Je normálne, že mi mama zakazuje cigarety v 24 rokoch?
Mám 24 rokov žijem s mamou manželom a dcérkou ja chodím sem tam vonku s kamoškami buď si sadnúť na vínko alebo ideme na diskotéku ale to fakt raz za čas sa idem uvoľniť, akurát v sobotu som bola, prišla som v noci, manžel už spal a mama ma čakala 😅 že prečo som bola tak dlho atď atď 😅 áno bývame s ňou a kúpila som si Vape elektronickú cigaretu a ona hneď pri príchode domov mi prehľadavala ruksak a ja som vedela že to bude robiť, tak jednu som skryla do topánky ako pubertiačka a je tam doteraz ach bože trapi ma to ..manžel na to len kývol plecom jemu to nevadí ...
no ja ta aj chapem. Ja som to urobila tak a mala som viac rokov ako ty, ze som raz mamu vzala na koncert Depeche mode do prahy a pocas cesty vravim zastanem na pumpe idem si pofajcit, das si? 🙂 aj jej zabehlo ale nepovedala nic a odvtedy som mohla fajcit ako dospely clovek lol
Ďakujem za oznam že si dokážeš zarobiť na cigarety. Na vlastnú nehnuteľnosť tiež?
Miesto vínka cigarety diskotek by to chcelo sa odsťahovať
A zrejme aj mama ti to nepriamo chce povedať 😃
Šetri a sťahuj... Nič viac nič menej
Žiadna mama nechce vidieť svoje dieťa ako si ničí zdravie, asi to robí kvôli tomu. Ale mala by si jej povedať, že si sama zodpovedná za svoje zdravie a nemá pravo ti do toho kecat.
S manželom sa čím skôr odsťahuje, viem že je to ťažké ale mladý by mali byt sami a mať svoje súkromie..
@anonym_autor Raz jej budeš za to vdačná. Záleží jej na tvojom zdraví.
Moja dcéra má 26. A ver, že tiež ju za niektoré veci stále hreším napriek tomu, že býva tisíce km od nás. Ty máš 24, dieťa, manžela a voľný čas tráviš ako pubertiačka. Ak by si bývalá u nás doma, tak riešim viac veci než len fajčenie.
Pokial si pod jej strechou, tak v jej očiach si stále soplave decko ktoré treba vychovávať a usmerňovať
Ak chceš svätý kľud, tak sa odsťahuj
Máš manžela, dieťa, bývaš z mamičkou a beháš po diskotékach. Správaš sa ako pubertiacka, tak aj matka sa k tebe tak správa.
Ty si príklad nezrelej manželky a matky. Nevybúrena puberta, ktorá nechá rodinu doma a ide na diskotéku piť, fajčiť a zabávať sa. To si to dieťa mohla odložiť na neskôr. Mama vie, prečo ťa čaká, kým sa vrátiš.
Mala by ti zdvihnúť nájomné aby si nemala peniaze na cigarety.
Jej dom jej pravidlá a keď sa ti nepáči odsťahuj sa, si nevyzretá a hlúpa keď chceš byť závislá otrokyňa cigariet.
Mas 24, mas rodinu- manzela a aj dieta v tvojej detskej. Dospej a setri na najom alebo vlastne byvanie … tvoj rozum este nedobehol datum narodenia v OP, tak mama vie, co robi … asi tej zodpovednosti prebera viac ako vy dvaja dohromady
A kým si ty trsala na diskotéke a uvoľňovala sa, manžel sa uvoľňoval na nejakych zoznamkach. Matka asi vidí, kam to vaše "manželstvo" speje.
Ja osobne s rodicmi nebyvam od 20tich ale tiez nemam odvahu si pri nich zapalit. Proste autorita. Nemali by sice rekaciu ako ta tvoja mama. Ale boli by reci ze si skodim ze je to drahe..vsetko co viem aj bez toho aby mi to povedali.
jej byt , jej byvanie, JEJ pravidla
zarob si na vlastnu a hul si na kolko chceš
ja osobne by som fajčiara vo svojom byte nezniesla , elektronicke cig, nenamyšlajte si že ich tak necititi, nie ale citit ich inak
Teraz som si presla komentare. Joj ale ste tu vsetky mudre. Mlada, nezrela….isla von. Noa? Ja sa osobne povazujem za puťku domacu. Takmer nikam nechodim, my s partnerom sme prototypne antisociale. Obaja mame vlastne byty, dobre zamestnanie. Ale aby som niekoho takto hodnotila ze v mladom veku ide von? Lebo co? Asi mala s kym nechat to decko ak isla. A hrabat sa dospelej dcere vo veciach je ok? Co ze byva v jej dome? Teraz ked si vymysli mater ze bude chodit kukat na to ako jej manzel sti do hajzla je to ok ze ro je jej dom? Nebudte smiesne prosim vas.
Ja mam taku svagrinu. Ma 40 a fajci natajnasa v zahrade, aby mama nevidela. Tiez byva s rodicmi a ma deti. Nikdy neviem, ci sa z toho smiat alebo plakat 🙂
Zafrflať na to, že mi dieťa, aj keď dospelé, fajčí, "vyhrešiť", povedať svoj názor... ale batoh mi mama neprehľadávala ani na ZŠ, to si naozaj neviem predstaviť a pri dospelom človeku je to šialene za čiarou... spoločné bývanie, aby fungovalo, musí mať svoje pravidlá a musia tam byť zdravo nastavené hranice a mali by ste na tom popracovať... a nemyslím, že to je len o tom spoločnom bývaní, tento typ človeka to spraví, aj keď prídeš iba na návštevu
Nehul, je to strasny humus. Strasnyyyy humus, keby to robila moja dcera aj 30 keby mala, tak urcite vie ako by som sa k tomu stavala😁. Dufam, ze moje deti nebudu nikdy fajcit, i ked clovek nikdy nevie🤷♀️. Ale dufam, ze nebudu take blbe. Prepac za uprimnost. Lebo v dnesnej dobe kto to da do ust, je podla mna strasne ale strasne sprosty. U pubertakov sa da pochopit ze skusaju, ze chvu zapadnut v partii. Ale aby fajcila jedna 24rocna matka? Ved maj trocha rozumu. A tvojej mame rozumiem a podporujem ju. Peniaze na tieto sprostosti radsej setri dcere, alebo na svoje byvanie.
@anonym_autor Hanbi sa!
Sme deťmi svojich rodičov. To aj zostane. Mno, ničíš si zdravie a smrdíš.
Ja som si nikdy doma nezapálila. To som len v práci, na zábave a v svojom byte.
Proste som rešpektovala, že u nás doma sa nefajčí. Otec s bratom aj švagor šli von alebo letnej kuchynky.
Bývaš u mamy, jej pravidlá. Maj svoje bývanie aj svoje pravidlá.
V práci neskôr som nestíhala, aj som sa odučila. Nechýba mi to, ani by som to už nekúpila. Sú veľmi drahé. Radšej kupim ovocie
@anonym_autor áno je. Tiež mam dcéru aj syna vek 22 a 25 a zakazujem im to. A nečuduj sa mama vie prečo Ti to zakazuje. Záleží jej na Tebe na Tvojom zdraví. Nič iné za tým nehľadaj. Fajčenie je nezdravé.
Teraz som si presla komentare. Joj ale ste tu vsetky mudre. Mlada, nezrela….isla von. Noa? Ja sa osobne povazujem za puťku domacu. Takmer nikam nechodim, my s partnerom sme prototypne antisociale. Obaja mame vlastne byty, dobre zamestnanie. Ale aby som niekoho takto hodnotila ze v mladom veku ide von? Lebo co? Asi mala s kym nechat to decko ak isla. A hrabat sa dospelej dcere vo veciach je ok? Co ze byva v jej dome? Teraz ked si vymysli mater ze bude chodit kukat na to ako jej manzel sti do hajzla je to ok ze ro je jej dom? Nebudte smiesne prosim vas.
@anonym_7c4554 tiež mi napadlo, aké sú všetky muuuudre. Je veľa pravdy na tom, že lepšie je žiť samostatne a nie u matky. Je lepšie nefajčit.
Ale takto buzerovat dcéru, dospelú ženu a matku , prehľadávať jej veci ako v base ? Stačí povedať, apelovať na zdravie, ale čakať ju ako bachar na bráne a podrobiť výsluchu , prehliadke ?! Že si mladá baba vybehne občas von ? No a čo, každý potrebuje nejaký relax, vypnúť a hlavne že všetky to v iných diskusiách silno odporúčajú.
Len chod, potrebuješ to, zresetovat, nesed iba doma, spokojná mama - spokojné dieťa, nemusíš mužovi sedieť pri riti - nech sa otec postará, otec je kde ? nevie sa postarať?
No holt autorka išla resetovat na diskotéku, raz za čas s babami, na diskotéky sa chodí večer, cez deň sa venuje dieťaťu, alebo iným zmysluplným aktivitám, je to jej vec. A iba ona vie aká je mama a mama vie akú má dcéru, ako ju vychovala. Ale vychovávať ju v jej 24rokoch ?! Jej manžel je s tým ok, vie akú má ženu, nemal námietky aby išla von.
A to som už dosť stará, ale takto prudérne a príšerne sa navážať, môžu len zaprdené povahy.
@anonym_7c4554 tiež mi napadlo, aké sú všetky muuuudre. Je veľa pravdy na tom, že lepšie je žiť samostatne a nie u matky. Je lepšie nefajčit.
Ale takto buzerovat dcéru, dospelú ženu a matku , prehľadávať jej veci ako v base ? Stačí povedať, apelovať na zdravie, ale čakať ju ako bachar na bráne a podrobiť výsluchu , prehliadke ?! Že si mladá baba vybehne občas von ? No a čo, každý potrebuje nejaký relax, vypnúť a hlavne že všetky to v iných diskusiách silno odporúčajú.
Len chod, potrebuješ to, zresetovat, nesed iba doma, spokojná mama - spokojné dieťa, nemusíš mužovi sedieť pri riti - nech sa otec postará, otec je kde ? nevie sa postarať?
No holt autorka išla resetovat na diskotéku, raz za čas s babami, na diskotéky sa chodí večer, cez deň sa venuje dieťaťu, alebo iným zmysluplným aktivitám, je to jej vec. A iba ona vie aká je mama a mama vie akú má dcéru, ako ju vychovala. Ale vychovávať ju v jej 24rokoch ?! Jej manžel je s tým ok, vie akú má ženu, nemal námietky aby išla von.
A to som už dosť stará, ale takto prudérne a príšerne sa navážať, môžu len zaprdené povahy.
@anonym_79d864 tu nejde že sa ide zabaviť, ale platí peniaze aby si ničila svoje telo závislosťou, ty si tiež závislá?
@anonym_79d864 No áno, sme múdre a našťastie nemusíme našim deťom prehľadávať tašky. Jej mama najlepšie vie, čo má doma a prečo sa správa tak, ako sa správa.
Začni sa správať ako dospelá a začne sa tak správať aj mama alebo sa aspoň nebudeš musieť skrývať lebo budeš vo vlastnom.

Prečo bývaš s mamou, keď ťa kontroluje ako malé decko? Dohodni si jasné pravidlá, alebo sa odsťahujte s manželom a malou.