icon

Potrebné dokumenty na cestovanie s dieťaťom s iným priezviskom

dianka3
3. máj 2025

Dobrý deň dievčatá neviete prosím poradiť či bude problém cestovať keď dieťa má iné priezvisko? Chceme cestovať v júli ale Viedeň letisko lenže syn ma priezvisko po bývalom. Budem potrebovať nejaký dokument naviac okrem rodného listu? Ďakujem za info

klarissa25
3. máj 2025

@dianka3 potrebuje v prvom rade doklad totoznosti na cestovanie do zahranicia, pas alebo OP s fotkou

kavasmliekom
3. máj 2025

@dianka3 ak bude mať pas, alebo op s fotkou, tak nepotrebuje nič viac. Môžeš zobrať rodný list keď sa bojíš, ale nemyslím, že bude potrebný. Moja dcéra má meno po ex a cestuje s nami, nikdy sa nad tým nikto nepozastavil.

sasa1310
3. máj 2025

@dianka3 ja všetky relevantné info beriem zo stránky ministerstva zahraničia. Vyhľadám si konkrétny štát a podmienky vstupu. Všetko máš potom z prevej ruky, nakoľko každý štát má iné podmienky. Niekde to nevadí, inde môže byť problém

maranco
3. máj 2025

@dianka3 pozri si podmienky vstupu pre krajiny do ktorých cestuješ, niekde nechcú nič len doklady občiansky alebo pas dieťaťa a niekde ak má dieťa iné priezvisko ako rodič tak chcú súhlas s cestovaním od druhého rodiča, tu je príklad jednej takej krajiny

kiki68
3. máj 2025

Mala by si mat preklad o zvereni do vyhradnej dtarostlivosti a rodneho listu dietata.

nikaeli
3. máj 2025
@kavasmliekom

@dianka3 ak bude mať pas, alebo op s fotkou, tak nepotrebuje nič viac. Môžeš zobrať rodný list keď sa bojíš, ale nemyslím, že bude potrebný. Moja dcéra má meno po ex a cestuje s nami, nikdy sa nad tým nikto nepozastavil.

@kavasmliekom mám rovnakú skúsenosť. Dcéra má OP s fotkou, nik sa nikdy nepýtal kto to je a prečo má iné meno. Cestovali sme v rámci EU. Nepotrebovali sme ani rodný list, ani súhlas otca, ani žiadne iné dokumenty.