icon

Pozvanie cudzinca na Slovensko

jankanakoniku
16. feb 2013

ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.

mariaroha
23. okt 2015

@anickablava ja by som ziadne davy ake su teraz nevitala ani nemoslimov, preco? Niektorym docasne pomoct a potom domov. Inac so vsetkym co hovoris suhlasim. Tie niektore odpovede, ze prdne v blave aj bielemu, ale ta pravdepodonost, ako fajcenie a rakovina. A tie osobne utoky od jednej tu najkrajsej si nevsimaj. Ked je v uzkych kope dookola.

aber
23. okt 2015

@mariaroha koľko je vrážd na slovensku ktorý spachaju biely slováci??? Myslíš tie útoky odomna? Ja som sa bránila, a keď ma to prestalo baviť, tak som začala písať tým štýlom ako ona a zrazu je anička chuderka? Nemala sa zapájať do témy ktorej nerozumie, Chudatko, naozaj je mi to nesmierne ľúto, že som písala tým štýlom ako ona. Chuderky ste 😂😂😂😂😂😂😂

ali08
23. okt 2015

@sense irancania (dávno pradávna)sú miešanci Nemcov s talianmi.poznám blondavych a modrookych a

ali08
23. okt 2015

@anickablava česť výnimkám. Práveže ja poznám moslimov ktorý žili v jednej krajine eu a boli omnoho lepší ako Slováci Poliaci,Bulhari atď a ich spravanie mohli sme si brať z nich príklad. Zila som tam 6rokov a videla som a viem to porovnať.
Ja som tiež neni za utečencov ale stále mliet o nich dookola aj tak my s tym nič nezmozeme.

ali08
23. okt 2015

@aber presne tak aj v Iráne si dajú muži záležať na tom ako ich ženy vyzeraju a ženám to lichotil a ked som sa opýtala prečo sa občas maľujú aj keď sú doma tak ich odpoveď bola aby sa páčili manzelovi.mne sa to zdalo milé keď príde muž z roboty a vidí pekne upravenú manželku nie ako tu v roztahanych gatoch a spínavom.tricku či s mastnou hlavou

ali08
23. okt 2015

@mariaroha no co ja poznám tak v našom meste prvá každému tretiemu bielemu v hlave a to nemáme veľké mesto.by si sa čudovala ako to tu žije hl.o víkendoch

aber
23. okt 2015

@ali08 presne, veď každý muž chce aby tá jeho bola najkrajšia,zato nemôžem, že u niektorých pároch je to mužom jedno, potom to aj tak vyzerá ako jedna písala, že on sa nestará ako vyzerá, mala by sa, lebo je to znak, že onu stratil záujem

ali08
23. okt 2015

@mariaroha a si predstav že som zažila že prdlo v hlave bielemu a dokopal mladého chalana a dôvod bol o nieco tmavší od neho nakoniec vysvitlo že bol slovak ako on.

0silvia0
23. okt 2015

@aber no prepáč, teraz píšeš asi o mne, ja som tá jedna, čo písala, že manžel nerieši môj make-up a moje vlasy. To ale neznamená, že chodím ako strašidlo a že môj manžel o mňa stratil záujem. Môj manžel má o mňa záujem možno väčší ako pred rokmi, to mi ver. Ale náš vzťah je tým, že sme spolu už 16 rokov posunutý do inej roviny. Ono vo vzťahu dôležitejšia ako fyzická krása je krása duševná. Krásne vlasy, krásna pleť a dokonalá žena raz zostarne a keď je vzťah založený len na fyzickej príťažlivosti, tak časom môžu prísť vo vzťahu problémy.
Takže ja sa o svoj vzhľad starám sama - predstav si, postavu mám ako pred 20-timi rokmi, chodím dokonca aj ku kaderníčke, maľujem sa a farbím si vlasy. Takže môj manžel nemusí mať starosť o môj vzhľad a nemusí riešiť, či mám make-up a urobené vlasy.
To, čo si si vydedukovala vo svojom príspevku, tak s tým absolútne nesúhlasím 😉 a neviem o tom, že každý muž chce aby jeho žena bola najkrajšia. Keď ženu miluje, nemusí riešiť jej level krásy a stačí mu prirodzene pekná, krásna nemusí byť. Tak ako nie všetky ženy preferujú krásavcov, tak nie všetci muži túžia po krásaviciach. A okrem toho, krása je relatívna, každému sa páči niečo iné.

eva8
23. okt 2015

@0silvia0 byt blondavou krasavicou medzi tmavymi nie je problem. Tazsie je byt krasnou blondavej medzi blondavymi... resp. tmavou medzi tmavymi 🙂 Ako pises, nie v tvari cloveka ale v srdci hladaj pravu tvar...

eva8
23. okt 2015

@ali08 ano, je to mile, ked sa zena chce pacit svojmu milemu

aber
23. okt 2015

@0silvia0 áno teba som myslela, písala si, že tebe manžel neprikazuje ako sa nalicit ,tak ako u mňa. Tak ako ja som nevedela, že ako to u vás funguje, tak ty akým právom tvrdíš, že môj mi prikazuje? Vidíš a karta sa obrátila 😊už si to uvedom

ali08
23. okt 2015

@eva8 mne to bolo zprvu také ze ale ved načo ale potom sa má švagriná opýtala prečo sa maľujem keď idem von komu sa chcem páčiť cudzím ľuďom?prečo sa radšej nechcem páčiť svojmu mužovi. No a jasne nevedela som odpovedať. U nich keď sa nemôžu krásne a štýlovo obliecť (myslim vonku) tak sa aspoň pekne namaluju. A to isté platí aj doma.

ali08
23. okt 2015

@0silvia0 ale občas sa nájdu výnimky. Poznám jedného ktorí mal zenu ako mastné vlasy,špirálu nevie kde má poslúžiť,sprchu vidí raz za týždeň a oblečenie mení 1za týždeň, rozisli sa a on si našiel uplny opak a až teraz zisťuje s kym to žil. Veľmi sa mu páči keď sa žena o seba stará a priťahuje ho duševné ako aj fyzicky. Nikdo nehovorí aby si bola ako kraslice ale sú fakt typy žien ktoré keď postaviť vedľa chlapa tak vyzeraju ako on.

alaguema
23. okt 2015

na margo krášlenia..každý muž sa rád ukáže s krásnou ženou. Nemusí byť hneď moslim, toto majú všetci muži spoločné...keď má peknú babu pri sebe, rastie o pár centov 😉 Ide skôr o to, či ženu miluje aj v momentoch, keď až taká krásna nie je. Všetky poznáme tie stavy, keď sa ráno zobudíme 😀

mariaroha
23. okt 2015

@ali08 snad tu nemoze prdnut v hlave moslimovi ked tu takmer nie su. Je jasne ze to budet furt otacat proti domacim ale tak nemozete inac. Zaujimave ze ich kulturu vychvalujete a napriek tomu ste stale tu kde je tolko bielych magorov.

aber
23. okt 2015

V mojej rodine sa 3 ročný chlapček pýta svojej maminy... Mamina čo je to? Ceruzka na oči aby som bola pekná keď pôjdem von. Mami a prečo nechceš byť pekná aj teraz 😊

0silvia0
23. okt 2015

@aber ale prosím ťa, žiadna karta sa neobrátila - ja som netvrdila, že tvoj ti niečo prikazuje, ale že je manželka vnímaná ako ozdoba muža a to je rozdiel. Nevkladaj mi prosím do úst, čo som nepovedala, na osvieženie tvojej pamäti ti kopírujem to, čo som napísala, nech sa páči:
Z tvojich slov mám pocit, že sa manželka berie ako ozdoba. Možno sa mýlim, ale môj vnútorný pocit je takýto.

ali08
23. okt 2015

@mariaroha ale je ich tu dosť by si sa čudovala lenže keď nikoho nepoznáš tak ani nevieš koľko je ich tu všetci sú tu však z rodinou (zlúčenie rodiny)ja ich kulturu nevychvalujem iba obhajujem zopár viet ktoré niesu až tak pravdivé ako sú tu písané.A prečo sme tu lebo som Slovenka.žili sme v cudzine a tam s nami zaobchadzali ako z handrami(myslim teraz ľudí z eu krajín)

ali08
23. okt 2015

@alaguema ja som mala namysli poobede keď príde z prace.abo rána sú o inom aj pre mužov.

mariaroha
23. okt 2015

@ali08 no ale mozte zit v manzelovej krajine. Tam su tolerantni urcite vic ako Slovaci, ci nie?

0silvia0
23. okt 2015

@aber a ešte jedna vec, ja som vôbec nehovorila o prikazovaní, u mňa slovo príkaz nebolo uvedené. Ty si písala, že tvoj chce aby si bola krásne upravedná, ja som sa vyjadrila, že môj mi nikdy nepovedal o tom, ako sa mám upravovať. Kde píšem o prikazovaní? To si si tam domyslela ty, ktovie prečo. Môj život nie je o príkazoch niekoho iného a ani by som to nezniesla.

aber
23. okt 2015

@0silvia0 ou prepáč to si nebola potom ty, beriem späť ,viem, že mi to písali a automaticky som to dala tebe, prepáč, moja chyba, keď sa mi už normálne pletie kto čo písal, lebo už je toho moc a mňa muž neberie ako ozdobu, to si zle trochu domyslela ale to prvé beriem späť 😐

0silvia0
23. okt 2015

@aber ale veď to je jedno, žime si každý to, čo nám vyhovuje...

ali08
23. okt 2015

@mariaroha ano voči mne boli tolerantný pretože tiež tam nemajú veľa cudzincov také by to bolo aj tu lenže teraz sa to zhoršuje zrovna kôli utečencom.žili sme tam ale kôli mojej rodine sme prišli sem.

eva8
23. okt 2015

vyrok dospievajuceho dievcata zmiesaneho vztahu 'mami, ja sa citim ako vystavny kus' - po stretnuti sa s otcovymi kamaratmi...

ali08
23. okt 2015

@eva8 to by sa mi pacilo aspon by sa mi pozdvihlo sebavedomie

A ešte niečo k tým unosom prečo je to tak. Za všetko môže zákon imigracneho ak tu máš trvalý pobyt za účelom zlúčenia rodiny a manželia sa rozvedu ten ktorý nieje občan Slovenská musí odísť späť do svojej zemi no a čo mu iné ostáva uniesť deti niekedy to nerobia preto lebo v uch krajine deti patria otcovi ale preto lebo sú tlačený,nútený odísť a sú to predsa tiež rodičia.to isté platí aj v ich krajine ak je žena cudzinka a musi odísť späť unesie dieťa lebo nič iné jej neostáva.

eva8
23. okt 2015

@ali08 pozdvihlo sebavedomie? mna by to prave utvrdilo len v tom, ze som len kus prazdnej nadoby...

ali08
23. okt 2015

@eva8 to bolo písané ironicky ale aspoň by som vedela ze som krásna. Ale zasmiala som sa.

aber
23. okt 2015

@eva8 nooo, teraz neviem, ale nie som si istá, že dospievajúcu dcéru zoberie do spoločnosti svojich kamarátov.,aspoň u egypťanov .. Vidno, že nepoznas naturu moslimov ,si vedľa ako tá jedľa 😊