Prečo som dostala šek na moje meno?
Žijem s mužom a dietatom na sídlisku v byte a prišiel nam sek ale na moje meno nie manželove, preco?
Meno adresa kde bývame. Manžel tiez nerozumie prečo ale vravel mi ze to je asi ze mam iny byt kde som majtelka moze byt? Nerozumiem ani ja tomu.......
@amonet kde ste to preberali? Čítala si usmernenie? Praktickým aspektom doručovania je aj výber adresáta – energopoukážka bude zaslaná na meno najstaršieho člena domácnosti, no ak sú v byte viaceré osoby, prioritne sa vyberie niekto mladší ako 60 rokov, aby sa seniori nemuseli zaťažovať vybavovaním. V prípade, že sú v domácnosti len neplnoleté osoby, adresátom bude zákonný zástupca a ak nie je nikto s trvalým pobytom na danej adrese, poukážka smeruje na meno vlastníka bytu.
@anonym_15ab43 byt na zenu, energie na zenu, zena o rok starsia a prislo to muzovi. alebo tam bolo chlapi platia aj energie na nich a poprichadzalo to na zenske mena. to ze ma tento stat nejake usmernenia neznamena ze to tak aj funguje.
Inak pobavilo ma video jedneho z nasich europoslancov, ze aj jemu prisiel šek 🙂
@la_dolce_vita kopu mojim kolegom co prenajimaju byty to prislo na tie najmy
@sara07 celé je to na hlavu, mali pomoc posielať na účet a kto nemá účet len tomu šek
zbytočné náklady pre štát s vyplatením, dali zarobiť pošte, strata času ľudí, hlavne keď rušia pobočky pôšt a majú krátke otváracie hodiny, ľudí naženú ich nakaziť sa
finančná správa má zoznam účtov kto aký vlastní, mohol byť formulár kde človek vyplní na aký účet chce dostať energopomoc, štát by overil či je naozaj majiteľom účtu a tam poslal
sociálna poisťovňa tiež má zoznam účtov kam vypláca dôchodok, materskú, vdovské tak minimálne týmto príjemcom mohli poslať rovno na účet, ale štát myslením funguje v minulom storočí
@anonym_15b0a8 celá energomoc je blbina , ked chceli mohli to riešit aj inak
je to postavené na myšlienke fyzického pocitu , je to iné ked dostaneš na učet a je iné ked dostatneš stary dobry šek , pre určitu čast obyvatelstva je to niečo čo poznaju a maju stále radi - vid vyber celeho dôchodku na pošte čo stále vidim , neochota použivat platobnu kartu vid napr moji rodičia ani bohovy niečo zaplatit kartou jedno či obchod alebo božechran internet , snaha naučit 0 bodov
tu je to hmatatelne ano dali nám ano dostal som ... dá sa urobit krásne PR okolo toho, ludia riešia pošty šeky a my máme klud , tažko povedat čo zase peču aku 4 konsolidaciu
na zabavenie obyvatelstva dobry tah to sa musi uznat
prachy z eu sa dali využit aj inak trvalejšie alebo inak aby cena tepla nemusela rást ale to by sa zle prezentovalo , plačovky podprahové sa môžu schovat , priučili sa žial
že to zbytočne vela stoji a tie pošty je čisté zufalstvo je pravda , to suhlasim ..
@la_dolce_vita kopu mojim kolegom co prenajimaju byty to prislo na tie najmy
@amonet hm super, je to veru adresna pomoc a rovnaka hlupost ako prispevok na hypo.
@amonet hm super, je to veru adresna pomoc a rovnaka hlupost ako prispevok na hypo.
@la_dolce_vita hlupost za ktoru žial dostali hlas, pomohli si na rok , že inde im vytiahli viac ,nevadi
Nám to práveže tak sedí, podľa toho čo píšu. Obaja s manželkou máme trvalý pobyt na rovnakej adrese, a ona je staršia, na jej meno to prišlo
@petri07 to je náhoda, ja som mladšia ako manžel a prišiel sek na moje meno
@anonym_15ab43 byt na zenu, energie na zenu, zena o rok starsia a prislo to muzovi. alebo tam bolo chlapi platia aj energie na nich a poprichadzalo to na zenske mena. to ze ma tento stat nejake usmernenia neznamena ze to tak aj funguje.
@amonet nejde o vlastnika ale o trvaly pobyt
a chodi to na meno druheho najstaršieho čo tam ma tp, jedno kto plati energie
čiže ano malo to prist na meno muža
čiže ak A človek má 55 a B človek ma 52 , pride to na meno B
v pripade ked je tam 60 r C človek , to pride na najstaršieho po 60 r,
@anonym_autor aby to chlapi neprepili 😉😀
@amonet nejde o vlastnika ale o trvaly pobyt
a chodi to na meno druheho najstaršieho čo tam ma tp, jedno kto plati energie
čiže ano malo to prist na meno muža
čiže ak A človek má 55 a B človek ma 52 , pride to na meno B
v pripade ked je tam 60 r C človek , to pride na najstaršieho po 60 r,
@sara07 tak teraz mi ešte vysvetli, otec 68 r., mama o mesiac staršia od otca, brat 44 a prišlo na meno brata, ktorý tam má len trvalý pobyt.
@sara07 tak teraz mi ešte vysvetli, otec 68 r., mama o mesiac staršia od otca, brat 44 a prišlo na meno brata, ktorý tam má len trvalý pobyt.
@huxy
došlo vám to správne , ak maju trvaly pobyt v byte nad 60 dostane v poradi najstarší pod 60
napr 59 , ak by tam bol ešte niekto 55 tak dostne šek 55
ak tam maju trvaly pobyt DO 60 , nedostane najstarší napr 59 ale 58 dostane jedno na koho čo je pisane nepisane energie atd ,muž žena
nejde o to kto tam býva ale o trvaly pobyt , ak nemá na byte nik trvaly pobyt rieši sa postupnost majitel bytu

@sara07 aha zaujímavé, ďakujem za troška objasnenie🌹
@anonym_2f38a2 tak ako obvykle to bolo zle prezentované , nič nové v tomto štate , tiež som si pozerala ako to vlastne je