icon

Potrebujeme občiansky preukaz pre 4-mesačné dieťa do Maďarska?

lorika6988
4. aug 2022

Potrebujeme OP pre 4.mesacne do Madarska?

alenah31
4. aug 2022

@janetinka27 ale prosím ťa - píšeš, že ty si sa cez hranice dostala a pas si nemala. Čo koho zaujíma čo bolo kedysi? Nech si otvoríš akúkoľvek stránku s touto témou či zadáš túto otázku do googla vyhodí ti, že doklad potrebuješ. Presne 9 tém o tomto tu bolo založených od tohto pondelka. Aj pes potrebuje doklad ak s ním chcem prejsť cez hranice - fakt sa nájde ešte niekto kto si myslí, že dieťa doklad s foto nepotrebuje??? Toto mi hlava nebere🙈

veronikaszabova
4. aug 2022

@abbey1 neblazni 😂😂 mesacne dieta nepotrebuje ziadny OP ani pas. Vezmi rodny list a aj zdravotnu karticku. 😂

lorika6988
autor
4. aug 2022

Tak prepacte 😏mame prve dieta a okolo nas jeden hovori ze treba, druhy ze nie. Vyvolavam vsade ale nikde nedvihaju. Tak som myslela ze niekto poradi, a nie vynada. Hladala som na ryvhlo odpoved

alenah31
4. aug 2022

@veronikaszabova @abbey1 a načo akýkoľvek papier? Napíšem mu na čelo rúžom MOJE. Efekt to bude mať rovnaký ako brať RL.

stellarstar
4. aug 2022

@alenah31 a prosím ťa potrebujem mat aj foto psa v tom pase? 🤔

Samozrejme srandujem 🤣🤣

elenka.k
4. aug 2022

@abbey1 aj mesačné dieťa PO zoberú, aj 14 ročné 😉

sissy27
4. aug 2022

@janetinka27 no kedysi aj mlieko stálo dve koruny a aha... a dokonca kedysi česko a slovensko bola jedna republika a na občiansky sa nechodilo nikam mimo územia ČSSR/ČSFR. Lenže časy sa menia a od 1.1.1993 sme dve samostatné republiky, od r. 2004 sme členom EÚ, od r. 2009 ani len tie koruny nemáme a od 26.6.2012 musí mať každá osoba vlastný cestovný doklad, žiadne zápisy v pase rodičov... Takže pretoč kalendár a niektoré základné veci by bolo fajn si doplniť...

janetinka27
4. aug 2022

@alenah31 este raz. ja som napisala na magro toho, ze autorku drbali, ze sa pyta taku trivialnu vec. napisala som, ze ja osobne by som sa opytala, pretoze neviem ako to chodi, pretoze ja som ako dieta pas ani op nemala. comu na tom nerozumies?
a zrazu milion patsto rovnakych odpovedi o tom,ze som bola zapisana v pase rodicov. no a? ved pointa je len ta,ze neviem ako je to teraz.
a ze su tu take prispevky dookola, no a? nie kazdy cita prispevky. tak ich necitaj a neodpovedaj, ked ti to lezie na nervy.

abbey1
4. aug 2022

@lorika6988 Tak nikam nevolaj, nepýtaj sa na fóre, ale hľadaj informácie na stránkach príslušných ministerstiev. Prípadne použiť vyhľadávač.
A keď ti tu napíšem,že pas či Op netreba, budeš mi veriť a pôjdeš tak?

alenah31
4. aug 2022

@stellarstar už áno - mám boxerku, ktorá "trajdá" po Európe takže naša bez pasu ee - ani na krok mimo SVK. V Zakopanom dokonca policajt kontroloval aj to či má PP.

janetinka27
4. aug 2022

@sissy27 no toto je uz cisto na smiech

elenka.k
4. aug 2022

Cestovný pas pre deti
V júni 2012 vstúpilo do platnosti Nariadenie EP a Rady (ES), ktoré vychádza zo zásady "jeden človek, jeden doklad," čo znamená, že vlastný cestovný pas musí mať každé dieťa, bez ohľadu na vek (nezáleží na tom, či má 5 dní, 5 mesiacov alebo 5 rokov!)

Od júna 2012 sa tak nevykonávajú zápisy detí mladších ako 5 rokov do cestovného pasu rodiča a členské štáty EÚ majú povinnosť vydávať cestovné pasy už iba ako individuálne cestovné doklady. Pasy pre deti všetkých vekových kategórií majú slúžiť aj ako ochrana detí pred únosom a obchodovaním s nimi.

stellarstar
4. aug 2022

@alenah31 hej? Lebo aj my máme 2 psov samozrejme s pasom ale odkedy ich mame ( ca 10 r ) nik sa na hraniciach nepýtal na pas. Ale ja nechodím po Európe s nimi. Tak ich asi odfotím a nalepím tam foto. Dúfam že to je jedno aké foto? 😅 alebo už aj tam je nejaké kritérium 😅 idem naštudovať na nete ☝️

prasiatko30
4. aug 2022

@janetinka27 no ja neviem ja som zacala cestovat s velmi malymi detmi - prve dieta malo 3mesiace ked som mu vybavovala pas a mala som to velmi jasne ze potrebuje doklad na cestovanie vsak idem za hranice

alenah31
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
4. aug 2022

@prasiatko30 a co je zle na tom sa opytat? ved horsie by bolo dojst na hranice bez pasu, nie? to by bola blbost.nie je blbost sa opytat predsa.

stellarstar
4. aug 2022

@alenah31 ježiš aké zlaté 🥰 a ten jazyk 😅 super foto 👍 hej my tam máme tiež indentifikaciu, popis ako vyzerá a samozrejme aj čip máme 👍

alenah31
Autor odpoveď zmazal
abbey1
4. aug 2022

@alenah31 Tá foto je perfektná! Náš pes je naopak blázon v reále, ale na každej foto sa tvári ako intelektuál.

alenah31
4. aug 2022

@abbey1 @stellarstar naša je taká ujetá stále🙂 má 4,5 roka furt je ako decko - no boxer, to už iné ani nebude🙂

stellarstar
4. aug 2022

@alenah31 ja mam tiež presne to isté len nie SK ale AT. Idem naštudovať či a čo sa u nás zmenilo

stellarstar
4. aug 2022

@alenah31 inak aj naša staršia dáma ( 10 r ) boxer labrador mix je tiež taká jak male decko a ked pride návšteva tak sa robí dôležitou, zoberie svoju obľúbenú hračku a ide sa s návštevou hrať 😅

alenah31
4. aug 2022

@stellarstar tak to musí byť iný vegeťák v takomto mixe🙂 ale rozumná je o tom potom a miluje deti - to je základ, u nás sú stále nejaké od roka až po 18.

stellarstar
4. aug 2022

@alenah31 to je u nas tiež základ, nikdy by nikomu neublížila a s deťmi si dobre vychádza . Ona je taky maznáčik pomazná sa s hoc kým. Hlavná vec ze môže vedľa niekoho ležať a olizovať 😅

mondolina
4. aug 2022

@lorika6988
nikto ti nevynadal, že máš prvé dieťa je výhovorka.
za 2 sekundy máš odpoveď z Google.

alenah31
4. aug 2022

@stellarstar presne👍 ale idem foto zmazať....nech zasa ktosi nepovie, že porovnávam decko so psom😀

3009
4. aug 2022

@janetinka27 tak to si úplne mimo. Deti boli voľakedy zapísané v pase rodičov alebo museli mať vlastný pas. Takže tu nepíš bludy, že voľakedy nič nebolo treba.

janetinka27
4. aug 2022

@3009 prosim? no toto je uz fakt komedia

janetinka27
4. aug 2022

@3009 ja som napisala ze som do 15 rokov ziaden pas ani op nemala a ze na zaklade toho by som nevedela, co treba na hraniciach dnes... nenapisala som, ze volakedy nebolo nic treba... tak sa nauc citat a nepis bludy

sissy27
4. aug 2022

@janetinka27 čisto na smiech je spomínať čo bolo pred 25 rokmi a nevedieť si na relevantných stránkach dohľadať informácie. Aj keď - to je vlastne skôr do plaču...