icon

Potrebujeme občiansky preukaz pre 4-mesačné dieťa do Maďarska?

lorika6988
4. aug 2022

Potrebujeme OP pre 4.mesacne do Madarska?

Strana
z4
letfenixa
4. aug 2022

@lorika6988 buď občiansky alebo pas

barus26
4. aug 2022

@lorika6988 áno potrebuješ OP s fotkou alebo pas

janai1
4. aug 2022

Toto je za posledné 2 dni už minimálne 4 téma o tom či treba doklad pre dieťa do Maďarska 🤔 to fakt nikto neuvažuje alebo čo?

veronikaszabova
4. aug 2022

@lorika6988 opytam sa ta takto - ked vas budu kontrolovat, ako preukazes, ze to dieta je tvoje??

jenn7
4. aug 2022

@janai1 ja toto tiez nechapem. Nikdy ale ze naozaj nikdy sa nedalo cestovat za hranice bez pasu alebo obcianskeho....preco si niekto mysli ze v r.2022 by to malo byt inak?

kingstonka
4. aug 2022

https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/potrebuje-11-mesacne-dieta-pas-na-cestu-do-madarska/ 2dnove, 11mesacne, 100 ročne.... všetci potrebujú cestovný doklad....

pribinak
4. aug 2022

Neveriiiim že niekto je tak blby a nechápe že bez dokladu cestovať nemôže, ani decko, ani dospelý a ani pes

kingstonka
4. aug 2022

@pribinak ved nikto nekontroluje.... 😀

majusqwa
4. aug 2022

@veronikaszabova predsa rodným listom 🤦

veronikaszabova
4. aug 2022

@majusqwa ved to 😂😂

janetinka27
4. aug 2022

ja dieta nemam, ale keby som mala dieta a mala by som vycestovat za hranice, tiez by som nevedela co potrebujem. ako deti sme s rodicmi isli napr. na vylet autobusom do rakuska a nemali sme op ani pas a neboli sme ani v EU a ani v schengene. tiez by som sa opytala.

kristinaanna
4. aug 2022

@janetinka27 to určite nie, ved na hraniciach kontrovali kým sme neboli v EU ešte aj do Poľska aj do Maďarska pas, alebo bolo dieťa zapísané v pase rodičov

januska12323
4. aug 2022

Ešte sme v Uhorsku či ako?

pribinak
4. aug 2022
prasiatko30
4. aug 2022

@janetinka27 boli ste zapisani v pase tvojich rodicov. To sa zrusilo pred niekolkymi rokmi a dieta musi mat vlastny cestovny/identifikacny doklad. Konecne na sk zjednodusili tym ze mozu mat deti OP a tym padom mozes ho nosit kludne v penazenke a nezavadzia

pribinak
4. aug 2022

@kingstonka však raz aby nezažili prekvapenie a potom nebol hysak jak z učebnice psychiatrie

janetinka27
4. aug 2022

@kristinaanna ja som pas ani op do 15 rokov nemala a normalne sme boli na zajazde autobusom v rakusku. na hraniciach nas riadne a dlho kontrolovali, spocitali dospelych, vzali pasy a cakali sme, kym ich skontroluju.
tym nechcem povedat, ze to tak bolo spravne, to neviem, bolo to nejak pred 25 rokmi, ale na zaklade toho by som nevedela, ako je to teraz. a preto by som sa normalne opytala a cakala by som normalnu odpoved,pripadne ziadnu.

stellarstar
4. aug 2022

@lorika6988 ty by si šla do zahraničia bez CP alebo OP?

sasa1310
4. aug 2022

@janetinka27 určite si bola zapísaná v pase rodiča. Onak by si cez hranice neprešla na 200%

veronikaszabova
4. aug 2022

@janetinka27 citaj, ci ti pisu.

alenah31
4. aug 2022

@janetinka27 presne ako píše @sasa1310 kedysi ti ako dieťaťu do 15 rokov doklad kvôli vycestovaniu nebolo treba nakoľko si bola zapísaná v pase rodiča. Toto už dávno neplatí.

janetinka27
4. aug 2022

@prasiatko30 je to mozne a zrejme to tak aj bolo a vidis, teraz je to inak. a preto by som sa opytala (neviem - opytam sa na zenskom fore, no a co ze budem za blbu, nie kazdy vie vsetko).

elenka.k
4. aug 2022

určite treba pás, hrozí, ak vás zastavia PO, a nebudete vedieť dokázať, že dieťa je Vaše / pás, rodný list, OP/ hrozí, že skončíte na SK ambasáde v Budapešti

janetinka27
4. aug 2022

@sasa1310 ale ved pointa mojho prispevku je ina, nezalezi na tom, ako to bolo vtedy. pointa je ta, ze je normalne sa opytat a dostat slusnu odpoved a nie byt zdrbany

janetinka27
4. aug 2022

@veronikaszabova citaj, co som ja napisala....

janetinka27
4. aug 2022

@alenah31 boze, uz dost, zrazu tolko odpovedi na co sa nikto nepytal

sissy27
4. aug 2022

@janai1 toto je každoročná záležitosť ... a každý rok sa nájdu aj jednobunkovce, ktoré bez hanby napíšu, že stačí rodný list alebo kartička poistenca, lebo ich nikdy nikto nekontroloval...

martina2001
4. aug 2022

@janetinka27 ale boli ste zapísaný v pase rodiča

stellarstar
4. aug 2022

@janetinka27 tak som bola aj ja pred 25 r lenže v tom čase som bola zapísaná do CP rodiča. Časy a zákony sa menia, dnes je to inak

abbey1
4. aug 2022

Baby, a neviete, či aj mesačnému treba? ;)
Pomoooooc! Skutočne denne a dookola takéto otázky? A naozaj niekomu v takýchto veciach stačí odpoveď anonymov z fóra? Nie je lepšie urobiť jeden klik na stránke oficiálnych inštitúcií a mať relevantnú odpoveď priamo zo zdroja?

Strana
z4