icon

Predvolanie na úrad práce - podpis

janka158cmuq96
27. jún 2021

Ahojte

Už prosím vás vám niekomu volali z úradu práce kedy sa máte ísť hlásiť? Mne áno, cca o 2 týždne v Pondelok :( ako to tam teraz funguje? Merajú teplotu? Potrebujem aj negatívny test? Nechcem ohroziť seba a ani ostatných preto sa pýtam?! Mám aj nejaké zdravotné problémy (astma a oslabená imunita - vrodená) no síce je leto ale chcem byť v bezpeči. Chcem si určite nájsť robotu, dúfam že si nájdem ....
Ešte mám otázku: bude odo mňa pýtať papier o hľadaní práce? Či mi to dajú vtedy tam?
Predtým ako nebol covid som mala absolventskú prax a na podpis som bola v decembri 2019 a ešte vo februári 2020 ... potom 12.3 stopli mi aj absolventskú a no a som zvedavá či mi ju obnovia alebo nie ... 3,5 mesiaca mi chýba do konca ...
Ďakujem vám za odpovede a pekný deň!

pribinak
•
27. jún 2021

Bojíš sa ísť na úrad, do prace sa nebudeš báť ísť?

A veď to je ok, ak merajú teplotu, či nie?

annamalaga
•
27. jún 2021

A to sa nebolo treba ísť hlásiť na úrad , keď sa ti zastavila absolventska prax? Neviem pýtam sa.

elenka74
•
27. jún 2021

Nemáš na predvolaní napísané, že potrebuješ doniesť potvrdenie, že si hľadáš prácu? Neverím, že merajú teplotu, veď to už nikde nerobia, ani testy nikde nepýtajú, max. v nemocniciach pre operáciou. Možno sa vrátiš na absolventskú prax, uvidíš, čo ti povedia.

janka158cmuq96
autor
•
27. jún 2021

@elenka74 tak mne volali ... žiadny list som ešte nedostala ..

janka158cmuq96
autor
•
27. jún 2021

@annamalaga tak 12.3.2020 mi ju stopli a volali že ani netreba chodiť ...

elenka74
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 Aha, ja som si myslela, že posielajú oficiálne doporučené listy.

janka158cmuq96
autor
•
27. jún 2021

@pribinak nebojím len ... nechcem nič chytiť ... hlavne v tomto teple mi robí problém dosť žalúdok ... no a musím veľa piť ... dúfam že mi tam dovolia sa napiť ... bola som už párkrát hospitalizovaná kvôli tomu že som bola dehydrovaná a to som pila a pila a všetko to zo mňa šlo von ... a rúško nosím len dnu a dopravné prostriedky inak nie ... v tomto teple by som sa vonku rovno zadusila s rúškom a s mojom.astmou ...

1sally12
•
27. jún 2021

To si ešte nezistila ako to máš s tou absolventskou praxou? 🙏 veď každú chvíľu tu o tom píšeš...🙈

annamalaga
•
27. jún 2021

Ináč a nedá sa ti vybaviť invalidný , keď máš zdravotne problémy.

janka158cmuq96
autor
•
27. jún 2021

@elenka74 tak to by som ho už dávno mala ... aj to mi volali vo štvrtok minulý týždeň okolo pòl druhej poobede ...

leskovael
•
27. jún 2021

Čo má spoločné že rúško môžeš mať len v mhd a v interiéri a či merajú teplotu s návštevou upsvr?? Ideš na podpis a zvyšok sa dozvieš tam. Nechápem aký problém vlastne riešiš lebo pletieš strašne veľa vecí zbytočne dokopy.

janka158cmuq96
autor
•
27. jún 2021

@annamalaga ako ja pracovať viem len ako bola korona tak sa samozrejme zhoršila astma .... no a doktori tiež ordinovali ako ordinovali ... ja som vyučená kuchárka/čašník, servírka v odbore hotelová akadémia ... mám aj animátorský, gastronomický, baristický, barmanský a aj someliersky kurz ... spravila som si ešte za tri roky tú hygienu potravín - potravinárstvo ... mám titul dis ... no a chcela by som pracovať niekde v gastre alebo aj v administratíve ... možno ešte v potravinárstve ... ako hľadam si a aj obvolávam sem-tam a tak .... no uvidíme čo ešte bude ...

maciatkolulu
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 zaujímavé, na úrade práce sa funguje normálne, celu koronu, akurát sa posielali potvrdenia o hľadaní zamestnania. Takže to máš nejaké cudne. Inak, to si fakt zatvorená celý deň doma? Obchody, kúpaliská nič?

pribinak
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 však podpísať papiere trvá až 5 minut. Napi sa pred vstupom do kancelárie a potom keď vyjdeš von.
Ako prepáč, ale vyrábaš problém tam kde nie je

nelca84
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 zena, ty uz naozaj vyhladaj nejakeho psychologa... a stale si nenapisala ako je to s tymi dvomi VS, na ktore si bola prijata...

zuzanka.zuzu
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 ZASE TY??? 🙄
@1sally12 @nelca84 baby, táto osoba je totálne šibnutá

abbey1
•
27. jún 2021

Ako čašníčka si takú dobu nevieš nájsť prácu? To komu chceš nahovoriť?

annamalaga
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 klobúk dolu, že si si zvládla toľko kurzov porobiť.

katka2602
•
27. jún 2021

@janka158cmuq96 pracovníčka ti volala,lebo to je rýchlejšie ako list, prídeš podpísať poučenie, vyhlásenie a hotovo. Doklad o hľadaní zamestnania ešte nie, až na ďalší termín hlásenia. Teplota sa nemeria, testy sa už dávno neukazuju a piť v pohode môžeš pred tým, ako vstúpiť do kancelárie a keby si sa musela napiť aj tam, tak poprosíš pracovníčku, otočis sa a napiješ sa. Ty tu robíš scenár ako keby si šla vypovedať na súd kvôli vražde. Inak podľa toho ako píšeš mi nepríde,že si psychický úplne ok a to nemyslím v zlom.

1sally12
•
27. jún 2021

@zuzanka.zuzu veď vieme 😀 každú chvíľu tu vypisuje o tej abs.praxi. A tým kurzom moc neverím, že ich má toľko porobených, keď si také problémy vyrába...