Pomoc SZČO pri poklese tržby a OČR
Ahojte. Viete mi niekto poradiť, prosím?
Ja som momentálne na rodičovskej a manžel je SZČO. Od zatvorenia škôl je manžel na OČR (kvôli korone) s našou najstaršou, do práce nechodí. Za marec mu už teda klesol príjem, rovnako aj v apríli... Má nárok na príspevok od štátu pri poklese tržby aj pokiaľ je stále OČR? Ďakujem.
Minulý týždeň sme boli podpísať a doteraz nič neprišlo... 🙄
Prosím Vás vie sa už do kedy bude možné žiadať o tento príspevok? bude to možné ešte aj za júl žiadať v auguste?
@anos18 ďakujem, dúfam že aspon za júl :-/.
Napíšem Vám čo sa nám stalo. Manžel spĺňal podmienku zatial každý mesiac..vždy to bolo pokles cez 20%. Ibaže ..on dostával jednu platbu za mesiac predchádzajúci (ako výplata klasická), lebo pracuje v jednej firme a tam teda musí byť na živnosť. V mesiaci marec sme si tiež uplatnili túto finančnú pomoc, i ked sme nemali.. On totižto reálne odpracoval v marci len 2 týždne, kvôli korone boli všetci doma, ale príjem (výplata) za marec mu prišla až 1.4. a tak až v apríli mohol prvý krát žiadať o pomoc (v marci dostal plnú výplatu za február a tak sme vlastne v marci nesplnili podmienku). Proste zle sme si to vyložili. Hned ako mu prišla prvá finančná pomoc, na druhý den volal na info linku, že vlastne čo má robiť, že sme to pýtali neoprávnene.. a či to môžme vrátiť. Tam mu kázali napísať mail na nejaké všeobecné info..kde sme popísali celú situáciu. Nikto neodpovedal...že ved dobre..majú toho vela, čakali sme. Za apríl sme žiadali znova, za máj tiež..to už manžel podmienky splňal. Kedže stále nikto neodpovedal, preposlal mail do nášho mesta konkrétnej pani, ku ktorej v našom meste patríme. Tá mu zavolala a oznámila, že kedže žiadal neoprávnene v tom marci, tak musí to vrátiť ale že musí vratiť aj tie dalšie 2 mesiace, lebo že celá tá Dohoda ktorú podpísal je vlastne neplatná. Majú to tak aj v tej dohode, že ak uvedie nepravdivé info, musí sa vrátiť celá podpora :-/ Keby bol niekto reagoval skôr na ten prvý mail, alebo keby tolko nečakáme kým to sami od seba prepošleme inde... Mohli sme hned v apríli uzavrieť novú zmluvu a vtedy by apríl a máj nemusel vracať :-/ Pani nám povedala, že nech príde teraz v júni a teraz uzavrie zmluvu.. no za jún podmienku manžel nespĺňa ale v júli ju splní určite, lebo 3 týždne je teraz PN, takže v júli príjem bude takmer nijaký. (dúfam, že PN sa nezahrňa do príjmu) No celé to zle dopadlo. Nechceli sme mať ten marec neoprávnene... hned ako sme prišli na to, že zle sme žiadali, tak sme sa telefonicky aj mailom informovali,ale nikto nereagoval :-/ A tak.. takto prídeme aj o dalšie dva mesiace čo potom nasledovali ☹ Je mi z toho hrozne, lebo viem, že tisícky ludí to zneužívali..a ak je človek čestný, tak na to ešte aj doplatí ☹
Ahojte. Minulý týždeň v stredu bol manžel podpísať dohodu na úrade práce. Teraz (ak som správne pochopila) by mal prísť mail o schválení a následne vyplateny príspevok? Zatiaľ nič... Koľko ste čakali po podpísaní dohody na schválenie? To je príspevok ešte za apríl 🤦🏼♀️
@bukvickaaa do tyzdna bol prispevok na ucte.Dnes prislo za maj
@bukvickaaa Po podpise dohody mi prišiel email s potvrdením hneď na druhý deň a hneď na ďalší aj peniaze na účet. Ale je to individuálne.
Teraz som poslal znova žiadosť (už len výkaz, pretože dohoda sa nemenila) a potvrdenie prišlo o 10 dní, peniaze potom o ďalšie 4 dni, takže je to naozaj rôzne.
Ale hlavne, že prídu. 🙂
Dobry den, chcem sa opytat ci mozem byt na PN a zaroven poberat Pomoc SZČO pri poklese tržby.
Dakujem
@neviem,ako je to s PN ale malo by to byt mozne,kedze je mozne byt aj na OČR a ziadat prispevok
Dakujem za odpoved.
Volal som aj na infolinku pomahameludomsk. Ich info bola ze si treba nastudovat podmienky poskytovania pomoci.
Doteraz som bol na OCR (este do konca Juna), a zlomil som si nohu a chcem ist na PN a zaroven mam uz podpisanu dohodu o pomoci.
Tak zistujem ci mozem poberat PN a "Pomoc" , na uradoch mi nikto nevedel-nechcel povedat odpoved, ze si mam nastudovat podmienky pomoci.
Len pre informáciu, pomoc ešte stále trvá, je už možné žiadať za mesiac jún. Som zvedavý, dokedy to bude, či bude možné žiadať ešte aj v auguste za júl.
Ale len zamestnavatelia.SZCO uz len teraz v juli za jun
@katarinka289 Prosim ta,kde je napisane,ze szco iba za jun?Lebo ja som to pochopila,ze aj za jul.Prosim,hod link na clanok,dakujem ti.
Ja mam toto: https://www.istp.sk/clanok/15374/zamestnavateli...
@brita Zamestnávatelia a SZČO môžu žiadať o finančnú pomoc aj v júni a júli to znamena v juni za maj aj v juli za jun podla mna.Ani nevidim dovod,aby to nadalej vyplacali.Ved uz vsetko bezi bez obmedzeni. A opravujem sa...myslim,ze uz nikto.Ani zamestnavatelia.Zle som to pochopila.Zamestnavatelia mozu poziadat za jun az do konca augusta.Nie za jul

@anos18 veď ja viem, že nič v zlom 🙂