Pozor na to, čo píšete na nete
Kočky chcem vás len upozorniť/varovať. Ohľadom témy úplatky (dary) lekárovi.. nepíšte nič konkrétne.. prečítajte si tento článok.. aby ste neskončili ešte na vyšetrovačke. nepíšte hlavne nič verejne.
http://www.omediach.com/internet/item/6007-mami...
minimálne je nefér, že v "diskusii" je označneá jedna maminka resp. jej nick..
@zeriempizzu no neviem, myslim, ze national insurance a dane sa platia zvlast, ale inak suhlasim
@domak2 ano platia sa zvlast ale national insurance nie je zdravotne poistenie. Je to skor nieco ako odovody do socialnej a dochodkovej poistovne.
@nezabuddka ahoj,chcela by som reagovať na tvoj príspevok,v prvom rade ľutujem,že ste sa dostali to takej situácii,ja som prežila niečo iné u endokrinologičky,ona je taká,že desať ludí naordinuje na rovnaký termín...potom v čakárni sedíš ako vol a čakáš,kým na teba usmeje šťastie...moja sestra išla k nej na aktuálne vyšetrenie,chcela aj naordinovať aj mna,ale s tou podmienkou,že nemám čas čakať č4/5hodín.ona na to,že ked chcem,aby aj dodržala daný termín,ktorý podotýka,ONA dá,nech jej za to platím....hovorila som,ved ani do paríža nenosia ženy,ona dostane výplatu aj od štátu,aj nemalé peniaze za pacientov a niekedy aj na také vyšetrenie,ktosé nevykonala od zdr.poisťovní,ja si zarobím svoje peniaze horko ťažko,ešte jej dám????ved prečo nam nevydaju zdr.karty,ked chceme meniť lekára?aby nikto neprišiel na ich praktiky.česť výnimkám.o gyn.ani nehovorím.ani od neho som nedostala kartu,ked syn bol malý,počula som o nom,že si pýta peniaze za ošetrenie počas tehotenstva,ináč možete hladať nového lekára.využíva situáciu prvorodičiek.preto som od neho odišla aj našla iného endokrinologa.

@domak2 az na to ze NIKTO si v UK neplati zdravotne poistenie. Zdravotnictvo je tam hradene z dani a k lekarom ma pristup kazdy legalny rezident - i ten co dane neplati. A ano, nikto nic neberie, za nic sa neplati, iba za lieky ("predpis") a tiez u zubara (3 rozne ceny - nic ine). A vsetci cakaju rovnako dlho, ziadne priplatky za skore osetrenie, uplatky ci podobne. Komu sa tam NHS nepaci, ma ako pises kopec sukromnych nemocnic a lekarov - ktorym sa plati ako samoplatca. Mnohi ludia si platia (alebo to maju ako benefit v praci) sukromne zdravotne poistenie co plati tych sukromnikov.
Idealny system.