Potrebuje 2,5 ročné dieťa na výlet do Čiech pas?
Dakujem za rady😊
Áno
Pas nepotrebuje, ak ma obciansky preukaz s fotkou. Inak ano.
Áno a v tomto čase by som neriskovala cestu s dieťaťom bez pasu nikam, ani do Čiech
Toto bude nejaká sranda...toto sa nemôže opýtať normálne zmýšľajúci človek...(samozrejme ze potrebuje, alebo OP s fotkou )
@nenka39 je ČR zahraničie? Je. Potrebuješ do zahraničia doklad totožnosti? Potrebuješ. Nikoho nezaujíma, či tam ideš na výlet, na nákup, na kúpalisko alebo babke na hrob. A je jedno či má dieťa tri dni alebo 13 rokov.
Nie, nedá sa dieťa zapísať do pasu rodiča. Potrebuje pas alebo občiansky s fotkou - vybavíš na rovnakom mieste, rozdiel je v cene a občiansky platí len v rámci EU. A áno, dieťa musíš zobrať so sebou, budú ho tam fotiť.
Ano. Vždy v zahraničí. Pokiaľ teda nemá OP.
Viac ludi mi povedalo ze do 3och rokov nie tak preto som sa pytala Dakujem
Vždy keď ideš mimo SR potrebuješ aspoň OP (krajiny EU) alebo PAS.
@nenka39 aj novorodenec potrebuje pas... predstav si worst case scenario autonehoda a dieta bez pasu nebude identifikovane - znamena, ze ho ani nedaju pribuznym a pojde to cele cez socialku do "doriesenia zalezistosti" co moze byt peknych par dni v rukach uradov a cudzich ludi...
No to sa potom nečudujem ze sme tam kde sme 😀🤣🤦♀️🤦♀️
@anjelicek26 alebo ako ľahko by sa unášali deti do zahraničia. 😏
@nenka39 https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
A ako bez dokladu dokážeš, že to je tvoje dieťa?
@nenka39 inak ja sa ťa nechcem nijako dotknúť, ale "viac ľudí mi povedalo" a teda nie som si istá, tak si to "overím u viacerých ľudí na mk" - kurnik, čo tak raz v živote použiť ten internet zmysluplne a nájsť si trebárs stránku ministerstva vnútra alebo také niečo seriózne, oficiálny zdroj??
Ale zas je pravda , že cestujem s malým už viac ako rok SK-Viedeň a nikdy odomna nič nepýtali 🤔
@aylinn ale ved je to viac menej jasné že vas nikde len tak nezastavia a nevypýtaju doklady, ale budeš sa na to spoliehať ? nikdy nevieš čo sa stane, môže byť nejaka nehoda alebo čo, no neviem mne by to svedomie a vedomie že sa môže niečo stat a nemam ako dokazať že je to moje dieťa, nedovolilo
@klarissa25 práveže nás aj zastavili na hraniciach od nás opýtali OP 😉

Samozrejme.