icon

Potrebujem poradiť o pôžičkách a hypotékach

lellla
30. sep 2018

Prosím vás kto by mi vedel poradiť či nám niekde dajú peniaze a ak áno za akých okolností? Ja u, som toho veľa prečítala ale informácie sa mi pletú nechápem im....potrebujeme si vziať 30 000€ na rekonštrukciu starého domu, ale ten dom je v hroznom stave nepokril by hypotéku alebo o Tom velice pochybujem...a zase pôžička je na veľmi krátku dobu splácania a veľa mesačné toľko jednoducho nebudeme mať...neviem ako to vyriešiť..ak niekto poznáte niečo čo by sme mohli spraviť proIm poraďte ...mdakujem

eva8
30. sep 2018

úvery sa strašne preplácajú. Keď si ho aj poistíte voči neplateniu, odložia vám splátku, ale po pol roku sa to ešte navŕši. A často dochádza k exekúciám. Tieto bankové aj nebankové subjekty to mjú veľmi prešpekulované, v súčasnosti by som na takú vysokú pôžičku sa nedala, aby ste neprišli o dom. Pri neschopnosti splácania si ľudia zvyknú vziať nový úver, aby ten starý splatili, a tak splácajú a preplácajú až do nekonečna, niekedy to vyjde aj na viac ako dvojnásobok. Nemáte stavebné sporenie? Alebo si skúste vziať menší úver a postupne renovovať domček
Neviem inak poradiť

ivkazba
30. sep 2018

Dala si málo informácií aby ti niekto relevantne poradil. Aká je hodnota nehnuteľnosti + lokalita. Výška tvojho príjmu a príjem partnera. Počet detí. Ak máte iné úvery tak aká je mesačná splátka. Ak máte povolené prečerpanie alebo kreditky, tak aká je výška.

sivana09
30. sep 2018

@lellla ani nepotrebujes uvadzat vysku prijmu. Iba pocet deti, a cisty mesacny prijem domacnosti po odrátaní vsetkych splatok, hypotek, kreditných kariet, atd... Plus jasne lokalita. A neverim, ze ak chcete za 30tisic zrekonštruovať dom, ze by bol v takom zlom stave, ze by ho banka nezalozila. Ak je to dobra lokalita, s hypotékou by nemal byt problem. Uroky su stale velmi atraktivne, oplati sa vyuzit

lellla
autor
1. okt 2018

@sivana09 ďakujem našli sme konečne hypo poradcu tak.uvidime čo nám povie a ďalej sme si dali spraviť odhad ceny nehnuteľností tak som sa dočítala na nete že byohol byť toto ten najlepší postup keďže nevieme o tom.nic.

No uvidíme 😊

sivana09
1. okt 2018

@lellla lepsie urobis, ak si dáš spraviť posudok znalcom uz konkretne vybranej banky, pretoze vacsinou banky neuznajú posudky od inych znalcov, ale len nejaké ich percento. Ale niektoré banky nemajú vlastných znalcov a uznaju aj posudky od externych