Potrebujem si odbehnúť mimo vychádzkových hodín - kontrola zo sociálky
Ahojte, potrebovala by som si odbehnúť mimo vychadzkovych hodín PN (o 2 hodiny odísť skôr z domu ako mam vychádzky ), myslíte, že by stačilo, ak by som mala výter na Covid, že by som tam zbehla aby som mala papier, certifikát že som bola na antigenovych testoch? Pripadne by som zbehla do lekárne po lieky aby som mala bloček? Myslíte že to bude stačiť ako vydokladovanie ak by ma prišli skontrolovať? Ďakujem za odpovede.
Toto by som aj ja riešila tak že by som si naplánovala lekára tak aby som potom mala ešte nejaký čas do vychádzok a dlhšie čas na nákup.
@erika434 Pozri, sa ktokolvek z nas tu moze chapat nejake "ludske" dovody alebo okolnosti. Ale podla pravidiel ty mas mat liecebny rezim a dodrziavat urcene vychadzky.
Ak vies, ze ti v istom case nebyva zle a ze vtedy by si si vedela vybavit co potrebujes, tak popros lekara - povedz mu ze v case vychadzok si doma, lebo mavas nevolnosti, ale byva ti dobre napr. skoro rano, ci by bol taky dobry a upravil ti cas tak aby si realne aj mohla ist von. Nemusis mu hovorit o nakupoch, ved treba aj prechadzku, cerstvy vzduch.
Ale naozaj nakupit si nove oblecenie a soferovat polhodinu do mesta nie je ziadny objektivny ani relevantny dovod na to aby si porusila liecebny rezim. A napise ti tu pokojne aj 100 zien ze ich nikdy nekontrolovali a ze v pohodeeee bude ti stacit blocek a podobne, ale chces sa na to spoliehat? Co ak prave ty vychytas kontrolu, rataj s tym, ze ti nepomoze argument ze lucka z MK tvrdila, ze mozes pokojne ist.
A uz vobec neber do uvahy co tu pise jedna, ze este aj na ockovanie mozes niekoho sprevadzat a ze si mozes ist nakupit a pod. Nie je to pravda.
@cinda555 😂 ja tu nepisem hluposti o tom co je dovolene pocas liecebneho rezimu na PN. Ty sa tu hras na mudru, pricom nemas pravdu a nevies to ani dokazat - ved inak by si hne duviedla link na prislusnu vyhlasku kde je dovolene to co tvrdis a bolo by jasne, ze mas pravdu.
Lenze nemas co dolozit.
@cinda555 stranka socialky. Nikde sa nepise, ze clovek na pn si smie ist kam chce. Tak netrep. Ma byt doma a dodrziavat rezim. Jedine ak zije sam a nema nikoho smie ist kupit zakladne potraviny ci lieky. A nechat si doklad. Nic ine
https://www.socpoist.sk/ako-sa-spravat-pocas-pn...
@cinda555 tak preco stale nedas link, kt by potvrdil co pises?
@erika434 no pozri, bohuzial smola. Ja som bola pn pocas 2 tehotenstiev a kontrola ani raz, kamoska mala 3 kontroly za 2tyzdne. Nesmies ist nikam, jedine k dr, len pocas vychadzok mozes ist na nakupy
@petulda333 kde som písala že môže ísť kam chce? A keď som napísala konkrétne že na pohreb na očkovanie alebo na nákup do obchodu tak tiež tam bolo napísané že po konzultácii s lekárom alebo zamestnancom sociálnej poisťovni ktorý má na starostí PN
@cinda555 takže ak som na PN a potrebujem si ísť nakúpiť, stačí zavolať do sociálnej poisťovne a oznámiť im to?
@cinda555 lenze ani tam nesmie ist, tak to pochop, je pn a ma byt doma. Ano, mozno niektori zamesynanec socialky prizmuri oko pri pohrebe, ale nie kazdy. Tak jej nerad blbosti.
@neznamaznama je to blbost. Na nakup len pocas vychadzky a ked ich nemas, mas poprosit toho s kym zijes alebo niekoho znameho ci rodinu. Ak nikoho nemas, tak mozes ist aj sama ale treba si nechat doklad. Ale kludne im zavolaj a povedz aj meno, nech vedia koho kontrolovat 😀
@petulda333 bola som na pohrebe 150 km od bydliska počas PN. Pani na sociálnej mi povedala doneste od obvodného lekára potvrdenie že vám povolil ísť na pohreb. Bola som na MR v inom meste a bolo to nahlásené na sociálnej postovni a bez problémov. A bola som v lekárni mimo vychádzky a tiež legálne. No že ty takéto veci nevieš je to smola ale nie moja.
@petulda333 to že ty veľa veci nevieš je tvoj problém.
@cinda555 ty chapes? Asi nie. Lekaren ci lekar ano, aj o pohrebe pisem, ze mozno to u niekoho prejde. Ale pn nie je holubnik. Ja som pocas pn do socialky volala, ze ako riesit skolku. Kedze syna som niesla o pol 8 a vychadzky od 9 a povedali, ze bud muz alebo risknut. Asi tolko. To, ze tebe nieco preslo, neznamena, ze kazdemu
@cinda555 vidime kto nevie a este radi zle
@neznamaznama samozrejme ten nákup nemôže trvať dve tri hodiny. Ako samozivitel určite áno. Vieš aj na sociálnej poisťovni robía ľudia a majú pochopenie pre niektoré veci. A nákup do potravín samozrejme nie do H@M
@cinda555 Omg, ale sak ty miesas 2 rozne veci. Je nieco uplne ine porusit liecebny rezim a ist von mimo vychadzok a je nieco uplne ine ked mas od lekara vopred povolenu mimoriadnu vychadzku.
Najprv sa situacia konzultuje s lekarom a ked osetrujuci lekar rozhodne, ze dana mimoriadna aktivita neohrozi zdravie a ze ju dovoli, tak na to vypise mimoriadnu vychadzku. Ta sa nasledne oznami na SP. A tym padom nie je poruseny liecebny rezim a pacient nie je mimo urcenej adresy mimo vychadzok. je vtedy na svojej riadne udelenej vychadzke.
@nafka0483 presne tak
@petulda333 skús ešte raz. Čo som písala. Po konzultácii s lekárom alebo pracovníkom sociálnej poisťovni. Nespajaj moje jednotlivé vety tak ako sa to tebe hodí.
@cinda555 a ako bude pani, ktorá ma príde skontrolovať vedieť, že mi to dovolila nejaká pani, s ktorou som volala?
@cinda555 jasne. Uz pises uplne inak. Vyssie to mas vysvetlene a autorka chce ist na nakup podprsenky, takze tam nesmie ist a to si potvrdila aj ty

Viete, nie som z mesta. Pol hodinu trvá kým tam prídem a zaparkujem... Potrebujem si nakúpiť veci, ktoré nikto za mňa nekúpi... Som tehotná a došli mi nohavice, podprsenky... A bohužiaľ neviem si to kedykoľvek odsoferovat sama nakoľko mi hocikedy zostane zle... Takže behanie do mesta každý deň v čase vychádzok neprichádza do úvahy...tolko len pre tých, ktorí písali ze nemám co behať po meste, ehm..