Pokuty za nenosenie rúška
Dobrý deň! Prosím vás akú máte skúsenosť s pokutou za nenosenie rúška? Mal už niekto takúto skúsenosť? Neprosím si žiadne komentáre, že som nezodpovedná atď, chcem sa len informovať ako to prebieha, koľko ste platili atď. Ďakujem
@novakkata nove pravidla este len vstupia do platnosti. Takze kto mal aku skusenost posledne dni ti nepovie nic o tom co ta caka v nasledujucich dnoch. Prepokladam ze sa to este len v tychto chvilach rozhoduje ako to bude v praxi. A tiez si treba uvedomit ze trva nudzovy stav, cize mnoho veci sa posudzuje inak a su vyssie sadzby. To ze to teraz plati aj vonku je preto, ze ludia su blbi a nevedia dodrziavat pravidla. Teraz je to jasne - v meste v obci stale rusko na ustach A nose, mimo obce ak na 5m nikoho neni alebo len tvoja rodina, tak mozes byt bez ruska.
Podľa mňa najlepšia a najvyššia pokuta schytat covid a nie ľahký priebeh, nech sa ten, čo to má v pláne, poučí poriadne 🤦
Aj za nosenie rusok pod nosom je pokuta?😀😂🤦
Dnes povedal matovic, že budú rovno pokutovať, bez upozornení 🤦♀️
Ďakujem aj neprajníkom a želám im to isté ☺️, karma je zdarma 😃
S udeľovaním takýchto pokút skúsenosť nemám a policajtov, ktorí to kontrolovali som stretla iba raz. Napomenuli, nepokutovali.
Nás ako skupinu v sobotu mestský policajt len veľmi slušne upozornil, že sme skupina a nemáme 2m rozostupy, tak si máme dať rúška.
10 eur pokuty za ruska schvalujem. Este nahnat mestskych aj statnych policajtov, aby zacali rovnako 10 eur pokutovat psie vykaly a ludmi odhodeny odpad (papiere, spaky,..). Stat by zarobil a hned by tu bola radost zit.
Ja by som kazdemu co sa ohana tou osobnou slobodou dala na mesiac sa starat o seniora s tazkym ochorenim. Tym nemyslim svacnut mu nakup cez dvere, ale doprovod na vysetrenia chemo a podobne. Kde nemozete od neho dodrzat dvojmetrovy odstup lebo ledva chodi. A velmi by ma zaujimalo, ako by sa o neho starali. Izolovali by jeho? Ako? Nechali ho nech so to riesi sam? Sak stary chory s covidom ci bez cislo v statistike.
Izolovali by svoje deti, seba od nich? Ako?
Toto je totiz realita nas co sa o chorych starych rodicov starame. Kvoli zdravym sebcom, co si nevidia dalej ako na spicku svojho nezaruskovaneho nosa.

@novakkata 100€ nedostaneš nikdy blokovo, to už rieši potom Odbor krízového riadenia.