icon

Pre koho bol pandemický príspevok?

16. aug 2021

Prosím vás, vie mi niekto vysvetliť pre koho bol ten pandemický príspevok (neviem či sa tak naozaj volá) určený? Nemal to byť príspevok náhodou pre ľudí, ktorí mali zvýšené výdavky na deti počas pandémie kvôli dištančnému vyučovaniu? Tak som to ja pochopila ale dostanú to nakoniec len (poväčšine) naši spoluobčania?
Aby ste pochopili, som na RD, manžel nepracuje, ja poberám ten vyšší príspevok tak už som "za vodou" podľa všetkého, no náklady na prváčku som mala a nemalé, tlačiareň, notebook.... Tak pre koho to teda je ak už také matky nemajú nárok?
Prosím vás, neprišla som tu rozdúchať vášne, kto viete mi napíšte a kto chcete rýpať, choďte na iný príspevok. Správajme sa slušne. Ďakujem 🙏

stanulienkat
16. aug 2021

Tak hajde poslať manžela do práce. Všetci sme mali výdavky a každý len naťahuje ruky. Uvedomte si, že nie každému sa dá vyhovieť.

lesana25
16. aug 2021

A manžel nepracuje vôbec, alebo nepracuje len oficiálne?

mondolina
16. aug 2021

myslíš tých 333€? áno dostanú ho všetci občania SR, ktorí sa dostali do hmotnej núdze v čase pandémia, neviem presne odkedy.

pribinak
16. aug 2021

Už sa ti to podarilo, aj keď nechtiac. Prečo manžel nepracuje?

autor
16. aug 2021

@pribinak moja otázka znela inak, mám dôvod prečo to tu nechcem rozoberať a tento príspevok nie je o mojom manželovi, ďakujem za pochopenie
@stanulienkat prepáč, ako si prišla na to, že môj manžel je lenivý pracovať? A ako si prišla na to, že otŕčam ruky?

lesana25
Odpoveď bola odstránená
autor
16. aug 2021

@lesana25 prepáč, čo ti konkrétne vadí? Slušne som požiadala o normálnu odpoveď, odpovedala si mi? Prečo máš potrebu tu rozoberať môj súkromný život?

autor
16. aug 2021

@lesana25 a myslím, že na odpoveď tu nikto nepotrebuje vedieť o mojom manželovi, otca koňa bratovi a ani nič iné konkrétne o mojom osobnom živote... Alebo?

matkahelka
16. aug 2021

narok maju ti, ktori sa od marca 2020 dostali do hmotnej nudze- teda ju mali schvalenu UPSVaR a poberali ju. teba sa to netyka. koniec oznamu.

andy03
16. aug 2021

@lesana25 ja sa moc nezapájal do takýchto diskusii, ale nedá mi to- tento príspevok trosku aj mne zdvihol tlak..
obaja s manželom pracujeme, všetko mame oficiálne a platíme nekresťanské peniaze tomuto štátu - tak isto sme museli kúpiť tlaciaren, toner, tablet..
susedkvci - manželka doma pečie - načierno, on chodí po stavbách robiť- ešte aj hmotnú núdzu dostanú od sociálky a 1000€ na 3 deti.. 😂😂😂 a pritom príjem väčší ako my … nezávidím, len hovorím ako to je v tomto state - keď zarabas, tak plať.. keď robíš načierno, dostaneš ešte príspevok 😂😂😂

matkahelka
16. aug 2021

@andy03 toto je aj autorkin pripad- chlap podporujuci sedu ekonomiku, ale prispevky od statu by rada vyuzila.

alenah31
16. aug 2021

príspevok mal byť vyplatený tým, ktorí splnili nárok už teraz v auguste a mal prísť spolu s PnD. Ak prišli prídavky v bežnej sume (25,50€) tak Vám priznaný nebol.

luciaaaaa
16. aug 2021

odkial mas info, ze tych 333€ malo byt pre tych, ktori mali zvysene vydavky kvoli online vzdelavaniu? Skutocne ma to zaujima, pretoze nikdy nikde takato info nebola zverejnena. To by logicky dostali vsetky deti, ze ano?
Prispevok je urceny pre tych, ktori boli od zac.pandemie, teda marca 2020 poberatelmi hmotnej nudze. Tvojej rodiny sa to netyka, teda narok nemas.

renka30
16. aug 2021

@luciaaaaa povodne, ked to navrhoval tusim Pellegrini, to bolo tak myslene, 300€ vsetkym, co mali zvysene naklady na deti/vzdelavanie deti pocas pandemie. Potom s tym prisiel niekto z koalicie a dopadlo to tak, ze len pre tych co spadli do hmotnej nudze od marca 2020

luciaaaaa
16. aug 2021

@renka30 to, co navrhuje opozicny poslanec je uplne irelevantne, kedze o statnom rozpocte a jeho minani rozhoduje koalicia. Nepostrehla som tento navrh, ale odkedy tu info o prispevku registrujem, stale tam bola podmienka poberania hmotnej nudze.

renka30
16. aug 2021

@luciaaaaa Ok, nehadam sa ale ja to takto registrujem, spominalo sa to v roznych debatach.

autor
16. aug 2021

Veľmi by ma zaujímalo z čoho ste si vydedukovali, že manžel pracuje na čierno a otŕčame ruku na príspevky. Ak by to tak bolo, poberali by sme aj niečo iné, tým pádom by som nemala dôvod zakladať túto diskusiu. Ale bravó 👏👏👏 tu sú samé detektívky a ženy čo len pozrú na pár viet a hneď majú jasno 🤦‍♀️
Panebože, kde som prišla k tak debilnému nápadu pýtať sa niečo na koníku, kde kraľujú konšpiračné teoretičky a samé dokonalé matky, milenky, upratovačky, psychologičky, vychovávateľky, kuchárky a kde si chýbajúce informácie tieto chodiace dokonalosti cuckajú z palcov? 😵
Ďakujem vám a tlieskam za výkony 👏👏👏
Nechcela som sa tu s nikým naťahovať, fakt na toto nemám energiu ale toto už je ozaj moc

autor
16. aug 2021

@andy03 na Vás musím reagovať osobitne. Prosím Vás, viete mi skopírovať v mojich príspevkoch kde sa vyjadrujem, že sme nepracovali? Pozerám na to už 5 minút a nevidím to. Vopred Vám pekne ďakujem!
Jaj aha, zo slov - manžel nepracuje ste usúdili, že nepracoval nikdy a teraz si váľa vajcia doma? Alebo teda, okamžite je ako "henten od vedla"?
Manžel má odpracovaných 17 rokov, odvedené dane za každý rok, istý čas aj podnikal. Ja som odpracovala 14 rokov, NA ZMLUVU.
Nemala som potrebu sa obhajovať ako ani Vy komentovať diskusie ale teda....tento Váš komentár poriadne dvihol tlak mne.

mondolina
16. aug 2021

ale veď sme ti aj povedali odpoveď na tvoju otázku...a bez ostatných vecí, nemáš zač 🥰🌺

autor
16. aug 2021

@mondolina ĎAKUJEM!!! Väčšina bola ale so sarkazmom a odsúdili ma na základe dvoch slov tak som nemala potrebu ďakovať, priznávam sa

mondolina
16. aug 2021

veď jasné, že bola aj s iným ako si sa pýtala😂 veď si na koňovi😂 toľko žien pokope...🤦‍♀️

lienkashoppingqueen
16. aug 2021

Kasli na ne, vsetky su premudrene. Akoby si bola nejaky cigan co nerobi cely zivot, chrapunske spravanie a ze ,,matky,,😞😖

autor
16. aug 2021

@mondolina nenapadlo mi vôbec, že niečo také budú rozoberať, na chvíľu som zabudla kde prispievam 🤦‍♀️ už som poučená

autor
16. aug 2021

@lienkashoppingqueen áno, presne toto ma naštartovalo, že ma tu porovnávajú s nimi a že otŕčam ruku na príspevky 😫 to bol klinec

lienkashoppingqueen
16. aug 2021

nerob si z toho nic, su to ludia co Ta nepoznaju. Niekedy tu vedia aj dobre poradit, ale niekedy ved vidis sama. Napisem Ti IP; viem o jednom prispevku..

lienkashoppingqueen
16. aug 2021

Alebo ozvi sa Ty mne, lebo ja Ti neviem odpovedat