Pomoc SZČO pri poklese tržby a OČR
Ahojte. Viete mi niekto poradiť, prosím?
Ja som momentálne na rodičovskej a manžel je SZČO. Od zatvorenia škôl je manžel na OČR (kvôli korone) s našou najstaršou, do práce nechodí. Za marec mu už teda klesol príjem, rovnako aj v apríli... Má nárok na príspevok od štátu pri poklese tržby aj pokiaľ je stále OČR? Ďakujem.
@susu29
pozri najskôr, kde patrí, sú 4 kategórie zatiaľ: https://www.pomahameludom.sk/
Hlavne neviem, ako je to v prípade, keď je SZČO až od 13. 3. Teraz opravujem, on nie je SZČO od 13.3., on je na PN od 13.3. 🙂 Dobre som pochopil?
A pokiaľ ide o nejakú prevádzku, ktorá nebola jeho, on iba ako SZČO tam robil nejaký výkon, tak to nemá podľa mňa nič spoločné s ním. Je ako normálny SZČO, ktorému klesli tržby najmenej o 10 % (marec) alebo o 20 % (v jeho prípade o 100 %).
Ako vobec nepozanm este nikoho, komu by bola ta nahrada - prispevok pri poklese trzieb vyplateny
@gertrudka222 to asi bude chvíľu trvať. Mne dnes volali, že či mi zmluvu k žiadosti môžu poslať poštou. Žiadosť som posielal pred piatimi dňami. Ak som to správne pochopil, zrejme potom podpíšem, čo mi pošlú a to zase pošlem späť. A potom niekedy, ak mi to schvália, by mi mali poslať peniaze. Možno v máji. Uvidím.
Prosím vás ešte raz o radu lebo všade čítam inak. Muž posielal žiadosť na očr 1.4. Je SZCO. Doteraz mu nikto nič neodpísal zo SP.. Ma tento mesiac zaplatiť riadne odvody do SP a do ZP?? Jedny hovoria ze áno druhý že nie. Tak ako pls? Ďakujem
Manželovi vcera volali, že ma prist na úrad podpísať rozhodnutie...
@gertrudka222 @jaron a moja klientka bola dnes osobne na úrade práce podpísať dohodu
Pripnem sa, dúfam, že tu bude aj pokračovanie
@katkapalo1 odvody nemusí platiť ako szčo na OČR .
@jaron živnostník nie je právnická osoba. Štatutára má napr. s.r.o.,áno aj neziskovka. Každá právnická osoba má štatutárneho zástupcu. Ale fyzická osoba zivnostnik nie je právnická osoba a nemá štatutára. Tak som tam volala a vysvetlila,že žiadosť je v poriadku a nič opravovať nebudem 😁
Prosím Vás... podali sme si žiadosť o podporu mailom na ÚPSVaR asi pred týždňom a dnes z Dôvery prišlo manželovi na mail toto:
Dobrý deň,
touto cestou Vás chceme informovať, že dňa 23.04.2020 bola vo Vašom mene podaná žiadosť o overenie splnenia odvodovej povinnosti. Žiadosť podal/podalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v súlade s § 25 ods. 4 Zákona č. 580/2004 z. z. v znení neskorších predpisov. Zaevidovali sme ju pod číslom ......
Čo mi k tomu vie kto napísať?
Ahojte. Posielali ste tú žiadosť na adresu, ktorú vám ukázalo na stránke pomahameludom.sk podľa miesta bysdliska? Alebo cez slovensko.sk. Lebo mne to cez slovensko.sk nešlo. Poslala som to včera rovno na mailovú adresu a neprišla mi odpoveď, tak neviem, či je to v poriadku.
@anos18 a na akú adresu? Tú, čo je uvedené na pomahameludom.sk podľa miesta bysliska? Napr. pomahameludom.bb@upsvr.gov.sk.

@susu29 pri poklese tržieb má nárok v opatrení c.2, zisťovala som na úrade práce tak aj vraj keď je na PN alebo OČR