icon

Prečo uprednostnili ukrajinskú žiadateľku o byt?

12. jan 2024

Dievcence chcem sa troska vyžalovat. Dávali sme si žiadost na 2 izbovy byt u nás na meste. Schválili nám ho a napisali aby sme doložili prijem,že sa bude rozhodovat či nám ho zadelia. Isla som na zasadnutie aby sme vedeli či to bude,pretoze paní veduca nám povedla,že to je už iste,že nás určite uprednostnia kedze som ZTP. Lenze zavolali dnu nás a Ukrajinku s dietatom na rukách. Malá na sebe značkové věci, v ruke najnovsi iPhone. Pytali sa jej odkial je atd. a ona,že dávala žiadost na 1 izbovy být. A komisia, že ano vedia len teda, že prijem má slabší. Následne na to tam spustila srdcervuci pláč , samozrejme aj dieta,že ona nemá kde bývat atd. Potom odisla a pozerala na naší žiadost a už to šlo. Že však prijem máme super. Dokopy máme 1100 a že preco nepoziadame o hypotéku. Samozřejmě som vysvětlila, že banka nedá Lebo já mám zmluvu na dobu určitu a muž má už Vela rokov. A tým,že som ZTP tak chodím po doktoroch a Von moc nemozem chodit. A aj lieky nieco stoja.Samozrejme žiadost zamietli a dali byt Ukrajinke. Ok to by som Este brala Lenze ona isla pred námi a videli sme ako nastupuje do najnovsieho bmw. Prislo mi to luto kedze nám to bolo prislubene. Máme garzonku 26m2 v ktorej sa tlačime 3. Ona dostane byt o rozloze 55m2 a budu tam len 2.
Som z toho dost sklamana. Byt máme Este na 1rok a potom zrejme skončíme na ulici. 😕

Strana
z4
iivancova
12. jan 2024

Zase príhody s “tými” Ukrajincami s najnovším BMW? Keď niekto jazdí najnovším BMW, asi nebude chcieť bývať vo vybývanom mestskom 2i byte… nájdite si inú záľubu ako xenofóbne reči na internete.

zuzanazu85
12. jan 2024

Prečo toto? ,,Závidieť vojnu" a dôvod prečo ukrajinka odišla a prišla k bytu. Má si tu postaviť chatrč a dáko prežiť v cudzej krajine? Len závisť vo všetkom u niektorých,aj pri vojne,už ma to štve...

anjelicek26
12. jan 2024

Mlada mamicka s trvalym pobytom tu si rovnako ako ty dala ziadost o byvanie a dali jej ho. Lebo muz ti pracuje, Ty pracujes, viete sa o seba postarat a ona sama predpokladam na rodicaku este.. Si Si ista,ze to rozhodnutie bolo nefer? Alebo si len proste sklamana...

autor
12. jan 2024

@zuzanazu85 já jej to nezávidím len mi to pride hlupe. Ona sem pride vidět,že má peniaze a ziada o byt. Keby to Bola mamicka s dietatom ok pochopím ale toto? Len preto,že je Ukrajinka a má peniaze?

mamina7070
12. jan 2024

a odkial vzala trvaly pobyt u nas ?

zuzanazu85
12. jan 2024

Ako vieš že ma peniaze? Veď na Ukrajine nežijú len strapaté hlúpe ženy s deťmi?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
andrea_82
12. jan 2024

Trosku ma zaraza, ze si si vsimla take veci, ze iphone aj bmw boli "najnovsie". Ja si nedokazem vsimnut ani rozoznat znacku telefonu len tak niekomu v rukach. A ak tie veci aj boli drahe, mozno ich kupili este v povodnom zivote a teraz maju menej ako ty. To maju vsetko predat, ci ako? Kludne sa ti rovnaka vec mohla stat aj s prislusnikom inej krajiny alebo so Slovenkou.

miskakyska
12. jan 2024

.. možno ich tam bude napchatych viac..moja kolegyňa má mestský nový prerobený byt.. oficiálne tam býva s dvomi synmi..ale okrem nich je tam furt napchaty na striedačku buď jej manžel,mama,brat

sheila121
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
12. jan 2024

.. nerieš,ako vidíš sú chránení jak medvede a naši spoluobčania.. zožerú Ťa tu aj s topánkami..a reči budú mať zas jak 🐐bobkov

autor
12. jan 2024

@anjelicek26 trvalý pobyt tu určitě nemá pretoze muž robí s ukrajincami má len prechodné bydlisko. My cakame na ten byt už 6 rokov a bolí sme konečne na rade. Já mám tiez dieta a musíme sa tam tlačit 3 a nikto na nás neberie ohlad. Navyse tento rok nám konci zmluva a už nám ju nepredlzia. Takže já netuším kde pojdeme asi dám dieta do dd a my pojdeme na ulici.

viestta
12. jan 2024

Ked mas pocit, ze ju uprednostnili neopravnene mas pravo sa stazovat a ziadat preverenie postupu komisie. U kontrolora mesta. Ak mas podozrenie z korupcneho spravania clenov komisie, mozes podat trestne oznamenie na prokurature.

victoriab
12. jan 2024

@miskakyska kiezby sme my nikdy tak "chraneni" v inej krajine byt nemuseli

zuzanazu85
12. jan 2024

Kto napadnú Ukrajinu? Tam si pýtaj každý odškodné a plačky...

queen_mary
12. jan 2024

My tiez mame audinu aj bmw, a?

Keby u nas vypukne vojna, a ideme prec, tak tiez neviem, ako by sme to dalej riesili. Hypoteku by sme platili asi dalej? Praca by bola asi neista, ak by nejaka este bola? Aj keby mame nejake uspory, zrejme by sme to neriesili hned kupou bytu alebo drahym prenajmom, tiez by sme sa snazili najst nieco lacnejsie a zbytocne neminat peniaze.

A to nie som single mama s deckom, ale riesili by sme to aj s muzom asi tak isto.

A ak mas starsieho partnera, tak uz ste mohli mat co to nasetrene aj na ten vlastny byt.

akje
12. jan 2024

Ahoj @autorka
Ja ta chapem. Stacilo ti nenapisat v uvodnom prispevku, ze mamicka je z Ukrajiny. Hned by pribeh a nazory ludi vyznel inak.

solange7
12. jan 2024

Mas najomnu zmluvu este na 1 rok a potom skoncite na ulici? To uz nebudu ziadne ine byty?

liusa82
12. jan 2024

joj autorka keby vieš komu všetkému tieto byty dávajú po známostiach.Vôbec nie len na základe toho že sú na to odkázaní.Aj môj kamoš ma takto byt a to 3 izbák a býva tam sám🙂 lebo tatko mu to vybavil. je riaditelom v duslo jedného úseku a kamoš je tam manager.Takže žiadne soc prípady🙂 a to nie je starý byt ale pekná novostavba

roja01
12. jan 2024

Nemohli dat Ukrajinke tu garsonku po vas?

anjelicek26
12. jan 2024

Povedz muzovi,nech zarobi viac. Za 6 rokov sa neposunut s garzonky je jeho vina.kazdopadne to,ze ju prisiel niekto vyzdvihnut na aute znamena mozno aj to,ze ma priatela ci rodicov... Bude dalsi byt alebo sa skusite postavit na vlastne nohy sami. To druhe je lepsie.

queen_mary
12. jan 2024

@miskakyska lol. Ako by si to riesila? Co by si navrhla? Jednym aj druhym?

bublinka1426
12. jan 2024

zial je to tak, v mnohom sa sem dostali asi dost bohati Ukrajinci, minimalne ked vidim nakupy, auta, oblecenie ci ako rozhadzovali an dovolenkach ...
ale samozrejme neda sa skatulkovat...
a to ze kopa Ukrajincov obchadza zakony, zaklada zivnosti a neplati riadne odvody len preto aby sa co najmenej zdanili a dostali co najviac od statu, vselijake vyhody a prispevky na byvanie ci skoly ci co..., to uz radsej rozvadzat nejdem a zase, neda sa skatulkovat.

autor
12. jan 2024

Nie. Že ona sa predsa nemoze tlačit v garzonke s dietatom. Já Ked som ziadala o být Bola som sama. Našla som si partnera potom sme malí dieta hned sme si dali žiadost samozrejme 2 izbovy byty Idu na dračku. Tento byt sa uvolnil po 7 rokoch. Najblizsie sa uvolnil MOZNO až za 3 roky

solange7
12. jan 2024

Kolko mas rokov a kolko muz? Preco nejdete do podnajmu ked vam nevyhovuju podmienky?

autor
12. jan 2024

@anjelicek26 dakujem za skvelu řadu Ak vies o nějakej práci sem s nou. Určitě zamestnaju 56 rocneho muza s chorou nohou So ženou která má 44 má problémy z chrbticou a dietatom ktore má problémy s dýcháním a je permanentne chore.

domak2
12. jan 2024

Ja absolútne nechápem prečo obidve žiadosti vybavovali naraz tak, že sa tam musíte stretnúť.

autor
12. jan 2024

@solange7 pretoze máme príjem 1100 dokopy. Já mám problémy z chrbticou. Muza čáka operacia a dieta je permanentne chore takže dost penazi vrazame len do liekov pře celu rodinu. Najom máme 200€. Iny si dovolit nemozeme

queen_mary
12. jan 2024

@bublinka1426 ver tomu, ze sem bohati ukrajinci nesli.

zuzanazu85
12. jan 2024

Dakedy by som niektorým našim spoluobčanom odporučila výmenné pobyty na Ukrajinu a nech si BOHATO žijú na Ukrajine.

Strana
z4