Prečo som dostala šek na moje meno?
Žijem s mužom a dietatom na sídlisku v byte a prišiel nam sek ale na moje meno nie manželove, preco?
Meno adresa kde bývame. Manžel tiez nerozumie prečo ale vravel mi ze to je asi ze mam iny byt kde som majtelka moze byt? Nerozumiem ani ja tomu.......
Takze mas byt o ktorom nevies a za ktory si nezaplatila dane?? Ved pozri kataster.
Energosek chodí na meno najstaršieho člena domácnosti
@petri07 tak to nieje pravda .
@petri07 tak to nieje pravda .
@parvinka0001 tu máš dôkaz že hovorím pravdu https://www.peniaze.sk/byvanie/15389-stat-zacin...
@parvinka0001 tu máš dôkaz že hovorím pravdu https://www.peniaze.sk/byvanie/15389-stat-zacin...
@petri07 nie je to pravda, akurat vcera to mali v mamagang rozobrate. chodi to bars jak, na zeny na chlapov nikto nenasiel este system v tom
Nám to práveže tak sedí, podľa toho čo píšu. Obaja s manželkou máme trvalý pobyt na rovnakej adrese, a ona je staršia, na jej meno to prišlo
@petri07 nie je to pravda, akurat vcera to mali v mamagang rozobrate. chodi to bars jak, na zeny na chlapov nikto nenasiel este system v tom
@amonet kde ste to preberali? Čítala si usmernenie? Praktickým aspektom doručovania je aj výber adresáta – energopoukážka bude zaslaná na meno najstaršieho člena domácnosti, no ak sú v byte viaceré osoby, prioritne sa vyberie niekto mladší ako 60 rokov, aby sa seniori nemuseli zaťažovať vybavovaním. V prípade, že sú v domácnosti len neplnoleté osoby, adresátom bude zákonný zástupca a ak nie je nikto s trvalým pobytom na danej adrese, poukážka smeruje na meno vlastníka bytu.
@petri07 prišlo namna som mladšia od muža- ja 35 ,muž 37 ,prišlo na mamu je mladšia od otca ,takže ?
Väčšinou čo počúvam prišlo ženám
A je čo u sa diviť v tomto štáte? Buď máte bordel vy v trvalých pobytoch, alebo stáť v databaze
Inak pobavilo ma video jedneho z nasich europoslancov, ze aj jemu prisiel šek 🙂
Inak pobavilo ma video jedneho z nasich europoslancov, ze aj jemu prisiel šek 🙂
@la_dolce_vita Je to nehorazne rozdavanie, a ze adresne.. no to vies.. a tie sumy? nikto nevie na zaklde coho mu prisla taka suma 😁..
@petri07 nie je to tak tiež došiel mne hoci je manžel starší sj mojim rodičom došiel mame hoci otec je starší
Je to na hlavu
Priatelovi dosiel sek a ma tp u rodičov a nieje vlastnik bytu
To budú zaujímavé situácie,ked rodinny príslušníci napr za hranicami a príde na nich sek a niesu ani majitelia
pretože chceli odbremenit aby nechodili dôchodci na poštu
takže šek pride na meno druhého najstaršieho člena domacnosti
čiže napr manžel má 55 , manželka 52 , šek pride na manželku , osôb čo maju tb na tom mieste
Je to na hlavu
Priatelovi dosiel sek a ma tp u rodičov a nieje vlastnik bytu
To budú zaujímavé situácie,ked rodinny príslušníci napr za hranicami a príde na nich sek a niesu ani majitelia
@anonym_2f38a2 ide o trvaly pobyt nie vlastnik bytu , prvy faktor, druhy podla veku
čiže ludom nad 60 pokial sa dá nepride, ale pride 1 najstaršiemu pod 60
Ak na adrese nemá trvalý pobyt nikto, poukážku dostane majiteľ bytu.
pretože chceli odbremenit aby nechodili dôchodci na poštu
takže šek pride na meno druhého najstaršieho člena domacnosti
čiže napr manžel má 55 , manželka 52 , šek pride na manželku , osôb čo maju tb na tom mieste
@sara07 To si teraz blbost napisala ze aby dochodcovia nechodili na postu. ZIJEM S MAMOU SEK PRISIEL NA MOJE MENO A SOM NA IVALIDNOM DOCHODKU.
A nechodí to na toho, na koho je písaná elektrina a plyn v danej domácnosti?
A nechodí to na toho, na koho je písaná elektrina a plyn v danej domácnosti?
@anonym_f568e3 Nie.
@anonym_2f38a2 ide o trvaly pobyt nie vlastnik bytu , prvy faktor, druhy podla veku
čiže ludom nad 60 pokial sa dá nepride, ale pride 1 najstaršiemu pod 60
@sara07 hej to sedí s tým vekom
Len som myslela, že viac to je viazané aj na majiteľa bytu a nie len na trvalý pobyt
@sara07 hej to sedí s tým vekom
Len som myslela, že viac to je viazané aj na majiteľa bytu a nie len na trvalý pobyt
@anonym_2f38a2 najskôr sa rieši trvaly pobyt až potom vlastnik
tam je taká postupnost v podstate
aby nešiel dôchodca na poštu vyhnut sa tomu uplne neda, včera som pri kiosku na tlač listkov na poradie cely čas pomahala čo som tam bola
ako posielaju energošeky, keď mama býva u mňa, má aj trvalý pobyt u mňa a jej byt je neobývaný, nikto tam nemá trvalý pobyt. Jej byt je písaný na mňa. Prídu mi dva energošeky?
aby nešiel dôchodca na poštu vyhnut sa tomu uplne neda, včera som pri kiosku na tlač listkov na poradie cely čas pomahala čo som tam bola
@sara07 celé je to na hlavu, mali pomoc posielať na účet a kto nemá účet len tomu šek
zbytočné náklady pre štát s vyplatením, dali zarobiť pošte, strata času ľudí, hlavne keď rušia pobočky pôšt a majú krátke otváracie hodiny, ľudí naženú ich nakaziť sa
finančná správa má zoznam účtov kto aký vlastní, mohol byť formulár kde človek vyplní na aký účet chce dostať energopomoc, štát by overil či je naozaj majiteľom účtu a tam poslal
sociálna poisťovňa tiež má zoznam účtov kam vypláca dôchodok, materskú, vdovské tak minimálne týmto príjemcom mohli poslať rovno na účet, ale štát myslením funguje v minulom storočí
@sara07 aha zaujímavé, ďakujem za troška objasnenie🌹

Našim tiež tak prišlo byt je na otca a šek prišiel na mamine meno.