icon

Potrebuje dieťa pas pre cestu do Poľska?

sasulka1111
7. apr 2025

Ahojte mam v plane ist skoro 2r synom do Poľská pas ani nič iné zatiaľ nemá pretože sme ešte necestovali mimo SK chcem sa opýtať potrebuje pas aj do Poľska poprípade niečo podobné nestačí rodný list ? Ďakujem.

Strana
z2
viestta
7. apr 2025

Nie, rodny list v ziadnom pripade nestaci. Potrebuje doklad s fotkou. Bud pas alebo obciansky s fotkou
(ujo Googel ma dnes volno?)

biba_18
7. apr 2025

pas alebo občiansky s fotkou

katina02
7. apr 2025

Nie nestačí, potrebuje mať doklad, kde bude fotografia.

thereisabear
7. apr 2025

Potrebuje pas alebo občiansky s fotkou, rodný list nestačí.

sissy27
7. apr 2025

@sasulka1111 a co by si chcela s rodnym listom ??
Na cestu do zahranicia (ano, aj do krajin priamo susediacich so SR) je potrebny identifikacny doklad - a to je pas alebo obciansky preukaz s fotografiou. Len tieto dve moznosti, nic viac, nic menej.

melanta
7. apr 2025

A tebe stačí rodný list do Poľska? Asi nie všakže. Takže ani dieťaťu. Daj mu urobiť pas alebo občiansky s fotkou a cestuj až potom.

janai1
7. apr 2025

@sasulka1111 ak si chodila na základnú školu tak ťa tam isto učili, že Poľsko je zahraničná krajina aj keď je to susedná krajina.

januska12323
7. apr 2025

🙃 Odkedy je rodný list cestovný doklad s fotkou?

patka06
7. apr 2025

Ako píšu vyššie rodný list nestačí
Ak neplánujete najbližšie 2 roky cestovať mimo EU, daj spraviť OP s fotkou

ivanakal
7. apr 2025

Mna by zaujimalo, ze ako by si na zaklade rodneho listu dokazala, ze je to rodny list toho dietata co tam sedi..... Je 2025 a ja som myslela, ze uz ludia pochopili, ze do zahranicia (aj do Ciech) potrebuje dieta doklad S FOTKOU..

maranco
7. apr 2025

Za 7€ mu daj urobiť občiansky preukaz, bude hotový cca za 2 týždne

tarra6
7. apr 2025

@sasulka1111 choď ešte tento týždeň s malým vybaviť občiansky s fotkou. Je to lacnejšie ako pas a je cca do týždňa hotový.

melanta
7. apr 2025

@sasulka1111 len doplním, aby si mala predstavu, čo hrozí, ak pôjdeš s dieťaťom do zahraničia, hoci len kilometer za hranice do obchodu, bez dokladu totožnosti. Veľa žien tu totiž píše, že bežne chodia za rodinou či na nákupy do ČR, PL, HU bez dokladov detí. Veď na hraniciach nekontrolujú. To je väčšinou pravda. Ale môžu vás kontrolovať pri námatkovej cestnej kontrole, môže sa stať nehoda. A vtedy ak nemáš doklad totožnosti (čo je občiansky preukaz s fotkou alebo cestovný pas), nastupuje sociálka, ktorá sa postará o dieťa do času, kedy zdokladuješ, že dieťa je tvoje. Tie, ktorým sa to prihodilo, by určite nepovedali, že dieťaťu tak privodili super zážitok.

Pri všetkej úcte, sme v 21. storočí. Aj človek s podpriemernou inteligenciou vie, že každý človek do zahraničia potrebuje cestovný doklad. A dieťa, aj keby malo len 2 dni, je tiež človek.

nyphadora
7. apr 2025

@sasulka1111 samozrejme, potrebuje doklad toroznosti s FOTKOU do kazdej krajiny a je jedno, ci susedi so Slovenskom alebo nie. Bud pas alebo občiansky preukaz.

vikusjk
7. apr 2025

@sasulka1111 vybavte si OP s fotkou, je lacnejsi, ako pas. A za priplatok 20 € ho mate do dvoch dni.

really8
7. apr 2025

Ja furt nechapem co za ementalov dava tieto otazky. Zamyslela si sa aspon trosku?

kvietok2012
7. apr 2025

@really8 každý boží rok tie isté dementné otázky... 😀

really8
7. apr 2025

@kvietok2012 a to este nezacala dovolenkova sezona😂

kvietok2012
7. apr 2025

@really8 veď to...

basska_b
7. apr 2025

Ja som dala teraz robit obcianske pre deti a za 3 pracovne dni boli doma, bez priplatku za zrychlene konanie (zaplatila som si +4eura kurier). Jedina narocna vec na tom je ta, se treba ist s dietatom ho odfotit. Ale do 3 rokov mame prednost. Hned sme sli dnu. A cela ta fotobudka vytapetovana obrazkami z animakov, aby sa tam deti nebali 😀

katkaseiner
7. apr 2025

@really8 presne toto som isla pisat... ale ved len do CR, len do Madarska sa kupat, len do rakuska do Pratru... este to len pride...tazke kazdorocne otazky

sissy27
7. apr 2025

@melanta este doplnim, ze ako ceresnicka na torte je pokuta par stoviek €…

sasulka1111
autor
7. apr 2025

@viestta Primitívne poznámky sú nechaj na doma ;)

sasulka1111
autor
7. apr 2025

@sissy27 Ďakujem

sasulka1111
autor
7. apr 2025

@basska_b Ďakujem za odpoveď. 🙂

sasulka1111
autor
7. apr 2025

@ivanakal Čakala som len relevantnu odpoveď tupé poznámky si nechajte. 🙂

sasulka1111
autor
7. apr 2025

@melanta Nikdy som necestovala s malým dieťaťom preto sa pýtam. Čo je natom negooglila som si to na rýchlo som to napísala.

sasulka1111
autor
7. apr 2025

@really8 Nemusela si nato odpovedať 🙂

zuzuliennka1
7. apr 2025

@sasulka1111 VZDY potrebovalo dieta mat doklad, len to byvalo v pase rodica, teda dieta bolo zapisane v pase rodica. To sa zrusilo uz v roku 2012. A odvtedy musi mat uplne kazde dieta doklad.

viestta
7. apr 2025

@sasulka1111 aka primitivna poznamka?

Strana
z2