Právne poradenstvo

chorvatka
19. feb 2013

mile damy a mili pani,
ak mate otazky, nejaky pravny problem, vytvorila sa skupina na modrom konikovi a aj na modrej streche s nazvom pravne poradenstvo, najdete ju pod fotoblogmi, ak je treba niekomu poradit, moze to skusit aj tam. Ak o niekom viete kto potrebuje poradit, dajte mu o skupine prosim vediet.
dakujeme.

bude zaujem?

aduskap
19. feb 2013

Dobrý deň, o aký tip poradenstva pôjde? Občiansky zákonník? Ďakujem.

majachrenekova
19. feb 2013

dobry den,ja mam veru pravny problem,tyka sa to mojej pristup.cesty kdomu,na tej ceste si sused urobil parcelu,sktorou som suhlasila,take ukrojenie ztej cesty,vyzeralo to neskodne,ale zistila som zeto nebude dobre...zatial to prebieha sud.cestou,naslubovala som,zesito mozu privlastnit,este k vkladu nedoslo na katastri,ale o co mi ide?sirka 3.7m by bola vporiadku,ale,pri vyjazde z nasej parcely nebude kam sa otocit,ani vycuvat a tak sa dostat na cestu...susedia to vsak nechcu pochopit,a nejde im o moje dobro...ale iba o ich uzitok...suhlasit som chcela neskor ako nechto ostane ako vecne bremeno,ale nechcu...myslite si,ze ak podam odvolanie,nakolko ma uz prist rozsudok,a vysvetlim oco ide,sud to zrusi alebo vrati spat na konanie...alebo treba asi zajst za pravnikom...cele roky sa sudime,chcela som aby sa vztahy zlepsili,ale vidim zeked raz odsuhlasim lv..tak v bud,pri nejakom probleme bysom musela si podat sud.navrh...comi poradite,dakujem.

chorvatka
autor
19. feb 2013

@aduskap vsetko, pozri moj fotoblog, tam to mam rozpisane...

addrianna00
31. júl 2014

Ahojte potrebujem poradiť v oblasti pracovného práva, je tu nejaká šikovná kočka ktorá sa v tom vyzná? Poprosím IP Mockrát ďakujem

dvoraki
11. aug 2014

@addrianna00 Ahoj Adriana. Som pravnicka, advokatka, mozem Ti nejako pomoct v oblasti pracovneho prava?

tara
24. okt 2014

Prosím o radu všetkých, co vedia poradit. Postavili sme si zahradnu chatu v záhradkárskej oblasti. Chata je 5x5m a je vysoka 7m. Uz od zaciatku chodili okolo stari osadari a pripomienkovali, ze chata je vysoka, ze nie je viac vsadena do zeme a pod. Vsetko islo podla projektu, stavba je vedena na SU. Najprv sme sa s nimi pohadali a neskor sme zistili, ze nam nedaju pokoj a isli dalej. Odpojili nas od vody a elektriny, vraj ked nie sme clenmi záhradkárskej osady, nemozeme uzivat vodu ani elektrinu. Vodomomer zablombovali a poistky nam vysrouboval a elektromer zamkli. Radili sme sa s pravnikom, aj sa s nimi stretol, ale nic sa nevyriesilo. Navrhol nam, aby sme pockali, ze napise vyzvu, aby nas pripojili a ked neuposluchnu, tak to budeme riesit sudne. Dnes bolo dalsie stretnutie na SU, a prisli aj dva uvedeni susedia, resp. predseda ZO a jeho dalsi komplic. Bol tam len nas pravnik, uradnicka a oni. Tito dvaja vysli s tym, ze ziadaju preverit projekt, lebo boli zavadzani a stavba je urcite vyssia, ako je v projekte a teda ze sa projekt nedodrzal. Pre nas to znamenaju dalsie výdavky, cakanie....a to co sa malo riesit a teda voda a elektrina, je opat odsunute a musíme riesit projekt. Navyse nam susedia hovorili, ze nam chodia na pozemok, o com svedci, ze nam zablombovali vodomer. Uz fakt nevieme ako dalej, pretoze ak sa nechame uniest a nezachovame rozvahu, tak neviem ako to dopadne. Je tu nejaky pravnik, alebo niekto, kto podobne zazil? Da sa vôbec proti takymto hajzlom bojovat? Napadlo nas, ze posleme na nich inspekciu, aby prevetila zumpy, kedze vieme, ze maju priesaky a vsetko ide mimo, aby nemuseli vycerpavat zumpy. Uz fakt nevieme, ako dalej.

nella130
6. nov 2014

ja by som potrebovala radu v rodinnom prave, kde sa otec nemoze domoct styku s dcérou a odopieraju mu ju co len vidiet.

pestikova
10. nov 2014

som rozvedena mam syna a chcela by som vycestovat do zahranicia.....syna ak sa to da napisat na svoju sestru viete mi s tym nejako pomoct alebo kam mam ist

barbara088
4. dec 2014

Prosim vas da sa zrusit vypoved v trestnom konani

poisonblu
21. feb 2015

Kde najdem tu skupinku? Nic mi nenaslo

vivien38
10. mar 2015

Dobry den viete mi poradit? chcela by som napisat ziadost , do Postovej Banky, len mam problem neviem ako ho napisat . A potrebovala by som pravnicku radu ,viemi niekto pomoct?

alyca
11. sep 2015

ahojte. Chcela by som Vas poziadat o pomoc. Chcem podat trestne oznamenie na FO. Omylom som zaslala nemalu ciastku na ucet FO a FO uz peniazky vratit nechce (ucet som dostala od PO-ktora ma oklamala a dala ucet na manzelku). Poslala som na adresu FO aj vyzvu na vratenie mylnej platby a nic. Preto som rozhodnuta podat trestne oznamenie. Neviete mi poradit viac, ako to mam formulovat o co sa opriet a pod. Dakujem.

cindyy
17. sep 2015

Dobry den potrebujem tiez poradit,mozte cez ip?

lucia786
26. sep 2015

@alyca Toto je lepsie a rychlejsie riesit cez sud - vymahat si od danej FO (ktorej ste omylom poslali peniaze) sumu ako bezdovodne obohatenie. Ak mate dalsie otazky, pokojne mi napiste 🙂

alyca
27. sep 2015

@lucia786 ahoj,dakujem. Chcela by som sa ešte spýtať, že keď podám zatiaľ trestne oznamenie na políciu, premlcacia lehota 2 roky sa prerušuje?

lucia786
28. sep 2015

@alyca Nie.

alyca
28. sep 2015

@lucia786 určite, lebo 2 pravnici mi povedali ze ano. Tak teraz som zmatena, ak Ty tvrdis, ze nie. Si si ista?

marlen18
22. okt 2015

Ahojte, idem si k vám po radu. Žijem s priateľom v spoločnej domácnosti. S prvého manželstva má dcéru, ktorá je už na strednej. Výživné platí 130 E prostredníctvom ex. zrážok. Spolu sa nám narodila toho času trojročná dcéra a ešte pribudne ďalšia v januári. Priateľ robí ako šofér v medzinárodnej doprave - takže je viac mimo domova ako s nami. Bývame v podnájme /inak sa nedá/. Moje materské, ktoré dostávam ide celé na polovicu nášho nájmu. Tzn. s dcérou nám nezostane nič a musíme sa spoliehať na to čo nám priateľ nechá. Koľkorazy sa stalo, že nám nechal na týždeň 15 eur. Napožičiavané mám od známych až až. Chcem preto požiadať súd o určenie výživného na obe deti. Schváli mi to súd aj keď spolu bývame? A asi koľko by som mala pýtať?
Ďakujem

majrab
19. máj 2016

ahojte vedeli by ste mi poradit v tejto veci? Susedny dom je neobyvany a ich sopa sa nam opiera o pristresok, kde mame kozub. Cele zaklady su uz nahnute k susedom, chceli by sme to opravit no to najskor by museli tu sopu zburat alebo ju podopriet, aby sa prestala opierat o nas pristresok. Kedze je tam 8 majitelov tak jeden ma posiela za druhym, proste bludny kruh. Da sa to riesit cez obecny urad, ze ta sopa nas ohrozuje a nici nas majetok? Ak ano aku ziadost by som mala poslat na obecny urad? Byvame malej dedine, ale kdeze "pan" majitel, ktory sa o to akoze stara je byvaly starosta a uz predtym za starostovania bol velmi neochotny, dokonca sa mi vysmieval do tvare, tak s nim to riesit nechcem.

laskamoja123
2. jún 2016

@chorvatka kto mi poradi?

miska_zv
3. júl 2016

Dobrý deň 🙂 Dnes som si napísala žiadosť o rozvod 🙂 Kamoška mi poradila túto skupinku, prosím vedel by sa mi na to pozrieť právnik? ĎAKUJEM 🙂 Krásny večer.

katka1981
12. júl 2016

Vedel by mi niekto poradit, ci existuje zo zakona narok na nejake mimoriadne volno a kolko dni, pre manzela, ked sa nam narodi dieta? Napr. v den porodu, alebo po porode? Neratam OCR ani normalnu dovolenku, ale nejake platene volno zo zakona, nad ramec volna. Dakujem.

cindyy
12. júl 2016

@katka1981 ano jeden den ked budes rodit tak to mal aj moj manzel

nifido
12. júl 2016

@katka1981 moj mal volno v den narodejia a ked nas pustali domov mimoriadne paragrafy 1 je oficialny a 2 maly v kolekt. Zmluve

nifido
12. júl 2016

Dobry den. Viete poradit ohladom osobneho bankrotu FO? Dakujem

katka1981
12. júl 2016

@cindyy, rodila som v statny sviatok, ale nevadi, mozno mu to zamestnavatel zohladni ajtak dakujem

mamulka211
3. aug 2016

Mam otazku ohladom zrusenia a nasledneho urcenia otcovstva,ak ma dieta uz takmer 13 rokov a jeho biologicky otec nie je byvaly manzel matky. Ako postupovat,ak chce dotycna podat navrh na zrusenie otcovstva v dcerinom mene? Moze to priamo v mene dcery poslat na sud a poziadat o urcenie kolizneho zastupcu sud? Alebo musi ist cez socialku?

lucka222
7. aug 2016

Dobrý deň.
Ako ďaleko môže zájsť dlh na zdravotnom poistení ak ho už rieši exekútor?
Osoba nemá žiaden majetok. Môže to ísť až pred súd?
Aký trest môže súd dať?
Ďakujem

janula2511
10. sep 2016

Dobry den ja by som chcela vedieť ci sa da napadnut darovacia zmluva?ak su zákonný dediči už plnolety?

draik
11. sep 2016

@janula2511
Nenapísali ste absolútne žiadne podrobnosti. Nedá sa preto jednoznačne odpovedať.
Viem asi, akú situáciu ste mohli mať na mysli, ale kým si nedáte prácu a riadne nepopíšete problém, niet dôvod špekulovať.