icon

Právne poradenstvo

chorvatka
19. feb 2013

mile damy a mili pani,
ak mate otazky, nejaky pravny problem, vytvorila sa skupina na modrom konikovi a aj na modrej streche s nazvom pravne poradenstvo, najdete ju pod fotoblogmi, ak je treba niekomu poradit, moze to skusit aj tam. Ak o niekom viete kto potrebuje poradit, dajte mu o skupine prosim vediet.
dakujeme.

bude zaujem?

katarinam89
12. sep 2016

@chorvatka Pekny den ja uz naozaj neviem koho sa spytat, skusim tu. Mam problem mojmu priatelovi konci tento mesiac stk a emisna , je vsak vo vyzbe v Ilave a vsetky papiere ohladom motorky ma tam pri sebe, ako postupovat beru to na vedomie , alebo aka je moznost aby nedostal pokutu , dakujem krasne za vas cas.

draik
12. sep 2016

@katarinam89
Absolvovať STK a EK, nemusí byť fyzický prítomný držiteľ.

katarinam89
12. sep 2016

@draik to mi je jasne , ale ja nemam ani technicak proste nic ziaden papier od motorky

katarinam89
12. sep 2016

@draik ale dakujem

otilka8
29. sep 2016

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako to je v prípade podania trestného oznámenia vo veci neplatenia výživného na maloleté dieťa. Povinný mi dlhuje celkom peknú čiastku, ale posledné 3 mesiace už platí celé výživné. Môžem aj tak podať trestné oznámenie? Ďakujem.

tajomna21
29. sep 2016

@otilka8 teoreticky mozes, ked ti dlhuje 3 vyzivne za obdobie 2 rokov, nemusia byt po sebe tie dlzne ... avsak ak teraz bude platit poctivo, skor to bude podla mna zbytocne, pretoze preukazuje snahu platit .. to dlzne vyzivne chod dat na vymahanie exekutorovi

janula2511
30. sep 2016

@dvoraki dobry deň potrebovala by som radu.môžem do ip?

bizuka
10. mar 2017

Ahoj,potrebovala by som aj ja poradiť. Bývame v mojom rodičovskom domu. Pred 6 rokmi po úmrtí mojej mamy,ktorá bývala s nami sa pri dedičskom konaní dom rozdelil medzi súrodencov,,,,čiže mňa a dve sestry. Odvtedy sme toho už dosť zrekonštruovali na dome. Teraz som požiadala sestry o zrušenie spoluvlastníctva,aby sme sa vysporiadali. Jedna sestra súhlasila s ponúkanou sumou,ale druhá žiada vyplatiť z aktuálnej hodnoty domu. Musím ich vydporiadať z hodnoty domh spred 6 rokov,alebo terajšej hodnoty?Ďakujem

draik
10. mar 2017

@bizuka
Z terajšej hodnoty, investície možno započítať, ak šlo o zhodnotenie a bol súhlas.

cindyy
11. mar 2017

@draik a ak je vecsinove podiely? Tiez potebuje suhlas?a nemali by sa zhodnoti aka bola urcena v dedicnom osvedceni?

bizuka
11. mar 2017

Takže som im zvýšila hodnotu domu,,,vyhodených 20 000eur.a suma ktorá bola udaná na dedičskom,nehrá žiadnu úlohu? A čo ak budem mať dve tretiny?

bizuka
29. mar 2017

Dobrý večer. Mám ďalší problém. Môj manžel je vlastníkom domu a jeho mama má doživotné právo. Asi taký mesiac sa s ňou nedá komunikovať,nasťahovala si do domu pochybnú rodinu,ktorým už všetko čo ešte mala vo vlastníctve darovala a teraz sa chystá zrušiť darovaciu zmluvu spred 5 rokov a prepísať dom na nich. Drogujú,pijú.sú na striedačku v base a doma,,,,môže zrušiť darovaciu zmluvu? Ďakujem

draik
29. mar 2017

@bizuka
Museli by byť splnené zákonné dôvody, domáhať sa vrátenia daru nedá len tak.

bizuka
29. mar 2017

No len ona je totálne ako vygumovaná,veď ešte aj to zahrajú,že ju manžel zbil.

jazminn
24. apr 2017

Dobrý deň, potrebovala by som vedeiť o čo asi ide ak má niekto Paragraf 251, odst1,2, písmeno a,b, odstavec 3, Trestného zákona...

tajomna21
24. apr 2017

@jazminn o neoprávnené podnikanie

jazminn
24. apr 2017

@tajomna21 myslí sa tým, že niekto podniká s niečím, čo nemá zahrnuté v Živnostenskom liste?
a ešte tam je písmeno b/ použije iného, ako pracovnú silu-tomu vôbec nerozumiem

tajomna21
25. apr 2017

@jazminn podnikanie je neopravnene, ak je vykonavane bez zivnost.opravnenia alebo inych zakonnych predpokladov podnikania, v rozpore so zivnostenskym opravnenim aj nad jeho ramec .... pism.b) ak ten, co podnika neopravnene na zaklade PZ alebo aj bez nej vyuziva ineho pri neopravnenom podnikani

lienok1
6. jún 2017

Dobrý deň...potrebujem pomoc, resp. mám otázku: Existuje nejaký právny postih za sústavné osočovanie, dehonostovanie osoby pred treťou osobou / deťmi? ... Dotknutá osoba je o tomto počínaní opakovane informovaná, narúša sa tým pokojné nažívanie v rodine.... vopred veľká vďaka

draik
6. jún 2017

@lienok1
Bez podrobných info sa radiť nedá. Pokiaľ však ide o dehonestovanie len v okruhu detí, tak dokazovanie môže byť náročné. Inak by šlo o všeobecnú ochranu osobnosti podľa Občianskeho zákonníka.

lienok1
6. jún 2017

@draik ... rada by som napísala do správy, ak môžem ...

salome51
6. jún 2017

@draik môžem aj ja napísať IP? Tiež ide o info ohľadom ochrany osobnosti

draik
6. jún 2017

@lienok1
Pokojne

bohuslava8
4. sep 2017

dobrý večer, máme problém, dúfam, že to vyriešime.
zdedeli sme dom, trvalý pobyt tam má len švagor, ktorý nepracuje, vyrába si len dlhy. Švagor nemá s nami žiadnu nájomnú zmluvu, skrátka si žije v našom dome od smrti rodičov.
Chceme mu zrušiť trvalý pobyt, ako máme postupovať.
Ďakujem za odpoveď.

laskamoja123
5. sep 2017

k ziadosti o rozvod sa moze kolok vlozit len do obalky?

nifido
5. sep 2017

@bohuslava8 ist na urad a zrusit musi majitel nehnutelnosti

laila22
21. sep 2017

Dobry den, potrebovala by som radu v oblasti rodinneho prava. Prosim IP. Dakujem.

yamaykaa
25. sep 2017

@bohuslava8 Dobrý deň, a čo by ste potrebovali docieliť tým zrušením TP? Chcete ho celkovo vypratať? Nemá aj Švagor spoluvlastnícky podiel na dome?

evakva
21. feb 2018

Dobrý deň. Prosím o radu. Otec si kúpil auto od súkromnej osoby, ktoré bolo privezené zo zahraničia a na Slovensku neprihlasene. Za auto zaplatil a dohodli sa, že predávajúci vybaví EK,STK i KO. Auto má otec doma, no nič sa nedeje. Predávajúci sa mu s prestávkami ozve a zasa nič. Už je to mesiac a len teraz mu povedal, že nie je nič vybavené. Môže žiadať o vrátenie peňazí? Ako má postupovať? Ďakujem.

draik
21. feb 2018

@evakva
Veľmi veľa závisí od zmluvy, ktorú podpísal.