Prišla vám už dôchodková prognóza?
Ahojte,
viem, že tie dôchodkové prognózy nehovoria o tom, ako to bude v skutočnosti. Ale aj tak, už vám všetkým prišiel ten dopis?
Zajtra je koniec mája a ešte mi nič neprišlo, tak si nie som istá, či to bude dodatočne možno ešte v júni chodiť.
Nám neprišla energopomoc 😅. Ale v tomto slovakistane sa ani nečudujem
@martinka13 Ani to nám stále neprišlo.
Nie si sama. Ani mne nič neprišlo. Vraj je to nepresne. Niektorým nezapočítali vsetky odpracované roky alebo zabudli započítať deti.
@anonym_dedbfb a myslis, ze tym co vsetko zapocitali sa to akoze stretne s realitou 🙂 cele je to zbytocna aktivita realizovana netusim s akym zamerom
Komu neprislo, toho nemaju v systeme a nic nedostane. 🙂
Neprišla, a ani mi takú sprostosť nemusia posielať .
Ak sa prihlásiš do svojho účtu na SP nájdeš to tam aj vieš skontrolovať či máš evidované všetky obdobia.
Prišlo som z ba
a je to blbosť ako mraky
aj keby to bola pravda, nedožijeme sa toľko rokov.. a tie peniaze čo nám majú chodiť ako dôchodok sa rovnajú peniazom dnešných dôchodkov, čiže ak vám prišla výška okolo 2000-2500, vychádaj z toho, že je to cca okolo 350-400€ na dnešné pomery, lebo inflácia naša zlatá
manž. prišlo do mailu, mne do schránky. Mne 440 e .
Nie si sama. Ani mne nič neprišlo. Vraj je to nepresne. Niektorým nezapočítali vsetky odpracované roky alebo zabudli započítať deti.
@anonym_dedbfb
pozri spam.
no aj tak to nema moc pridanu hodnotu, mozno len pred 60rocniky a vyssie...
pretoze ak vam vyjde 1000 euro, o 25 rokov skutocna hodnota bude 500 euro...kde sme podeli rozum?
a nebude na dochodky, takze uz teraz podla mna maju plany s maximalnymi dochodkami, ze bude daka hranica a bodka...
Nam to prišlo, do dôchodku mám ísť v tak vysokom veku, že moja svokra v tomto veku už bola skoro 20 rokov na dôchodku. Môj muž má uvedeny rovnaky vek odchodu do dôchodku ako ja, ale je obrovský rozdiel v sume, pričom platy máme skoro rovnake. A 3 deti mi odrodil asi niekto iný. Celé je to nezmysel.
Nam to prišlo, do dôchodku mám ísť v tak vysokom veku, že moja svokra v tomto veku už bola skoro 20 rokov na dôchodku. Môj muž má uvedeny rovnaky vek odchodu do dôchodku ako ja, ale je obrovský rozdiel v sume, pričom platy máme skoro rovnake. A 3 deti mi odrodil asi niekto iný. Celé je to nezmysel.
@miriamzba muz ma 23r odpracovanych a jemu vyssiel mensi dochodok ako mne za 9r.A to som vzdy zarabala menej ako on.
@anonym_autor nechápem ako môžu si takto uťahovať z ľudí. Čo sa štát mieša do vzťahu poisťovňa občan? Môže nariadiť že to má poisťovňa vypočítať a ľudí informovať ak o to požiadajú. Kto chce príde na poisťovňu kedy chce alebo pošle žiadosť písomne alebo elektronicky. No nariaďovať ľuďom takéto akcie, rovnako ako energopomoc. Najprv ľuďom vezme a potom on rozhodne o tom komu dá. Sluha národa sa zmenil na cára báťušku.
@anonym_autor naco bola tato sranda vobec netusim, asi len na to aby mladych ludi pripravili na to, ze na dochodku dostanu figu drevenu. relevantnost informacie ma nulovu hodnotu, kedze neposlali ziadny vypis jednotlivych zapocitanych obdobi. aj mne chybaju nejake roky, co nechapem, lebo od kedy robim vzdy mi vraveli ktory den mam nastupit, aby ma zahlasili do sp, vzdy ked som skoncila pracovny pomer a isla som na urad, tak som sla na sp s papiermi. akurat naposledy mi povedali, ze netreba, ze to uz je v systeme elektronicky. tak ako mi nieco moze chybat. plus este mi vlastne treba zapocitat strednu skolu. kde je informacia o detoch netusim. kedze nemam aktivovany elektronicky op, musim ist osobne na pobocku poziadat o elektronicky pristup.
@anonym_autor naco bola tato sranda vobec netusim, asi len na to aby mladych ludi pripravili na to, ze na dochodku dostanu figu drevenu. relevantnost informacie ma nulovu hodnotu, kedze neposlali ziadny vypis jednotlivych zapocitanych obdobi. aj mne chybaju nejake roky, co nechapem, lebo od kedy robim vzdy mi vraveli ktory den mam nastupit, aby ma zahlasili do sp, vzdy ked som skoncila pracovny pomer a isla som na urad, tak som sla na sp s papiermi. akurat naposledy mi povedali, ze netreba, ze to uz je v systeme elektronicky. tak ako mi nieco moze chybat. plus este mi vlastne treba zapocitat strednu skolu. kde je informacia o detoch netusim. kedze nemam aktivovany elektronicky op, musim ist osobne na pobocku poziadat o elektronicky pristup.
@anonym_3a51f4 Sak dobre ze ti to poslali, aspon vidis, ze ti tam chybaju nejake obdobia a mozes to riesit teraz a nie o 20-30 rokov
Nám neprišla energopomoc 😅. Ale v tomto slovakistane sa ani nečudujem
@anonym_autor
@martinka13 energopomoc len teraz začnú posielať. Bolo to stopnuté.
Je to strašenie ľudí, ukážeme vám koľko budete mať na dôchodku a ľudia sa zlaknu a nepôjdu do predčasného dôchodku a ani do dôchodku...alebo si štát myslí, vystrašime ľudí, ukážeme im prognózu a oni si začnú šetriť v druhom a treťom pilieri...ale z čoho keď už ani na maslo nebude?