Práceneschopnosť
Ahojte, viete mi poradiť? Bola som dnes u lekára som prechladnutá a škriabe ma v hrdle. 9.11 mám prísť na kontrolu, avšak teraz pondelok 1.11 musím ísť do prace, ak neodovzadam pnku zamestnávateľovi nedozvie sa to soc? Proste vypísali mi ju ale neodovzam ju a pojdem normálne pondelok 1.11 do prace. Ďakujem
@nikusa07 a nechápem ani načo si ju žiadala aby ti ju vypísali? Jednoducho si mala povedať ze ju nechceš, poliecis sa sama dáš od bolesti hrdla nejaký vitamín C D.. Chod k lekárovi a zruš PN
@dadulamamula musím ju zrušiť? Tým že ju neodovzdam automaticky nebude platná nie?
@nikusa07 a naco si si pytala PN od lekara ? ak teda si v pohode schopna ist do prace ? Lekar ju hlasi do soc poist takze zamestnavatel sa to samozrejme dozvie ...
zavolaj napis lekarovi nech znicia svoju cast a neoznamuju ju do soc poistovne
to ci ju odovzdas alebo nie je najmä o jej preplateni ...
@nikusa07 myslím si ze lekár to oznamuje poisťovní.. To je problém zavolať lekárovi? Čím skôr tým lepšie a predides problémom

@nikusa07 nechápem absolútne.. Chceš byť na PN alebo v práci?
Bud si chorá a si na PN čiže ju odovzdáš v práci a oni ostatné vybavia s tým ze aby si nezabudla že tam prechádzas z mesiaca do mesiaca.. Alebo teda niesi PN nezaťažuj zamestnávateľa a chod do roboty a normálne rob.. Čo s tým má soc že si chorá?