Pozemok pod cestou: Ako riešiť situáciu s katastrálnym vlastníctvom?
Pri vybavovaní papierov sme zistili celkom zvláštnu vec. Časť cesty pred naším domom je podľa katastra stále náš pozemok. Reálne je to normálna cesta, jazdia tadiaľ susedia aj ostatní a nikdy sme to nijako neriešili.
Má niekto podobnú skúsenosť? Zaujíma ma hlavne čo sa s takým pozemkom robí a či sa to oplatí riešiť s obcou.
@anonym_autor Môžeš to ponúknuť obci za 1 €. Tebe to je nanič.
My sme vybudovali 140 metrov novej cesty spolu s IS, chodníkom, osvetlením a po dokončení sme to odpredali obci za to 1 €.
@chrobak7 mimo temy, riesime cosi podobne a poprosim ta co stoji 1m takejto cesty s IS? A ako siroka je cesta? Ma 1 alebo 2 chodniky ?
@chrobak7 mimo temy, riesime cosi podobne a poprosim ta co stoji 1m takejto cesty s IS? A ako siroka je cesta? Ma 1 alebo 2 chodniky ?
@roja01 My sme to riešili kompletne s IS - voda, plyn, elektrina, kanalizácia, optické rozvody, chodník, 6 lámp verejného osvetlenia, chodník na jednej strane - dĺžka cesty cca 140 metrov. Na konci cesty otočka v tvare T. Celé to stálo asi 180 tisíc €. Skladali sme sa na to 11 - ti.
Ale bolo to v roku 2016, teraz to bude určite 1,5 násobne drahšie.
@roja01 My sme to riešili kompletne s IS - voda, plyn, elektrina, kanalizácia, optické rozvody, chodník, 6 lámp verejného osvetlenia, chodník na jednej strane - dĺžka cesty cca 140 metrov. Na konci cesty otočka v tvare T. Celé to stálo asi 180 tisíc €. Skladali sme sa na to 11 - ti.
Ale bolo to v roku 2016, teraz to bude určite 1,5 násobne drahšie.
@chrobak7 dakujem a este prosim aka bola sirka cesty s chodnikom?

@anonym_autor Môžeš to ponúknuť obci za 1 €. Tebe to je nanič.
My sme vybudovali 140 metrov novej cesty spolu s IS, chodníkom, osvetlením a po dokončení sme to odpredali obci za to 1 €.