Potrebuje 2,5 ročné dieťa na výlet do Čiech pas?
Dakujem za rady😊
Áno a v tomto čase by som neriskovala cestu s dieťaťom bez pasu nikam, ani do Čiech
Toto bude nejaká sranda...toto sa nemôže opýtať normálne zmýšľajúci človek...(samozrejme ze potrebuje, alebo OP s fotkou )
@nenka39 je ČR zahraničie? Je. Potrebuješ do zahraničia doklad totožnosti? Potrebuješ. Nikoho nezaujíma, či tam ideš na výlet, na nákup, na kúpalisko alebo babke na hrob. A je jedno či má dieťa tri dni alebo 13 rokov.
Nie, nedá sa dieťa zapísať do pasu rodiča. Potrebuje pas alebo občiansky s fotkou - vybavíš na rovnakom mieste, rozdiel je v cene a občiansky platí len v rámci EU. A áno, dieťa musíš zobrať so sebou, budú ho tam fotiť.
@nenka39 aj novorodenec potrebuje pas... predstav si worst case scenario autonehoda a dieta bez pasu nebude identifikovane - znamena, ze ho ani nedaju pribuznym a pojde to cele cez socialku do "doriesenia zalezistosti" co moze byt peknych par dni v rukach uradov a cudzich ludi...
@nenka39 https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
A ako bez dokladu dokážeš, že to je tvoje dieťa?
@nenka39 inak ja sa ťa nechcem nijako dotknúť, ale "viac ľudí mi povedalo" a teda nie som si istá, tak si to "overím u viacerých ľudí na mk" - kurnik, čo tak raz v živote použiť ten internet zmysluplne a nájsť si trebárs stránku ministerstva vnútra alebo také niečo seriózne, oficiálny zdroj??
Ale zas je pravda , že cestujem s malým už viac ako rok SK-Viedeň a nikdy odomna nič nepýtali 🤔
@aylinn ale ved je to viac menej jasné že vas nikde len tak nezastavia a nevypýtaju doklady, ale budeš sa na to spoliehať ? nikdy nevieš čo sa stane, môže byť nejaka nehoda alebo čo, no neviem mne by to svedomie a vedomie že sa môže niečo stat a nemam ako dokazať že je to moje dieťa, nedovolilo

Samozrejme.