icon

Poplatky za zmenu dokladov po rozvode

motiilik
16. apr 2013

Prosím o radu...chcem si isť zmeniť doklady a neviem či sa niečo platí a kupuju kolky na poliici za zmenu VP a OP...rozviedla som sa a vzala som si späť svoje rodné priezvisko..platí sa za to niečo,alebo je to bezplatne???poradte prosím...dakujem

monikahan77
•
16. apr 2013

@motiilik ja som teraz menila meno - vydala som sa, na polícii majú automat na kolky, teda mali by mať už na každom oddelení, za OP - 4,50€ a za VP - 6,50 som potrebovala kolky. Ešte som sa musela aj do zdravotnej poisťovne trepať pre novú kartičku poistenca a do banky, sociálka a daňový úrad nenahlasuješ.

paulicka
•
16. apr 2013

No a ešte napríklad nahlásiť zmenu priezviska na životnej poistke, havarijná, zákonná....

janka2501
•
16. apr 2013

ak si vratis spat svoje rodne priezvisko tak na matrike neplatis, ale na OP,VP platis tak ako pisala monikahan77...a nezabudni ze vsade musis chodit s papierom o zmene, ja dodnes zistujem ze kde som zabudla zmenu nahlasit 🙂... a to som 2 roky rozvedena 🙂

monikahan77
•
16. apr 2013

@paulicka no, ešte aj druhý pilier DDS som musela hlásiť vrrr 🙂

motiilik
autor
•
18. apr 2013

papulky dakujem...na matrike som neplatila...len som nevedela o OP a VP na polícii...či si mam kupiť aj kolky,alebo nie...velmi ste mi pomohli...teším sa na tie behačky po uradoch a zmenách...ešte raz velké DAKUJEM všetkým 🙂

monika123654
•
23. apr 2013

ahojte vie my niekdo poradit ,rozviedla som sa ale meno som si nechala po ex manzelovi lebo mame spolu dieta a nechcela som mat ine priezvisko ako maly.mam si ist menit op ak som si meno nemenila?dakujem vam za rady

janie80
•
23. apr 2013

@monika123654 OP treba menit vtedy, ak sa na nom meni nejaky udaj... Takze ked sa mic nemenilo, naco si pytat novy? 😕

monika123654
•
23. apr 2013

dakujem velmi pekne za radu

slavocka556677
•
12. mar 2014

ahojte........poprosila by som vás pekne o radu.............kde a ako mám žiadať o zmenu priezviska? som pred rozvodom a chcem používať po rozvode späť svoje rodné priezvisko...ďakujem

slavocka556677
•
12. mar 2014

a chcela by som vedieť, či sa to žiada aj priamo pri rozvode zmena na rodné priezvisko....newiem info o tom nikde nájsť