Potrebujú deti pas do Čiech?
Ahojte maminky.Potrebujem poradit.Chceme ist v leter na 2 týždne do Čiech s detmi 10 rokov,7 rokov a 4 roky.Ideme vlakom.Je potrebné aby mali deti aj pas?Dakujem
ano, do zahranicia musia mat deti pas. Od roku 1993 je Ceska republika pre nas zahranicim.
@maminuska33 samozrejme. Moja sestra bola s malou dcerkou 10mes. len na nakupy cez hranice v Madarsku (minuly rok) a kontrolovali ju (mali pas pre malu len ho nevedela v tom momente najst) a povedali im ze pokial maloleta osoba nema pas a prekroci hranice su pri kontrole opravneni dieta vziat a vas zadrzat, lebo vy sice mate OP ale dieta nema ziadny identifikacny doklad s fotkou, cize nemas ako dokazat ze je to tvoje dieta a si ho neuniesla niekomu....chapes. Cize ANO PAS MUSI BYT ! 🙂
@maminuska33 Ak myslis Cesko, tak to je snad jasne, je to za hranicami, potrebujes. Ak myslis toto
https://www.obeccechy.sk/
tak nepotrebujes, to je na Slovensku😉
@klarissa25 a potom sa bude na pasovej kontrole vyhovarat, ze ved klarisa z MK povedala, ze moze😝
nemusí mať pas, stačí OP ... dá sa vybaviť už od narodenia ... sú dva druhy - bez foto, bude slúžiť ako kartička ZP a s foto aj na cestovanie
@damtiporiti vazne 😁😁😁 tiez nechapem - ved idu do zahranicia, jasne ze musia mat.
@maminuska33 Ano ja chodim aj 2x do roka s malym do Ciech ku sestre a samozrejme ze musi mat pas
@tenerifka A ten OP spravia aj 4 ročnému 7 ročnemu a 10 ročnemu dietatu?
@tenerifka A prosím Vas,neviete čo sa platí za taký občiansky pre dieta?
@maminuska33 toto naozaj netusim, uz 20 rokov byvam v zahranici, len som tu na fore zaregistrovala, ze konecne uz aj na Sk robia OP pre male deti
@maminuska33 za občiansky s fotkou som platila 4.5€ (snáď si dobre pamätám) a dávala som ho robiť 5 mesačnej dcérke a jeseň. Je to lacnejšie ako pas
@zuzkablazejka A kolko čakate kým Vam daju ten občianský preukaz pre dieta?
@maminuska33 ty si čo, zaspala 10 rokov dobu. To vážne tvoje 3 deti najstaršie 10 ešte nevytiahli päty zo Slovenska? A ešte sa tak hlúpo pýtaš ďalšie otázky. Nechápem
@sasa1310 Hahaha.Niektorý ludia zo Slovenska nevitiahnu nohy ani raz za celý život.Nie každý to má vo finančných možnostiach

Si piš,ze musia alebo obciansky