Po novom pedofil dostane iba podmienku
Čo hovoríte na novú úpravu zákona? Za znásilnenie podmienka? Čiže sa mi kriminálnik môže prísť vysmievať ešte pod okno?
Niekedy už mám pocit, že v tejto krajine dopadneme ako vo filme Ctihodný občan, kedy ľudia začnú brať spravodlivosť do vlastnýchrúk, pretože justícia bude chrániť kriminálnikov.
Ešte dodám, že premlčacia doba pri znásilnení a zneužití dieťaťa sa skrátila z 20 na 10 rokov. Je známe, že pedofili sú veľmi prešpekulovaní a na deti to skúšajú formou hry, kedy si veľa krát samotné dieťa ani neuvedomuje, že bolo zneužité, pochopí to až po rokoch, na prahu dospelosti. A žiaľ, preto ani rodicia niekedy nenájdu zmenu v správaní dieťaťa. Po novom, si budú pedofili chodiť naďalej spokojne medzi nami, s podmienkou.
Alebo, dáte na súd chlapa, ktorý vás znásilnil. A dostane podmienku. Potom vás ešte on môže psychicky deptať a smiať sa vám pod oknami, že nabudúce to už urobí lepšie. Bez dôkazov.
@katkami123 Fico by nemohol sám meniť premlčacie doby , ani iné zákony- to je práca ministerstva spravodlivosti. A ako povedal Pelegríni, ak by sa ukázalo, že niečo v týchto zmenách sa neosvedčuje, dá sa to zmeniť. Keby Fico bral aj plat za to všetko, čo mu niektorí ľudia pripisujú, tak je už dávno multimilionár.
@janinah strašne, toto som nepostrehla, ďakujem..
ani neviem povedať ako mi je zo všetkého čo sa tu deje na grcanie... Z ľudí čo toto dosiahli a z ľudí čo toto tolerujú a nevidia...
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/440550-roky-i...
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/198435-knaz-f...
Ja len tak, že nespravodlivosť je v tomto štáte uz dlho, jeden z mnohých prípadov.
A to ľudia myslia vážne, že čo sa chce vyšetrovať po 10r vraždy?! To fakt? Vrah Daniela Tupého, chalana ktorý zomrel len pár km odomna, rovnako starý ako ja, nebolo mu dopriate žiť život ako som mohla ja a jeho vrah aj keby sa priznal môže povedať že veď je to premlčané a tuto - ženy, matky to berú ako veď čo sa také deje?
@svetlonos
Len po novom sa tí pedofili do väzby nemusia dostať. Menia sa trestné sadzby. A ako povedala
@jana_eyre_2 , tiež mi ako prvé napadlo čo tie prasatá museli navyvádzať, keď skoro na všetko hádžu podmienky.
Týmto krokom sme sa len priblížili k západu.
@xsuzannex
“ po tych 20 rokoch ti ani tie super dna testy nepomozu”
Tak toto môže napísať len človek, ktorý z chémie nemal na vysvedčení lepšiu známku ako trojku a na strednej ju už nemal vôbec.
@jana_eyre_2
To sú ľudia, ktorí si z Filcky urobili poloboha a odpustia mu všetko. Aj keď sa to aj ich dotýka.
@janinah
Takze ľudia riešili blbosti ako 3. pohlavie a pritom si zvolili pedofila Filcka, ktorý si robil dobre na dievčatách pod 15r.
@katkami123 za prvé -Fica som nevolila
Za druhé :ze za znásilnenie iba podmienka je vytrhnuté z kontextu. Náš trestný zákon podmienku ako samotný trest nepozná vták, ako to tu prezentuješ. Súd ukladá trest v rozmedzí trestnej sadzby uvedenej pri tom ktorom trestnom čine. A napr. Keď odsudzuje na trest odňatia slobody do 2 rokov, MÔŽE vykonanie tohto trestu podmienečne odložiť, ak sú na to dôvody. Takže nie, podmienka automaticky neexistuje. To len na vysvetlenie. Iná vec už je,či je takáto sadzba, resp. rozpätie pri tomto trestnom čine postačujúce na potrestanie páchateľa.
12,14 rocne dievcata https://myorava.sme.sk/c/22949247/knaz-dostal-z...
@katkami123 naposledy, Fica som nevolila a ty sa tu uvedom, co tu vypisujes. Mas na to reálne dôkazy ze dačo také Fico robil? Alebo si len tu na nete "husta" pod ruskom anonymity?
@katkami123 s ako pomôžu testy DNA ak žena po znásilnení sa osprchujem, počká týždeň dva ...lebo je hrozne čo sa jej stalo. A pôjde na políciu. Aké DNA vzorky odoberú lekárky a znalci? A ako odoberú po 10 rokoch.
To je naozaj také dokazovanie po toľkých rokoch utopia ...slovo proti slovu...
A ak niektorá hneď po znásilnení pôjde na vyšetrenie tak aj vie podať TO. Nečaká 10 rokov.
A áno ak znásilní partner...tak tam by tých 10 rokov mohlo prejsť ale zase ak partner znásilní raz tak môže viackrát...a vždy sa berie premlčanie od posledného skutku...čiže aj to sa v čase posúva.
Pri deťoch je to iné, naozaj málokedy v médiách je info o odsúdení niekoho za pedofíliu. Najčastejšie sa spomínajú kňazi...ak sa niečo stane tak vrchnosť sprace kňaza k iným ovečkam. A vybavené...naozaj nepostrehla som, žeby boli nejaký podozrivý súdený a odsúdený.
Ale zato viem, keď mi kamarátka nešťastná hovorila že jej brata zatkla polícia pre podozrenie zo zneužitia dieťaťa a výsledok po rokoch bol ten, že éčka sa ho potrebovala zbaviť a chcela dom pre seba. Ale jemu sa život vo väzbe skončil zdravie podlomilo. Pre krivé obvinenie.
@zalka
Vzorky z oblečenia, ani jedna nechodí nahá.
@katkami123 vzorky z oblecenia po 10 rokoch ano? A ktora zena si to oblecenie co mala v ten osudny den na sebe odlozi do sacku lebo o 10 rokov ho vytasi na stol vysetrovatelovi na policii?
@katkami123 po 10 ticho rokoch? Ako ja postup neviem, možno nejaký kriminalista sa ozve a povie či sa vôbec uskladňujú vzorky. A ak po skutku človek nepodá TO tak bude doma 10 rokov uschovať šaty? ...ako príde mi riadne mimo .
Budem rada ak sa niekto ozve z praxe.
A ak použije kondóm má si žena po znásilnení vypýtať ten kondóm aby vedela vzorku použiť pri podaní TO o 10 rokov?
Fakt mi to príde uletené. Sú to strašné veci ak sa udejú a áno páchateľa trvá nejaký čas vypátrať. Ak ide o neznámeho, v tom teraz vedia pomôcť mestské kamerové systémy alebo svedkovia. No ak žena o znásilnení nič nepovie a bude to riešiť po 10 rokoch už ani svedkov nenájde ani záznamy proste nič a ostane to slovo proti slovu.
@lienka.7
Prečítaj si príspevok od janinah. Tam je napísané, prečo to robí.
Ja nerozumiem tej panike okolo zníženia premlčacej doby z 20 na 10 rokov...plus u mladistvých je to 15 rokov a plynie od dovŕšenia 18-tky, ako to už bolo pár x vysvetlené aj tu. A pokiaľ viem, trestné sadzby sa nemenili...Ak je žená znásilnená, má to ísť ohlásiť čím skôr, ideálne ihneď (áno, chápem, že je to ťažké...) a nie vymýšľať, či sa na to odhodlá po 10 alebo 18 rokoch. Aké dôkazy ti budú relevantné, je to len tvrdenie proti tvrdeniu. A tá, čo sa sa na to neodhodlala po 8 rokoch od skutku, urobí to po 15? Ak to neriešila dovtedy, tak asi to už nechá tak...A počula som, že u rodinných príslušníkov (resp. partnera) táto premlčacia doba neplatí. Teda ak sa žena teraz spamätá, že pred 15 rokmi ju zneužil jej manžel, môže ho udať - aj keď toto mi príde už ako blbosť. Opozícia si zase našla ,,problém,, aby sa mala čoho chytiť...
ja v tom nevidim ziadny problem co schvalili, zda sa mi to spravne.
Ak sa ti pride vysmievat pod okna tak vlastne porusi podmienku...aspoň tak by som to pochopil a ja, lebo ta bude obtazovat, porusenie obcianskeho spplunazivania...navyse asi bude aj zákaz priblizenia
Z tej premlcacej doby by som nerobila taky humbuk, Lebo za 1.) Ak to nepoda hned tak nemyslím že to podá po 19.5 roku (ako kolko zien realne podalo medzi 10-20 rokom)
2.) Už aj po 10r je to nerealne dokazat, ak sa to nevyšetří do tych 2-3r, neni sanca...iba minimalna
@katkami123 vzorky z oblecenia nie su schopni zanalyzovat poriadne ani, ked to okamzite nahlasis a okamzite odoberu vzorku- dokazovanie je velmi tazke a financne narocne. Pozeras prilis vela americkych kriminalok, ak si myslis, ze to robia dennodenne raz-dva-tri...
@katkami123 ja som si príspevok od janinah prečítala a satek meno mi niečo hovorí, nejedná sa o nejakého vyšetrovateľa?
A teraz tam obviňuje Fica že v rokoch 2013 si užíval s neplnoletími slečnami - deťmi. Dajme tomu že tie deti mali 14 rokov.
A poďme rátať 4 roky do dospelosti nie je premlčané 15 rokov premlčacia doba že sa to týka detí...dokopy 19 rokov čiže premlčaný skutok bude v roku 2032. Dnes je rok 2024.
Trošku mi to časovo nehrá. Ak by bola premlčacia lehota 10 rokov tak stále 4 roky plus 10 rokov je 14, takže sa to premlci v roku 2027.
Nezdá sa ti ten článok od Sateka účelový s cieľom vyvolať pohoršenie a histeriu a možno prekryť pochybenie exposlanca PS hellebranta.
@danyelia
Ak to aj ohlási hneď, načo? Keď ten chlap dostane podmienku?
@katkami123 Nedostane podmienku, pokiaľ viem, trestné sadzby za znásilnenie sa vôbec nemenili...🤷♀️

@katkami123 po tych 20 rokoch ti ani tie super dna testy nepomozu