icon

Porušenie liečebného režimu: Skúsenosti z praxe a dôsledky

10. apr 2026

Dobrý deň. Ako prebiehalo to že ste porušili vychádzky počas PN a kontrola vás načapala? Myslím tým či vám nevyplatili PN na 30 dní, alebo či vám úplne stopli PN alebo čo sa dialo keď ste si neobhájili porušenie liečebného režimu? Alebo sa vám ich podarilo nejako ukecať? Teóriu a poučky zo SP viem chcem skôr živé príklady ako to riešili u vás.
A ak bývam v inom meste ako pracujem, na kontrolu chodia z mesta kde pracujem?
Vopred vďaka.

motylik2559
10. apr 2026

@anonym_autor Mas velku odvahu sem napisat takuto temu🙈 Za mna mas v tomto obdiv😁 A aj ked ti neodpoviem, lebo som v takej situacii nebola, tak sa priprav na cokolvek🙂

autor
10. apr 2026

@motylik2559 prečo odvahu? Veď sa len zaujímam. Nerobím nič zlé ani nelegálne. 🤷‍♀️

motylik2559
10. apr 2026
@anonym_autor

@motylik2559 prečo odvahu? Veď sa len zaujímam. Nerobím nič zlé ani nelegálne. 🤷‍♀️

@anonym_autor Tiez ti to nepisem v zlom🙂 Uvidis mozno neskor, ak sa prida viac zien do diskusie.

anonym_cae186
10. apr 2026

Dostanes pokutu a stopnu ti vyplatu PN na 30 dni pripadne ti ju rovno ukoncia. A buduce PN budes mat viac kontrol, daju si na teba pozor.

autor
10. apr 2026

@motylik2559 och toto rátam s tým že tu budú rozhorčený ľudia ale tak čo ja s tým. Ja sa len pýtam. Nemusia sa rozčuľovať kôli otázke. 🙂

melanta
10. apr 2026

Kontrola príde z pobočky SP v meste, kde bývaš. Postup je stopnutie PN, pokuta a možné je aj zrušenie PN posudkovým lekárom SP.

anonym_cae186
10. apr 2026
@anonym_autor

@motylik2559 och toto rátam s tým že tu budú rozhorčený ľudia ale tak čo ja s tým. Ja sa len pýtam. Nemusia sa rozčuľovať kôli otázke. 🙂

@anonym_autor planujes porusit liecebny rezim? Ci co ti nevyhovuje?

muchotrafka298
10. apr 2026

Co sa Ti moze stat? Vlastne nic take, co by si neprezila. Ale s tym asi pocitas, kedze ten liecebny rezim planujes porusit. Pozastavia Ti davku, zoberu Ti ju, moze Ti posudkovy lekar s okamzitou platnostou zrusit PN. Dostanes pokutu napriklad. A urcite sa nespoliehaj na to, ze tu kontrolu ukecas, ze vlastne je vsetko OK a oni to nechaju tak.

anonym_522efa
10. apr 2026

@anonym_autor nikdy vy som vedome neporušila.liecebny režim.
Suseda vyhodili PN šiel na maródku v ochrannej dobe. Došla kontrola nenašli ho doma, prihovoril sa im starší sused, ktorý im poradil že ho majú hľadať v krčme za rohom. On tam bol, sedel na terase zjavne v podnapitom stave. Z toho sa nedalo vykrútit

lilinka88
10. apr 2026

Dajú ti pokutu. Budeš mať 2x možnosť vyjadriť sa k tomu a doložiť dôkazy kde si bola. Ak sa nevyviníš, zastavia ti výplatu PN na 30 dní.

euka210
10. apr 2026

@anonym_autor mozes ist aj pocas Pn k dr.s dietatom mimo vychadzok, toto sa akceptuje. Ale inak by som neriskovala, prides o peniaze.

cacianka
13. apr 2026

Ženy, autorka sa jasne pýta na konkrétne zážitky, či ste porušili liečebny režim a aké stei mali dôsledky.
Tie frázy že "môže SP" má naštudované, aj tu na mk asi prečítané čo musí, ale píšte reálne skúsenosti, čo sa stali vám alebo niekomu blízkemu