icon

Prednosť pri vybavovaní cestovných dokladov pre dvojročné dieťa

gr3tch3n
1. máj 2025

Pekný sviatočný deň prajem. Viete mi, prosím poradiť do koľkých rokov má dieťa prednosť na úrade pri vybavovaní pásu? Synček má 2 roky a keď sme boli vybavovať prvýkrát pracovník nám povedal, že nebola potrebná ani rezervácia,lebo deti majú automaticky prednosť.
Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
mogaa
1. máj 2025

@gr3tch3n tak ono to záleží od konkrétnych ľudí....pri bábätkch by som to pochopila ale prísť s 2 ročným dieťaťom a nevedieť tam s ním vydržať sa mi zdá cez.....lebo predpokladám že tam nebudeš 3hodiny....

kiki68
1. máj 2025

@gr3tch3n v BA som videla, ze brali separatne deti do cca 4 rokov veku. Tam som ja teda cakala 2,5 hod cca ako dospelak. Tu v AT sme zas mali termin a tam nikoho nebolo. Vzali nas teda hned, 30 min pred tym ofiko terminom. Zalezi aj aky je tam pocet ludi vobec

sara07
1. máj 2025

to je asi od uradu, otázne je čo si kto predstavuje pod pojmom dieta vlastne , u nás sme čakali vždy o prednosti počujm prvy raz na mk

lucik194
1. máj 2025

v ba sa bezne caka 4 hod hlavne pre letom.....

preco si nerezervujes termin a nemusis nic riesit....

gejb
1. máj 2025
@lucik194

v ba sa bezne caka 4 hod hlavne pre letom.....

preco si nerezervujes termin a nemusis nic riesit....

@lucik194 ved píše, že mali rezerváciu.

lucik194
1. máj 2025
@gejb

@lucik194 ved píše, že mali rezerváciu.

@gejb hej ale to pisala ze ked bol maly tak mali rezerváciu. teraZ ma 2 roky a idu opat.
ono na niektorych pasovych deti zoberu prednostne, ale nie vsetkych..... tak preto som jej napisala nech opat ide s rezervaciou a ma pokoj

patka06
1. máj 2025

Deti do 3 rokov majú prednosť

prasiatko30
1. máj 2025

Normalne je vybavit si termin a prist na danu hodinu a urad aby ta zobral v dany termin. To by bolo to co je normalne ked ides niekam s tak malym dietatom, ktore neobsedi. Co nie je normalne je to aby sa rodicia dovalili s malym tornadom bez terminu a ocakavali by, ze ich pustia dopredu, len preto, ze doniesli neposedne dieta. A tiez nie je normalne, ze ak sa objednas na urcitu hodinu, tak ta uradnik zavola o 3hodiny po termine🤷‍♀️

majlo1234
1. máj 2025
@prasiatko30

Normalne je vybavit si termin a prist na danu hodinu a urad aby ta zobral v dany termin. To by bolo to co je normalne ked ides niekam s tak malym dietatom, ktore neobsedi. Co nie je normalne je to aby sa rodicia dovalili s malym tornadom bez terminu a ocakavali by, ze ich pustia dopredu, len preto, ze doniesli neposedne dieta. A tiez nie je normalne, ze ak sa objednas na urcitu hodinu, tak ta uradnik zavola o 3hodiny po termine🤷‍♀️

@prasiatko30 normalne ti vedia na urade vytlacit prednostny listok, ak mas male dieta😉teda na pasovom

prasiatko30
1. máj 2025
@majlo1234

@prasiatko30 normalne ti vedia na urade vytlacit prednostny listok, ak mas male dieta😉teda na pasovom

@majlo1234 ja neviem ale ja ked som chodila s tak malymi detmi tak som sa objednavala, dali mi termin na urcity den a hodiinu, dosla som na vopred objednany termin a max som cakala 5-10min. S detmi som sa snazila chodit tak aby sme zbytocne necakali

majlo1234
1. máj 2025
@prasiatko30

@majlo1234 ja neviem ale ja ked som chodila s tak malymi detmi tak som sa objednavala, dali mi termin na urcity den a hodiinu, dosla som na vopred objednany termin a max som cakala 5-10min. S detmi som sa snazila chodit tak aby sme zbytocne necakali

@prasiatko30 mozno nie vsade, ale u nas je listkovy system, policajt ti vytlaci, no a ked vidia dieta, vytlacia prednostny

amelia89
1. máj 2025

je to normalne dane na kazdom klientskom centre - deti do 3 rokov idu prednostne,podmienk je len ze tam to dieta aj fyzicky musi byt (napr pri preberani dokladu uz by teoreticky nemuselo). Isla som tak niekolkokrat s oboma detmi a vzali mas prednostne lebo som to zaklikla pri vybere listka.

matkahelka
1. máj 2025

Nerozumiem, na co do takychto tem prispievaju zeny, ktore si doklady vybavovali naposledy v minulom storoci, ktore nikdy s malym dietatom na urade nesedeli 4 hodiny a ktore nemaju k teme, co relevantne povedat, len potrebuju "vyjadrit svoj nazor".
Prednostne vybavenie je do 3 rokov veku dietata, je to oficialne platne na KAZDOM urade, vytlacis si z kiosku listok, na ktorom je priamo uvedene "doklad pre dieta do 3 rokov", vezmu ta prakticky hned.

modrahruska
1. máj 2025
@mogaa

@gr3tch3n tak ono to záleží od konkrétnych ľudí....pri bábätkch by som to pochopila ale prísť s 2 ročným dieťaťom a nevedieť tam s ním vydržať sa mi zdá cez.....lebo predpokladám že tam nebudeš 3hodiny....

@mogaa v BA som na doklady cakala 5 hodin, nic prijemne. Prednostne vybavenie maju deti do 3 tokov a je to uplne ok, tak to ma byt.

minesasubu
1. máj 2025

do 3 rokov , vzdy ked idem vybavit doklad cakam max 5 minut v BA

amelia89
1. máj 2025
@matkahelka

Nerozumiem, na co do takychto tem prispievaju zeny, ktore si doklady vybavovali naposledy v minulom storoci, ktore nikdy s malym dietatom na urade nesedeli 4 hodiny a ktore nemaju k teme, co relevantne povedat, len potrebuju "vyjadrit svoj nazor".
Prednostne vybavenie je do 3 rokov veku dietata, je to oficialne platne na KAZDOM urade, vytlacis si z kiosku listok, na ktorom je priamo uvedene "doklad pre dieta do 3 rokov", vezmu ta prakticky hned.

@matkahelka tiez ma to fascinuje niekedy tieto odpovede 🤣

gr3tch3n
autor
1. máj 2025

Ďakujem za všetky normálne odpovede 🙂
Rezerváciu už mám pre istotu, ale najbližší termín bol až koncom mája. Tak som sa len chcela informovať,či keď náhodou budem mať cestu okolo skôr,či mám skúsiť a zoberú nás hneď.

prasiatko30
1. máj 2025
@matkahelka

@matkahelka neviem u nas pozriem na www prislusnej pobocky, natukam svoje data, vyhodi mi to kalendar s dnami, stuknem na den ktory maju volny a na hodinu ktora mi vyhovuje. Da mi dokonca moznost vyplatit poplatok cez internet. Dojdem na prislusne oddieleni v den a asi 10min pred zajednanou hodinou- a je to nemusim cakat 5hodin

matkahelka
1. máj 2025
@prasiatko30

@matkahelka neviem u nas pozriem na www prislusnej pobocky, natukam svoje data, vyhodi mi to kalendar s dnami, stuknem na den ktory maju volny a na hodinu ktora mi vyhovuje. Da mi dokonca moznost vyplatit poplatok cez internet. Dojdem na prislusne oddieleni v den a asi 10min pred zajednanou hodinou- a je to nemusim cakat 5hodin

@prasiatko30 dakujem za podrobny opis.doteraz som nevedela, ze existuje rezervacny system MV SR, az teraz, vdaka tebe som to zistila. predstav si, ze existuje pripad, ze pas stratis a potrebujete vycestovat a pobocky v meste maju najblizsi volny termin na objednanie o 2 mesiace (realny pripad v nasom meste zac.marca) a v najblizsom meste rezervacny system ponuka volny termin sice skor, ale v dni, ked tam ist nemozes. jaaaj, ci z KE pojdem kdesi az na stredne slovensko kvoli pasu. to akurat cestovanim zabijem tie hodiny, ktore by som odsedela na urade.

maryetta
1. máj 2025
@patka06

Deti do 3 rokov majú prednosť

@patka06 no ja som citala ze vraj aj tehotne. To ale neplatilo.
A syn rovnako. Nemal ani 3 roky a tiez pracovnicka nic. Ze to plati pre male babatka. Cakali sme vyse hodiny. Nakoniec ze im uz nefunguju ani vydajne listky -nik iny tam za tu hodinu ani nebol 🙈🙈
Ze nas uz ani nevezme. Ale tak ked som jej povedala ze teda este ma niekolko minut pracovnu dobu tak....
(Aj to bolo v lete a koncili hodinu skor)....

sense
1. máj 2025

Keď som dávala robiť v okrese Ilava,tam dávali "casenky" aj s časom ,mohla si si vybrať čo ráno,poobede alebo čo ostalo záležalo v akom poradí si prišla a koľko bolo volneho

matkahelka
1. máj 2025
@maryetta

@patka06 no ja som citala ze vraj aj tehotne. To ale neplatilo.
A syn rovnako. Nemal ani 3 roky a tiez pracovnicka nic. Ze to plati pre male babatka. Cakali sme vyse hodiny. Nakoniec ze im uz nefunguju ani vydajne listky -nik iny tam za tu hodinu ani nebol 🙈🙈
Ze nas uz ani nevezme. Ale tak ked som jej povedala ze teda este ma niekolko minut pracovnu dobu tak....
(Aj to bolo v lete a koncili hodinu skor)....

@maryetta mala si sa postavit ku kiosku a vytlacit si listocek. pre deti do 3 rokov idu listocky mimo poradia a kiosk ich vydava aj vtedy, ked uz standardne listky nevydava. listocek si dokaze vytlacit kazdy sam, kto dokaze citat, nepotrebujes k tomu ziadnu pracovnicku.

maryetta
1. máj 2025
@matkahelka

@maryetta mala si sa postavit ku kiosku a vytlacit si listocek. pre deti do 3 rokov idu listocky mimo poradia a kiosk ich vydava aj vtedy, ked uz standardne listky nevydava. listocek si dokaze vytlacit kazdy sam, kto dokaze citat, nepotrebujes k tomu ziadnu pracovnicku.

@matkahelka nefungovalo to. Preto pani len na "milost" ze mame cakat a "uvidime".

tinkavvv
1. máj 2025
@sense

Keď som dávala robiť v okrese Ilava,tam dávali "casenky" aj s časom ,mohla si si vybrať čo ráno,poobede alebo čo ostalo záležalo v akom poradí si prišla a koľko bolo volneho

@sense to uz neplati. Je tam normalne objednavkovy system. A aj prednostne vytlacenie listku pre deti do 3 rokov bez objednania.

sense
1. máj 2025
@tinkavvv

@sense to uz neplati. Je tam normalne objednavkovy system. A aj prednostne vytlacenie listku pre deti do 3 rokov bez objednania.

@tinkavvv ok som nevedela keďže som robila pás pred polrokom, online to vtedy neslo

modrahruska
1. máj 2025
@prasiatko30

@prasiatko30 🤷‍♀️ a vies ze ten rezervacny system niekedy aj nefunguje? Naozaj si myslis, ze sme tu vsetky take blbe, ze o nom nevieme? Ja som na doklady cakala ako pisem 5 hodin prave preto, ze nefungovalo objednanie v spicke pred letom (a nie, nevybavovala som si na poslednu chvilu doklady, len som zmenila meno po sobasi)

prasiatko30
1. máj 2025
@modrahruska

@prasiatko30 🤷‍♀️ a vies ze ten rezervacny system niekedy aj nefunguje? Naozaj si myslis, ze sme tu vsetky take blbe, ze o nom nevieme? Ja som na doklady cakala ako pisem 5 hodin prave preto, ze nefungovalo objednanie v spicke pred letom (a nie, nevybavovala som si na poslednu chvilu doklady, len som zmenila meno po sobasi)

@modrahruska hmm predpokladam, ze o svadbe si vedela najmenej mesiac pred sobasom a ze budes potrebovat zmenit meno tiez - ako ked viem ze budem potrebovat doklady s takym predstihom tak trochu predvidam. Mi to pripomina tie matky co zuria v lietadle, ze nemaju miesto pri dietati - no nemali lebo si nerezervovali tie sedadla s predstihom/nechceli platit ze rezervu a potom ocakavaju, ze niektosa nad nimi zmiluje🤷‍♀️

modrahruska
1. máj 2025
@prasiatko30

@modrahruska hmm predpokladam, ze o svadbe si vedela najmenej mesiac pred sobasom a ze budes potrebovat zmenit meno tiez - ako ked viem ze budem potrebovat doklady s takym predstihom tak trochu predvidam. Mi to pripomina tie matky co zuria v lietadle, ze nemaju miesto pri dietati - no nemali lebo si nerezervovali tie sedadla s predstihom/nechceli platit ze rezervu a potom ocakavaju, ze niektosa nad nimi zmiluje🤷‍♀️

@prasiatko30 boze ty si mudra ako radio 😁 skoda reci. A predstav si, svadbu sme vybavili za 3 tyzdne tak uz radsej nic nepredpokladaj…😂 ale jasne, prva vec pri planovani kazdej svadby je rezervacia terminu na oddeleni dokladov kvoli zmene mena 🤦‍♀️

prasiatko30
1. máj 2025
@modrahruska

@prasiatko30 boze ty si mudra ako radio 😁 skoda reci. A predstav si, svadbu sme vybavili za 3 tyzdne tak uz radsej nic nepredpokladaj…😂 ale jasne, prva vec pri planovani kazdej svadby je rezervacia terminu na oddeleni dokladov kvoli zmene mena 🤦‍♀️

@modrahruska tak ak viem ze potom chcem vycestovat tak ano

modrahruska
1. máj 2025
@prasiatko30

@modrahruska tak ak viem ze potom chcem vycestovat tak ano

@prasiatko30 nikde nepisem, ze som cestovala, potrebovala som len obycajny obciansky, ale to je jedno, uz sme sa odklonili od temy. Faktom je, ze nie vzdy sa proste da objednat a to sa ti tu cely cas snazim vysvetlit.

Strana
z2