icon

Pokuty za nenosenie rúška

novakkata
12. okt 2020

Dobrý deň! Prosím vás akú máte skúsenosť s pokutou za nenosenie rúška? Mal už niekto takúto skúsenosť? Neprosím si žiadne komentáre, že som nezodpovedná atď, chcem sa len informovať ako to prebieha, koľko ste platili atď. Ďakujem

ibrunova
12. okt 2020

@novakkata 100€ nedostaneš nikdy blokovo, to už rieši potom Odbor krízového riadenia.

meluela
12. okt 2020

@novakkata nove pravidla este len vstupia do platnosti. Takze kto mal aku skusenost posledne dni ti nepovie nic o tom co ta caka v nasledujucich dnoch. Prepokladam ze sa to este len v tychto chvilach rozhoduje ako to bude v praxi. A tiez si treba uvedomit ze trva nudzovy stav, cize mnoho veci sa posudzuje inak a su vyssie sadzby. To ze to teraz plati aj vonku je preto, ze ludia su blbi a nevedia dodrziavat pravidla. Teraz je to jasne - v meste v obci stale rusko na ustach A nose, mimo obce ak na 5m nikoho neni alebo len tvoja rodina, tak mozes byt bez ruska.

tosomja
12. okt 2020

Podľa mňa najlepšia a najvyššia pokuta schytat covid a nie ľahký priebeh, nech sa ten, čo to má v pláne, poučí poriadne 🤦

galioska
12. okt 2020

Aj za nosenie rusok pod nosom je pokuta?😀😂🤦

janka_266
12. okt 2020

Dnes povedal matovic, že budú rovno pokutovať, bez upozornení 🤦‍♀️

novakkata
autor
12. okt 2020

Ďakujem aj neprajníkom a želám im to isté ☺️, karma je zdarma 😃

natuska87
12. okt 2020

@jaron Preto, napr., ja, som napísala, že nešlo o "rebéliu"...Domnievam sa, že policajti , určite veľakrát iba upozornia...

natuska87
12. okt 2020

@galioska
@galioska Pod nosom nie je prekrytie dýchacích ciest...

galioska
12. okt 2020

@natuska87 vav vazne?😃😃😃

natuska87
12. okt 2020

@galioska vy povedzte!

suge
12. okt 2020

S udeľovaním takýchto pokút skúsenosť nemám a policajtov, ktorí to kontrolovali som stretla iba raz. Napomenuli, nepokutovali.

suzie26
12. okt 2020

Nemaju právo pokutovať. Nie je to nikde v zákone tak logicky nemôžeš platit pokutu za porušenie niečoho čo neexistuje 🙂

natuska87
12. okt 2020

@livka283 Ja sa na to " ne-cí-tim"...

tslobik
12. okt 2020

@novakkata neplat, nech ti to pošlú domov a obrat sa na právnika. Maju mail.adresu ako postupovať.

mondolina
Autor odpoveď zmazal
mondolina
12. okt 2020

@suzie26
😂😂 To určite

tslobik
12. okt 2020

@natuska87 ale ma Harabin pravdu, kam.este rusko nemala ani deti a za pol roka pokutu ešte neplatila.

natuska87
12. okt 2020

@tslobik
Aké hrdinské...

tslobik
12. okt 2020

@natuska87 ja tiež vonku nenosím a nebudem.

tslobik
12. okt 2020

@natuska87 ale nič sa jej nestalo, ani v škole decká nenosili. Zaujimave to je.

natuska87
12. okt 2020

@tslobik Gratulujem k vlasteneckému postoju!

natuska87
12. okt 2020

@tslobik
@tslobik U Vás isto ani dnes neprší...

mtsl
12. okt 2020

Nás ako skupinu v sobotu mestský policajt len veľmi slušne upozornil, že sme skupina a nemáme 2m rozostupy, tak si máme dať rúška.

suzie26
12. okt 2020

@tslobik pravdu máš. Už nám zakazujú aj dýchať čerstvý vzduch

natuska87
12. okt 2020

@suzie26 isto vám ho chcú spoplatniť! nedajte sa!

tslobik
12. okt 2020

@suzie26 môj známy policajt povedal, že on nikoho nebude upozorňovať na rúška, je to aj o nich individuálne....Samozrejme, znížiť totálne imunitu. V tomto vlhkom počasí....to musí byť úžasné s handrou na tvári.

anjelik2019
12. okt 2020
iwkaa_97
Autor odpoveď zmazal
majkeel
12. okt 2020

10 eur pokuty za ruska schvalujem. Este nahnat mestskych aj statnych policajtov, aby zacali rovnako 10 eur pokutovat psie vykaly a ludmi odhodeny odpad (papiere, spaky,..). Stat by zarobil a hned by tu bola radost zit.

janage
12. okt 2020

Ja by som kazdemu co sa ohana tou osobnou slobodou dala na mesiac sa starat o seniora s tazkym ochorenim. Tym nemyslim svacnut mu nakup cez dvere, ale doprovod na vysetrenia chemo a podobne. Kde nemozete od neho dodrzat dvojmetrovy odstup lebo ledva chodi. A velmi by ma zaujimalo, ako by sa o neho starali. Izolovali by jeho? Ako? Nechali ho nech so to riesi sam? Sak stary chory s covidom ci bez cislo v statistike.
Izolovali by svoje deti, seba od nich? Ako?
Toto je totiz realita nas co sa o chorych starych rodicov starame. Kvoli zdravym sebcom, co si nevidia dalej ako na spicku svojho nezaruskovaneho nosa.