Pozvanie cudzinca na Slovensko
ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.
@anickablava je to tým že také ako ty bezdôvodne urazaju,my sme tu normálne diskutovali a stačí keď prišla jedna, ktorá tu urobila vietor, vysmievala sa, urazala priala zle do budúcna a potom ste sa vy ako husicky pridali. Keby som ti napísala že tvoj muž je haved, odpad spoločnosti, čo by si robila?? 😅 ak lubis, tak to čo my. Ja som nikde agresivitu nevidela, vy ste začali urazat, len si to priznaj 😊😊😊😊
@mystery217 ďakujem pekne si zlatá, aspoň jedna osobka čo nerobí zle. Naozaj ďakujem. U nich to je tak,ze vierovyznanie je po manželovi. Mne to nevadí, lebo bude mať aj vianoce, všetko dostane. Obaja sa rešpektujeme ,keby nie, tak by som sním neotehotnela. Mám šťastie, že nie je taký silný veriaci, ani ramadán niekedy nedodrzuje. Ja by som s takým byť nemohla preto som pokojná a ešte raz ďakujem za príspevok 😊
@aber ano presne aj my sme kresťania ahrešíme a uprimne ak by bol silne veriaci muslim čo by sa bil do hrude tak by nebol na SK so slovenkou,ale by mal muslimku v habite,, poznam ich trocha špecialne egyppťanou, mam ich veľa kamošov .. vidim im trocha do myslenia , vážne by som o tebe chcela počuť o par rokov ako šťastne si žijete na SK dovolenkujete v zimných mesiacoch v Egypte u rodinky,ostatné Ti zavidia!!!!!
@aber myslim ze baby sa ti snazia objasnit tvoju situaciu ktora moze nastat.
Dieta sa narodi, bude moslim po otcovi... ako sorry ale matka madarka na slovensku, otec egyptan, dieta moslim, ty neviem co si myslim vyznanie, pojde do skoly kde je na vyber etika a nabozenstvo ( krestanske) no hotova sodoma/gomora
ale: na Sk ak sa otec rozhodne ze ide s dietatom do egypta na dovolenku/navstevu..... nikto nebude riesit ci si mu to dovolila
a teraz prejdime k horsej casti pribehu, odcestuju a sa nevratia.... co potom? v skratke, lignes kefu.
aj ked podla nasich zakonov ma byt dieta v krajine dlhsieho pobytu cize Sk a mas na neho pravny narok, africke krajiny maju toto na haku a islamske pravo pokial viem taketo "drobnosti" ako legalne naroky matky nejak neriesi vobec.
A toto je ten problem! nie ze teraz ste stastni, milujete sa, cela tvoja rodina je z neho hepy, on nedodrzuje ramadan... 😒 niekedy mam z arabskych studentov v KE pocit ze Allah vidi iba po hranice EU a co sa deje za nimi je uz OK.
Ked sa ludia miluju svet je ruzovy a vsetci sme chrumkavi... az sa zacnu boje v rodine, este len vtedy spoznas protivnika.
a to ti hovorim ako staste vydata zena , ktora je vo vztahu uz 21rokov, takze mna naozaj uz neprekvapi asi nic.
@eeffka može sa to stať ,, je to taká istá pravdepodobnosť ako ked nejaký psychopat zoberie deti na belize SLOVAK SLOVENKE ! podotýkam,, nikto nevie na začiatku vzťahu ako čo bude, ja som tiež 17 rokov vo vzťahu a menime sa ale ak je tam niečo ako uprimne milovanie a UCTA tak prečo nie egypt. trocha by som sa obavala naboženstva to suhlasím ale oni vedia čo robia su dospelýý a nemaju 18 ale po 30tke to je myslenie uplne niekde inde @aber
@mystery217 to by som nechcela, vieš keď sme u nich doma, tak mám dlhé nohavice, aby mi neboli vidieť nohy, ale ruky aj hlavu mám odhalenu. Aj ma objime aj pusu dá. Keď sme boli na výlete v zoo držal ma za ruku, aby som sa aj nestratila, to ja viem 😊mala som šatku na hlave, čo som kôli rodine robila, lebo som nechcela aby na nás iný zazerali, aj tak pozerali, blondinka v hidzabe, raritka 😊keď ideme na sk von, chce nech mám krásne vlasy urobené a pekne vymaľovana.on nesúhlasí stým aby na sk maly ženy hidzab, veď predsa sú v eú, samozrejme stým nič neurobí. Aj alkohol pije raz začas, a to moslimovia majú zákaz 😊tak preto som pokojná 😊😊môžem ti kľudne aj za pár rokov napísať, že ako si žijeme. Máme kúpený aj byt asi 15 minút od pyramíd a chodime len na 2-3 týždne a vratime sa. Ľudia zavidia, to vieme, lebo úspech a šťastie sa na slovensku neodpusta 😊ďakujem ti veľmi pekne, si dobrá osobka
😊😊😊
@anickablava mozno ta to sokne ale nie, nemam moslima manzela ani nikoho v rodine. Takze zaverom - si strasna trapka! Hanba ti!
@mystery217 samozrejme ze sa to moze stat ale to % pravdepodobnosti sa blizi k nule.
Zato tych nestastnych zien na cudzineckej policii je dost.
@mystery217 deti sú automaticky moslimovia. Debata ohľadne náboženstva je na veľmi dlho. Vzdy však závisí na tolerancii a akceptácie partnerov q dieťa vedies k vieru k Bohu no a v škole pôjde na etiku.
@aber Ja si nemam čo priznavat. MOj uvodny prispevok bol o tom ako netužim po spolunaživani s moslimami.TO je cele.
@aber jooj ten byt Ti závidim i ja hehe lebo Egypt milujem , aj moja kamoška bola na rande s jedným zmiestných a presne ako vravíš jej to nevadilo šatka na hlave či nie ak to je pre neho doležite ..vravim ide aj o povahu ,,niektore sme jak furieeee ,, a to nijaky muž nema rad, raz Boh vybral Adamovi kosť z rebra pre ženu a nie opačne !! tak to je a bude,,,a tie blond vlasy ano on ťa chrani lebo mne raz kamoš z Egypta povedal aby som si dala vlasy aspon do copa lebo tí iní psychopati , vieš tí čo ich oni nazývaju dedinsky alebo maju svoj nazov zabudla som,,,,,tak že aspon cop lebo oni sú schopní vytrhnúť ťa od neho a znásilniť .. lebo tvoja biela pokožka svetle oči a vlasy sú pre nich neskutočne sexi a preto ťa chráni
@ali08 ano to je pravda aj u nas na SK ide naboženstvo po ocovi nie len v Egypte
@zeriempizzu A aký ma zmysel tvoj prispevok do tejto temy????Na zaver jednu radu. nežer toľko pizze lebo nerobi ti dobre. 😀
@anickablava máš svoj názor, neberiem a ja chcem mať vzťah s moslimom, tak aj ty rešpektuj
@anickablava a aky ma zmysel tvoj prispevok?? Iba manzelky moslimov a nenavistne rasistky sem mozu prispievat?
@mystery217 presne 😊😊😊
@aber az budes matka pochopis co sa ti snazime povedat. Teraz ti tvoj muz pripada ako niekto nekonecne uzasny a niet lepsieho na svete, ale ked budes matka, tak pochopis ze dieta bude pre teba uplne iny level, a to nevravim ze budes mat zleho manzela. Ale az sa nou stanes tak zacnes na vela veci pozerat ocami chraniacej matky.
ak bude tato diskusia aktivna za 2-3rpotom mi mozes napisat ze uz vies 🙂
Nechytaj sa dovolenky...to bol priklad, na Sk nema rodic obmedzenia cestovat s dietatom.
@mystery217 Veľmi poučný príspevok. Takže ak som dobre pochopila mám s obavat že ak tu pobehuje nejaký egyptsky vidiečan može byt moja nezahalená blondava hlava dôvodom na znásilnenie?????
@eeffka poznáš EGYPT , poznáš nejakych egypťanov osobne ?? rozpravala si sa s niekým z nich a nie len z jedným ? jednoduchá otázka
@anickablava ano može bohužial ale Egypt je kraJinas z 80 mil ludí ,,a su časti viac nebezpečne a aj menej a ak je na verejnosti s nou tak nikdy nevie či ten vidiečan nie je niekde na blízku,, to je realita..a akože si mysliš že si robim srandu ?
@anickablava písala o egypte 👌
@mystery217 a to bolo k comu?
ano rozpravala som sa, aj som sa dotkla 🙂 dokonca som aj zazila jednu romancu Egyptana so Slovenkou ako divak, a co mne prislo do smiechu, tie ich reci ako ta milujem, aka si uzasna a nadherna a pozdravujem celu tvoju rodinu a rodinu tvojej rodiny... mu kocka zrala
Dokonca bol fesak aj vcelku pohladny a napriek tomu mi pri kazdom jeho slove blikala kontrolka
@anickablava nevieš kto s u tí vidiečania to su niečo ako naši cigani ale uplni debili nevedia čitať ani písať to su magori

@aber držim palce ked sa male narodí , oni maju trocha ine predtavy o výchove ako my , tobôž ked male bude muslim,, ale zasa verím že ak si tolerantná a aj tvoj drahy tak to zvládnete, ak ste na SK tak nechceš aby bolo kresťan , predsa potom v škole? to náboženstvo na tom našom malom puritánskom slovensku? a podobne ?