Pokuty za nenosenie rúška
Dobrý deň! Prosím vás akú máte skúsenosť s pokutou za nenosenie rúška? Mal už niekto takúto skúsenosť? Neprosím si žiadne komentáre, že som nezodpovedná atď, chcem sa len informovať ako to prebieha, koľko ste platili atď. Ďakujem
@janage lekári si to zvolili dobrovoľne, majú za to dobre zaplatené a na čerstvom vzduchu vonku ich nenosia. Nam sa imunita znižuje, či snáď vieš o zdraví mojej rodiny viac ako ja? Tak si nebudem vedome ničiť zdravie. Chodíme k onko otcovi pravidelne bez ruska a nikto nám do toho zasahovať nebude. A ázijské národy na rozdiel od nás nedýcha ju čistý vzduch ale smog.
@tslobik nepochopila si absolutne. Ak by rusko znizovalo imunitu skutocne tak na oddeleniach, kde je nutne ho nosit nonstop napr.onko by nemal kto robit lebo vsetci osetrujuci by boli chori.
A prajem Ti, aby nikdy tvoje dieta nemalo vaznu chorobu, kde rusko by si nosila, aby si ho chranila. Lebo Tvoja imunita by to zrejme neprezila.
A mimochodom v prirode Ti rusko ani teraz nikto nosit nekaze.
To, že sa dakto Harabinovi smeje chápem, jeho prejav je svojský.
Zosmiešnovať jeho právny názor ako ex sudcu, ex sudcu najvyššieho súdu, alebo ex ministra spravodlivosti, to ako vážne? Zaujímavé, že nikto jeho analýzu nespochybňuje.
+ na nete sú zavesené oznámenia, že ľudia ktorý pokutu nezaplatili na mieste dostali písomne iba pokarhanie.
@tslobik a zaujimave ze tie zaruskovane azijske narody sa dozivaju vyssieho veku. To ze ohrozujes svojho otca je tvoja vec. Ale ty ohrozujes aj tych cudzich. Ak si bezpriznakova infekcna a prenesies to na cloveka, ktory ochorie a skonci s nasledkami, ked ty rusko nemas ty uz to riesit nebudes, ze.
A lekari si isto nevybrali, ze kvoli nezodpovednym oni budu riskovat padat na hubu a zachranovat tych co ich rady nedodrziavali.
A ak oni ostanu chori doma potom nastupia miesto nich aki ludia? Vykuzlime?
@milanm_ Harabin je silny pravnik, ale zly clovek.
A vseobecne pravnici radi operuju s tym, ze co nie je zakazane, je dovolene.
Normalny ohladuplny clovek nepotrebuje zakon a prikaz, aby neohrozoval druhych slabsich.
Mohlo dnes vsetko fungovat, divadla, kina, restiky stacilo dodrzat par opatreni.
Niektori si uvedomia, az ked im nebude mat kto osetrit pribuzneho, potom bude krik, ze stat sa mal postarat. No ze oni odporucania statu ingnorovali to uz nic.
Vid orava, vsetci svadbovali vsak kvoli chripke sa nebudu obmedzovat a potom podvadzali, aby mali testy na covid zaplateny statom. To uz chceli vediet ci su pozitivni.
@tslobik a ako vies ze nie si infekcna ked fakty hovoria, ze aj bezpriznakovi infekcny su. A co sa tyka navstevy nemocnice, v pripade zlomenej nohy, zapalu slepeho creva, ci vysokych horucok s hnackami a vracanim v pripade malych deti chcela vidiet v domacich podmienkach.
Ci si myslis, ze ti zdravotnici su extra imunni? Ak sa nakazia od svojho dietata co nakazi ine dieta bez ruska a ochoreju? Ci jaj oni si vybrali, oni maju osetrovat aj chori. Len nesmu pri tom urobit chybu a nedaj boze nakazit pacienta lebo to je rovno na zalobu nemocnice za zanedbanie poskytnutej zdrav.starostlivosti. Ono sa uz nejaky ochotny pravnik co sa toho ujme najde.
Mozem im tie pokuty oplut. Budem ich zalovat. Nikdy nebudem nosit rusko v exterieri s dodrzanim 5m od cudzej osoby
@janage A ja ako viem, že nie si infekčná napr. ty? Že nemáš v hrdle stafylokoka (má ho skoro každý tretí človek), alebo betahemol. strept. , z ktorého mám oveľa väčšie obavy ako z nejakého cov.? Každý môže byť na niečo pozit. A? Teraz už nevylezme nikdy von bez rúšok....Tie argumenty sú už dosť obohrané a trapné. Pre imunodefic. človeka je nebezpečné hocičo a nikto to doteraz neriešil.
Btw dycha aj koza. Tu netreba zaruskovat?
@weggie A presne, o tomto nikto nehovorí....O imunite, slnku, vzduchu, športe, dobrej nálade - speve a živote bez stresu. Keby im záležalo na zdraví, venujú sa aj tomuto. Nie len zákazy, príkazy, rúška, dezinfekcie, stránenie sa kolektívu, za chvíľu aj rodiny. To je choré, môže len debil vymyslieť. Radšej všetky tieto zdraviu prospešné veci zakázať a zavrieť nás doma a najlepšie separovaných od vlastných rodín.
Zničiť psychiku ľudí z nervov (ekonom. dôsledkov, nezamestnanosti), sebevraždy. To im nie je ľúto ľudských životov a zdravia zrazu? Ako dôsledku tejto frašky. Nie, lebo im nejde o ľudí.
Trošku sa treba informovať, že prečo tí Ázijčania to nosia, po prvé je tam nesmierne veľký smog a po druhé, nenosí ho každý, len ten , kto má príznaky to jest /kýcha, kašle, smrká /akéhokoľvek ochorenia, aby chránil druhých. Toto viem z prvej ruky od toho, kto dlhodobo tam žije, takže tak. Nenosí ani tam každý a vždy. V metropolách je taký smog, že by sa zadusili ale choďte na vidiek, tam rúška budete vidieť ojedinele. Len toľko o rúškach v Ázii.
@tslobik ja nepozeram tv noviny a necitam bulvar. Ale obcas zvedavost nepusti a ta propaganda a strasenie je sialene. Ako mohli ludia prezit vojny a ine utrapy ako hlad po vojne.. Ked ich nadcha skoli.. Nic v zlom s tym prirovnanim k nadche ale ak chcu zvelicovat tak musim aj ja. Ak ma niekto slabu imunitu uz z akehokolvek dovodu tam je logicke aby ame ich chranili ale nie zatvorit cely stat. Je zaujimave ze nikoho netrapili nizke dochodky u presne tych istych ohrozenych ako na tuto nadchu. To len korona je v mode... Ale co kto oslabil ohrozenych o tom je ticho. Pricina a nie dosledok je dolezita
@tslobik my mame skusenosti s diagnozami, ktore som kym sme ich nedostali ani netusila, ze existuju. Dokonca aj virusovy zapal pluc. Keby mi vtedy niekto odporucil ze ruskom mozeme znizit riziko nakazy nevaham ani sekundu.
Toto uz nema zmysel, su ludia, ktorych presvedci az osobna skusenost.
Nechcem sa zastať ani jednej, ani druhej strany (i keď osobne nie som v princípe proti rúškam), ale čo sa týka zvyku toho nosenia rúška u Aziatov napadlo mi, že sa dá pekne ísť navštíviť 🙂 aspoň niektoré rušnejšie miesta pomocou Google a pozrieť, ako ich nosia, či nenosia (nemám na mysli toto obdobie, ale bežne, pretože fotky z Googla samozrejme nebudú asi práve z tohto roku). A tiež sa dá zistiť iba nosenie vonku, nie už v dopravných prostredníkoch, obchodoch a pod.
Tu je napr. nejaká časť Tokia.
https://www.google.com/maps/@35.6504222,139.752...
(je možné sa pomocou myši po ulici pohybovať, otáčať...).

@tslobik prepac, ale znizenie imunity fakt?, to vsetci lekari v nemocniciach, operateri, personal na salach, kde operacie trvaju niekolko hodin a ini. Azijske narody co nosia ruska ako beznu sucast zivota. Zaujimave, ze u nich sa nic take neprejavilo. Ale tu zdravi ludia, ktori trochou nepohodlia mozu ochranit tych uz chorych na cukrovku, onko ci srdcove choroby, maju hystericke zachvaty z toho, ako ICH nosenie ruska ohrozuje na zivote.
Ako toto mi pride po pobyte na nemocnicnom detskom oddeleni, kde sa riesia vazne stavy, fakt smiesny argument.