icon

Pozemok pod cestou: Ako riešiť situáciu s katastrálnym vlastníctvom?

Včera o 17:25

Pri vybavovaní papierov sme zistili celkom zvláštnu vec. Časť cesty pred naším domom je podľa katastra stále náš pozemok. Reálne je to normálna cesta, jazdia tadiaľ susedia aj ostatní a nikdy sme to nijako neriešili.

Má niekto podobnú skúsenosť? Zaujíma ma hlavne čo sa s takým pozemkom robí a či sa to oplatí riešiť s obcou.

chrobak7
•
Včera o 18:38

@anonym_autor Môžeš to ponúknuť obci za 1 €. Tebe to je nanič.

My sme vybudovali 140 metrov novej cesty spolu s IS, chodníkom, osvetlením a po dokončení sme to odpredali obci za to 1 €.

roja01
•
Včera o 18:57
@chrobak7

@anonym_autor Môžeš to ponúknuť obci za 1 €. Tebe to je nanič.

My sme vybudovali 140 metrov novej cesty spolu s IS, chodníkom, osvetlením a po dokončení sme to odpredali obci za to 1 €.

@chrobak7 mimo temy, riesime cosi podobne a poprosim ta co stoji 1m takejto cesty s IS? A ako siroka je cesta? Ma 1 alebo 2 chodniky ?

chrobak7
•
Včera o 19:42
@roja01

@chrobak7 mimo temy, riesime cosi podobne a poprosim ta co stoji 1m takejto cesty s IS? A ako siroka je cesta? Ma 1 alebo 2 chodniky ?

@roja01 My sme to riešili kompletne s IS - voda, plyn, elektrina, kanalizácia, optické rozvody, chodník, 6 lámp verejného osvetlenia, chodník na jednej strane - dĺžka cesty cca 140 metrov. Na konci cesty otočka v tvare T. Celé to stálo asi 180 tisíc €. Skladali sme sa na to 11 - ti.

Ale bolo to v roku 2016, teraz to bude určite 1,5 násobne drahšie.

roja01
•
Dnes o 20:56
@chrobak7

@roja01 My sme to riešili kompletne s IS - voda, plyn, elektrina, kanalizácia, optické rozvody, chodník, 6 lámp verejného osvetlenia, chodník na jednej strane - dĺžka cesty cca 140 metrov. Na konci cesty otočka v tvare T. Celé to stálo asi 180 tisíc €. Skladali sme sa na to 11 - ti.

Ale bolo to v roku 2016, teraz to bude určite 1,5 násobne drahšie.

@chrobak7 dakujem a este prosim aka bola sirka cesty s chodnikom?