icon

Potrebuje dieťa pas?

2. dec 2022

Ahojte zajtra chceme ísť na výlet buď do cz alebo pl. Ešte nie sme rozhodnutý... Chceme ísť aj s muzovou dcérou z predošlého vzťahu ma 10 rokov. Je potrebné mať pri sebe jej pas? Či stačí kartička poistenca?
Ďakujem

Strana
z2
selu11
2. dec 2022

@klarissa25 A potom že existuje "modrý komik" či ako sa to volá. Veď toto je hotová liaheň perál a múdrosti.
Ja ale vždy verím, že si len niekto robí srandu.... 🙄🤔

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pallacinka29
2. dec 2022

@nina004 este sa tu svojou hlupostou chval…

zuzanaete
2. dec 2022

@nina004 Prosim, aky mate dovod nedat urobit doklady? Poplatok je symbolicky a za 1,5 roka sa nenasiel cas?

katkaseiner
2. dec 2022

@nina004 toto snad ani nemyslis vazne... ja zasnem... ak nemas problem tak si ho za chvilu vyrobis...

kingstonka
2. dec 2022

Vyhľadávanie v diskusiách dosť pomôže 🙂

maryetta
2. dec 2022

Dieta od prveho dna narodenia. Resp od kedy ma vydany rodny list. Potrebuje na vycestovanie za hranice doklad. Ano aj karticku poistenca v pripade choroby alebo cosi. Ale potrebuje pas. Pripadne v ramci eu sa da vybavit aj obciansky preukaz s fotkou.
Chapem ze si skusenost nemala ale toto je taky vseobecny prehlad, ze na cestovanie do zahranicia kazdy potrebuje preukaz totoznosti-co preukaz poistenca neumoznuje.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
maranco
2. dec 2022

Pas nepotrebuje ak cestujete len v EÚ, najlacnejší cestovný doklad pre dieťa je občiansky preukaz s fotkou za 4.50€
Nová legislatíva umožňuje požiadať o občiansky preukaz pre deti slúžiaci ako cestovný doklad
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...

Na občiansky môžeš ísť aj na Kanárske ostrovy, patria pod Španielsko.

annm81
2. dec 2022

Určite potrebuje preukaz s fotkou, ako už vyššie písali pas, alebo občiansky preukaz. Ja by som pribalila aj potvrdenie druhého rodiča, že o ceste je informovaný a súhlasí s ňou.

bmolko
Odpoveď bola odstránená
rachel36a
2. dec 2022

Ja byť matkou toho dievčatka tak vám ani nedovolím sa s ňou stretávať, pretože každý čo len trochu inteligentný človek predsa vie, že pri ceste do zahraničia musí mať každý svoj vlastný doklad totoznosti, aj keby to bol novorodenec...

saxana000
2. dec 2022

Urcite aj pas a ak s muzovou dcerkou necesruje aj biologicka matka mali by ste mat splnomlcnenie od nej ze moze cestovat s Vami.

kkovacovak
2. dec 2022

Ja tomu fakt nerozumiem. Toto vie aj malé decko že potrebuje doklad keď cestuje do zahraničia. Či dieťa nie je človek? Raz darmo sa tu autorka obúvaš do žien že ti nadávajú ale toto je tak stupidna otázka že až. A pani čo písala že chodí s deckom cez hranice bez dokladov ani nekomentujem. Moje dieťa má občiansky od prvého mesiaca lebo často cestujeme ČR - SR a beriem to ako automatiku. Raz keď vám tie deti zoberú sa dosmejete. Potom sa tu môžete zase sťažovať a pýtať sa čo robiť

niekto2hy
2. dec 2022

Bez dokladov chodia-cestuju len utecenci.😎

jesenzima
2. dec 2022

Ach jaj... Stačí použiť rozum ... Ja sa stále čudujem, že sa niektorí dožili dospelosti .....

jesenzima
2. dec 2022

@lulu5 ľudia sú k sebe horší, lebo iní ľudia sa tu dokola vypytuju na také hovadiny, že sa rozum zastavuje,a už to ľudí vytáča... ... Veď ako človek môže fungovať, žiť,pracovať, keď nevie základné veci ... A toto vie fakt podľa mňa aj priemerne inteligentný človek, ktorý nemá deti ....

ankare
2. dec 2022

Ano, potrebuješ pas.

maranco
2. dec 2022

@ankare do Poľska a Česka stačí dieťatu jeho vlastný občiansky preukaz s fotkou.
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...

ankare
2. dec 2022

@maranco ja mám malé deti, tak ja vždy beriem pasy.🙂 Ďakujem, rozsirila som si obzory.

maranco
2. dec 2022

@ankare občiansky preukaz dostane aj batoľa a vyjde to lacnejšie ako pas, ak cestuješ len v EÚ.

ankare
2. dec 2022

@maranco moji majú bez fotky a prišli im automaticky

pallacinka29
2. dec 2022

@ankare to ale nie je cestovny doklad

luliu
2. dec 2022

@ankare bez fotky nie je cestovný doklad, musí byť s fotkou

maranco
2. dec 2022

@ankare tie občianske bez fotky majú v budúcnosti slúžiť namiesto preukazu poistenca, prídeš k lekárovi zasunieš OP do čítačky tak potvrdíš že si naozaj uňho a odomkne sa mu zdravotná dokumentácia dieťaťa. Aspoň taký bol plán, minuli na to milióny € ale spustenie odkladajú.

Potom by nemalo byť možné toto:
Doktorka si účtuje cez moje rodné číslo i napriek tomu, že k nej nechodím
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/doktorka-si-uctuje-cez-moje-rodne-cislo-i-napriek-tomu-ze-k-nej-nechodim/

ankare
2. dec 2022

@pallacinka29
@luliu viem, preto píšem, že moje deti majú pasy

janetinka27
2. dec 2022

autorka, polozila si nestastnu otazku, za ktoru by ta niektore zbavili sposobilosti na pravne ukony 😀 ja som sa jednej autorky v lete pri rovnakej otazke zastala a jedna zena ma tu prenasledovala jak údené a autorku ďobali ako hyd na dvore 😂
pas potrebujete, ale to uz vies 🙂

Strana
z2