Po 22. hodine ma zastavila policajná hliadka
Žienky, pred chvilou ma zastavila policajna hliadka a pytali sa ma kam som sa po 22hod vybrala. Troska ma ich otazka zaskočila skor som cakala otazku - Ci som pozivala alk. napoje..... Je vyhlaseny nudzovy stav či co?? Alebo su este v covid rezime. A maju pravo za toto pytat?? A musim im odpovedat? Ved nemam 12 ale 40. A sla som do mesta na stanicu po rodinu aby nenuseli sa trepat s batozinou autobusom. Takze cakam na vlak a sa zamyslam.
@zuzinka888 Áno, majú právo ťa zastaviť. Možno dostali hlásenie o podobnom vozidle, ako máš ty... z rôznych dôvodov. Že nepýtali doklady: no tak zrejme ich nepotrebovali vidieť, stačil im pohľad a tvoja odpoveď. Mňa tiež zastavili policajti v noci a to som ani nešla autom, ale peši. A chceli aj doklady.
@zuzinka888 Nemusíš odpovedať, ale prečo by si neodpovedala? Jednak ti to skomplikuje situáciu, keď nadobudnú dojem, že niečo tajiš. Jednak ťa predsa nijako neobmedzovali ani nemali nejaké nepatričné otázky. Možno pátrali po niečom/niekom konkrétnom. A pri zbežnej kontrole, kto je v aute im bolo jasné, že to nie si ty. Možno náhodná kontrola, napr. na alkohol a keďže si žena s pôsobila si úplne triezvo, tak ti ani nedali fúkať. Mňa takto raz zastavili, keď ma videli nadránom v zime samu na ulici - spýtali sa, kam idem a či je všetko v poriadku - najskôr predpokladali, že možno mám doma muža tyrana, pred ktorým som ušla, alebo ktorý ma vyhodil.
@h2 viem ze ma maju pravo zastavit. Mna vsak zaskocila ich otazka - kam som sa po 22h vybrala. Akoby som uz mala spat v posteli alebo co. Preto som ostala vykotulana ci sa po 22 uz nemoze chodit von alebo co. Lebo ked bola covid- muselo sa yvadzat cuel cesty medzi okresom atd.... ja reku ci to znovu zaviedli..
@zuzinka888 Jáj, tak to nie, určite nič také. Zrejme len blbo sformulovali otázku.
@zuzinka888 to sa pýtajú pravidelne…a priznám sa, nemám rada tuto otázku, pretože bez odôvodnenia sa ju nesmú pytat…ževraj…vždy odpovedám: niekam😉 a vždy aj pochopia, že ich small talk nie je žiaduci😉
My sme isli na sluzobku okolo polnoci do Nemecka,zastavili nas policajti ze kde ideme,tak im to kolega co soferoval povedal...este sme isli pre kolegynu na sidlisko,potom nas zastavili ti isti znovu s tou istou otazkou.....😉
Otázku kam idem som dostávala aj pred coronou, tak to beriem za štandard.
Je to bežná fráza ,viackrát som dostala túto otázku už .
@zuzinka888 to bola len taká otázka ako keď niekto začne o počasí 🤣 ja by som sa pousmiala a bola prirodzená

Keďže máš 40 à nie 12 si sa ich mala spýtať prečo chcú vedieť kam ideš.
Ja som šla minule o 3.30 v pondelok ráno do práce a tiež ma zastavili. Vypýtal si doklady a ci som pila. Keď som odpovedala ze nie lebo si nemôžem dovoliť prísť o vodičak ale ze môžu mi dat kľudne fúkať len rýchlo keďže sa ponáhľam do prace. A na to prišla zrejme automatická otázka ze kam do prace. Nemám problém odpovedať odpovedala som a povedali ze ma teda nebudú zdržovať poprial šťastnú cestu a pekný deň a papiere mi vrátil bez toho aby do nich co i len pozrel
Za svoju 20r éru ma zastavili 3x vždy keď som šla do prace alebo z prace a 1x z toho mali aj právo na pokutu. Už pri otázke ci viem prečo ma zastavili som povedala áno prekročila som rýchlosť o 8km/h ze im to hneď zaplatím ze som si to neuvedomila a ze kam idem ze do práce. Tak mi. Povedali ze teraz to nechajú tak ale ze nabudúce mam ist radšej skôr. A tiež poprial pekný den