame školáčku tam nanu nemoze brat...
Ďakujem za info
@anonym_autor ocr berie muz na dieta. Mne tak dali ( neni sme zobrati) ja bola PN sama so sebou

PN platenu mat nebudes, poberas materske a tie dve davky sa vylucuju.
Manzel bol na dva tyzdne na otcovskej? Teoreticky moze ist manzel na OCR s tebou ak mu ju da tvoj lekar ale zvazila by som aby ho tie dva tyzdne OCR nestali nepredlzenie zmluvy
primarne treba aby si ty sla k lekarovi dostala lieky, suche teplo masaz najdes urcite aj skor a treba si zaplatit fyzioterapeuta a zacat cvicit, skus aj naplaste atd